söndag 23 oktober 2016

Lilla barnet i stora sängen

Inatt inviger Oliver storbarnsängen! Har inga höga förväntningar om att han varesig kommer hållas i den hela natten utan att falla ner i sömnen eller att han om han vaknar till nångång under natten kommer somna om där i allsköns ro utan att väcka resten av huset.. Men det får gå som det går så tar vi det som det kommer. Har satt spjälsängsmadrassen och madrassbiten som lämnade av när jag klippte av hans madrass på golvet nedanför sängen så han lär väl förhoppningsvis landa nåsånär mjukt  om han faller åtminståne.

Han har dessutom nu under kanske 2 veckors tid kissat igenom nästan varje natt. Antingen har han kissat igenom så han är dyblöt o vaknar av det eller så har han vaknat när det börjat bli lite fuktigt så jag har hunnit byta blöja innan det blivit riktigt vått. Hur som helst verkar varken 5'ans eller 6'ans libero tejpblöjor (han blir så röd av byxblöjor så vi använder inte dem just nu) hålla kisset inne (redan 1-2 tiden på natten är han våt) så idag köpte jag faktiskt storlek 7 att prova på natten, som ju enligt paketet är för 14-26 kg's barn så man hoppas ju att de håller för en 11 kg's kissare då.. Den som lever får se.


9 kommentarer:

 1. Oj va fint täcke!! Vannifrån? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bara vanligt påslakanset från.. Ikea? :) Flera år gammalt.

   Radera
 2. Har du provat byta märke på blöjorna? Våran gosse gjorde likadant men då böt vi en tid till pampers och då blev det torrt i sängen. :) inte roligt med våta sängar mitt i natten. Och speciellt int om dom råkar sova i dubbelsängen då just :( /Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja stod faktiskt o kolla på Pampers blöjor idag i butiken o, men var i en mindre butik o de hade typ int större än 4'ans storlek där.. så tänkt att vi testar med dehär då o ser hu de går. :)

   Radera
  2. Rekommenderar oxå Pampers! :) Di första månaderna använd vi alltid Libero, men sen vi böt till byxblöjor e Pampers de enda som fungerar. Libero går int ens att ha på dan åt Abbe, de läcker direkt. Plus att jag tycker att di känns myki skarpare o obekvämare än Pampers. Men de e ju så olika vad som passar :)

   Radera
 3. Onpas tullut upea huone Oliverille!

  SvaraRadera
 4. Hej. Vår kille gjorde också på de sättet å vi provade byta men funkade inte så bra...även fast blöjan inte vara full hände det ändå att de kom igenom så min teori är att eftersom de är killar så händer det ju sig att deras grej rör å på sig så då kan det ju lätt hända att riktningen blir fel å det då kommer igenom. Vi har en tjej också å de brukar inte hända för henne...förstås påverkar det ju också ifall de dricker mycket före de går å lägger sig.

  SvaraRadera
 5. Testa Pampers Baby Dry 5+ som har ett extra sleeping layer

  SvaraRadera