fredag 21 oktober 2016

Invigning av Olivers nya rum

Nå, har ni hunnit läsa igenom den trefaldiga blogglistan? Den var ju ganska lång så jag gav er ett par dygns lästid innan jag fortsätter så ni int lämnar efter (eller så har ja int haft tid att uppdatera)

Idag har vi satt in nya golvet! S började med ett par rader redan igårkväll när jag jobbade och så fortsatte jag idag medan han var o tränade o satte mer än hälften, så böt vi av sen o han gjorde det färdigt sålänge jag tränade. 
Det tycker jag är speciellt bra med oss gällande renovering, det är ingen skillnad vem av oss som gör saker. Det finns inga skilda "kara-sysslor" som jag inte vågar/vill/kan ta mig an, o han kan också lika bra städa upp efteråt som jag. Jag sågade t.o.m till bitarna som skulle runt dörrkarmen själv med sticksåg.
#händigkvinno

Rummet ser ju dock nog ännu lite tomt ut då det är betydligt större än det han hade innan. Oliver sover där första natten nu, men fortfarande i spjälsäng då vi inte kände oss redo att prova på stora sängen än inatt (jag ska jobba 7-15 imorgon o behöver få sova, o S har inte tålamod med att vänja honom om han börjar motsätta sig på natten), men vi ska nog prova på att ha honom att sova där så småningom! Hur gamla var era barn när de började sova i "riktig" säng?

8 kommentarer:

 1. Ni kan ju lyfta in sängen dit redan och låta honom vänja sug med den dagtid :) Så kanske steget int är så jättestort för honom sen då han väl ska börja sova där. Lissi va ju 1 år 6 mån då hon börja sova i sin säng :) De som är bra med "extra stor" juniorsäng e ju att ni ryms där breve honom å läsa på kvällen, å på natten om han vill koma i er säng så kan du ist kryp ner me hnm en stund å sova där tills han somnat om, och då kan du fara tillbaka till din säng :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo vi satt spjälsängen bredvid den andra så han kan va där på dagen om han vill. :) Jo de ha ja o tänkt att e bra då man har extrabred säng åt honom att man kan fara dit o mysa istället för att alltid ta honom ti vår säng!

   Radera
 2. Våra tre har varit ca 1,5 år när dom fått större säng.

  SvaraRadera
 3. Vi ville att grabben skulle bli van med större sängen innan lillasyster kom så han inte sku tyck att vi gav hans säng till henne....så han var 1 år och 8 månader. Gick riktigt bra! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja de va ju smart. :) Va skönt att de gick bra, hoppas de gör de här å!

   Radera
 4. Vi bytte till växasäng vid 1 år. Vi lade en stödbreda så att barnet int sku falla ur sängen,men funkade väll sådär.. ett 'kaduns' har vi varit med om.. gick bra som tur. Efter det lade vi madrassen från spjälsängen på golvet för säkerhet. Som tur har vi int vari med om fler fall. Nu sover nog vår 2 åriga 'baby' med oss igen, haha ;) vårt barn var ju såpass liten när vi bytte säng så vi märkte inga reaktioner..men int ska man byta förrän man själv är redo.. egentligen bytte vi så tidigt så att barnet int sku hinna börja klättra sig över kanten i spjälsängen,nu blev barnet aldrig en klätterapa men men.. Byt när ni är redo och tycker att ert barn är redo. Lycka till! Frächt och snyggt ni renoverat åt Oliver!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nå de e nog de jag e lite rädd för å, då han rojsar runt ganska mycket i spjälsängen, att han ska falla ner då int spjälorna e i vägen.. :/

   Radera