tisdag 4 oktober 2016

Hälften av jordens befolkning blöder

Jag såg att Carro o X3M (a.k.a. svenskfinlands some-kungligheter) snackar mens denna vecka! 
Det tycker jag är bra! Mens är ju nåt helt naturligt (no shit) men som man ändå typ hela livet typ velat gömma, glömma o typ skämmas för att man har? Varför skulle man behöva göra det? Alla kvinnor har ju mens!

Jag minns att jag fick min första mens sommaren före jag skulle börja högstadiet. Som att det inte räckte med att man skulle börja ny skola så fick man ännu det på köpet liksom. Jag minns inte riktigt hur det kändes eller gick till, men jag minns att jag for på wc, märkte att the womanhood has arrived, och att jag sen for direkt o berättade åt mamma o hon sen tog fram nå mensskydd åt mig. 
Jag visste ju ändå nog vad det var frågan om så man var ju inte helt "whaaat am I dying??" för nog hade det ju pratats lite i skolan om det, och så minns jag att jag hade en bok om kroppen typ från Funtasie Bokklubb eller nåt som jag hade lusläst flera gånger om. Minns dock att jag trodde att jag hade cancer första gången när jag märkte att brösten hade började växa så det är väl lite oklart hur mycket som faktiskt gick in i hjärnan dock, heheh.

Sen att jag hatade att ha mens under mina första tonårsår än en annan sak. Hela högstadiet hade jag fruktansvärda kramper o illamående varje månad pg.a. mensen, ofta så att jag spydde i samband med det. Sen började jag med p-piller typ precis när jag fyllde 16 och då lättade det som tur under åren jag åt dem. När jag sen slutade med dem kom smärtorna tillbaka ca varannan månad, och sen blev jag gravid - himmelriket i den mening att man slapp det helt under typ ett år. En hel massa andra krämpor kom ju dock istället så det gick väl ändå kanske ut lite på samma i slutändan men hee ju såtee dehär liivi.

Nu håller krämporna dock på kommer tillbaka värre o värre igen varje månad (fml) och bara vi inte skulle vilja ha barn igen nångång inom nåt år skulle jag helt klart sätta in en hormonspiral eller nåt, men det får nudå vänta tills båånfåasi är slut.

Mensskydd då? 
För några månader sen var det ju helt hallå om menskoppar hit o dit, jag som hittills alltid hållit på med tamponger, bindor på nätterna o trosskydd, beställde själv hem en och den funkade ju inte för 5 penn. Jag tänkte "JÄVLA MENSKOPPSPROPAGANDA" o slängde den längst bak på mensskyddshyllan i badrumsskåpet och där fick den va tills för ett par månader sen, när jag testade den i igen o hör o häpna - den är BÄST!
Tänk att inte behöva slarva med sin tamponger o trosskydd i väskan när man ska nånstans, eller ens köpa nya varje månad, och att man kan ha sina vanliga trosor (nej, man använder nödvändligtvis inte bara typ sloggi mommotrosor bara för att man är mamma) dygnet runt, varje dag i månaden! 
DET ÄR NAJS!
Så hörni ladies, sluta skämmas över mensen o var stolt över att ni är superkvinnor som kan skapa liv istället!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar