måndag 24 oktober 2016

Den svåra blöjdjungeln

Natten gick ganska lika som när han sov i spjälsäng, dvs vaknade o grät kl 1, mjölk o somnade om en liten stund, gråt igen, fick komma i vår säng och sen hade vi en genomkissad kille mellan oss kl 3:30.

Jag undrar om vi inte borde prova att ha byxblöja på natten ändå då jag funderar om det är att blöjan blir för lös runt magen o de då läcker där? (det är oftast vid magen det kommer ut då han alltid sover på mage) Kanske nåt annat märke än Libero andas bättre? Jag sätter ju tejpblöjan så den passar på kvällen men då har han ju just ätit gröt o har ju rätt så rund mage, men det blir ju plattare under natten sen när maten sjunker undan. Men just då han alltid sover på mage så samlas ju allt kiss där, så blöjorna är faktiskt jättefulla där fram redan mitt i natten. Men ja, byxblöjorna anpassar ju sig kanske bättre vartefter då det är resår i midjan.. OJ denhär blöjdjungeln!

Han har hållit på vaknat varje natt flera veckor nu o somnar inte om i egen säng, så han har sovit stor del av nätterna med oss vilket tär lite på vår nattsömn då har sparkar hejvilt omkring sig när han sover. Det är inte ovanligt med en häl i ögat och här om natten var jag typ säker på att mitt näsben blev brutet, heheh.

Men jaja, nog lär han väl sova torr i egen säng sen när han är 15 brukar jag försöka tänka. Då har vi väl svårt att få upp honom på mornarna istället.

13 kommentarer:

 1. Vi använder pampers baby-dry åt vår kille, de har en måne med en sovande kanin på paketet och ska hålla tätt upp ti 12 timmar :) de e ända som håller tätt för oss och han sover på mage också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset, ska prov köpa såna imorgon! :)

   Radera
 2. När vi bytte storlek till större på blöjorna blev det mindre nedkissade kläder. Plus att vi undviker att ge något att dricka efter att han har ätit gröt o druckit sin mjölk och borstat tänderna. Ingen dryck nattetid alltså. Tejpblöjor har hittills kämts som detbästa alternativet för oss och vi har libero. Och när vi sätter på blöjan ser vi till att blöjan är tät runt benen och att snoppen är neråt så att det inte läcker. Ett tag fick vi använda pyjamas i onepiece-version när han pillade i blöjan nattetid och kissade därför utanför blöjan. Killen är nu över 2 år(pottvägrare) och än är blöjan superfull på morgonen men väldigt sällan har det läckt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo ja brukar variera lite mellan storlekarna på blöjorna vartefter om de läcker, ibland verkar 5'an passa bättre o ibland 6'an, o vi använder endast onepiece pyjamas ännu. :)

   Radera
 3. Kan de vara så att han dricker för mycket på natten? Vår tjej är 1år å 3 månader å hon dricker bara flaska före läggdags för henne har det än så länge inte hänt några nattolyckor. Med vår kille som är 3 år nu så han drack mjölkflaska ganska länge på natten om han vaknade och det hände olyckor ganska ofta men efter att vi orkade ta tag i mjölkflask drickandet nattetid så slutade det också att komma igenom blöjan. Nu er han torr dagtid men blir att ta nästa battlen att få honom torr nattetid nu 😛. Båda våra barn har också för det mesta sovit på magen. Men ja förstår ifall ni inte vill ta den battlen ännu med flaskavvänjning nattetid för de e ju så skönt när de somnar om så snabbt å man själv får fortsätta sova 😊. Hoppas ni hittar en lösning för man blir ju inte precis glad av att stiga upp mitt i natten å byta sängkläder å pjamas på barnet 😜

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja alltså han ha ju int druckit nattetid sen han var 10 månader egentligen men nu då han fick en bakre tand så satt jag upp me honom 1.5h mitt i natten, prova ge mjölk o då somna han mesama, så då ha de lite lämna på igen efter de.. -_- men nu inatt sov han hela natten torr då vi råka ha en byxblöja hemma så ska fa o köp fler idag. :)

   Radera
 4. Håller med om Pampers baby dry. Endast de fungerade på vår son nattetid :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi ska nog ta o prova me såna nu också då de verkar funka för många. :)

   Radera
 5. Har ni provat potta honom på natten om han endå vaknar (ifall ni alltså pottar honom dagtid)? Vår kille i samma ålder pottas dagtid och har nu ofta också torr blöja på morgonen då han vaknar. Barn i i denna ålder kissar sällan i sömnen utan vaknar till och kissar så kanske ni kunde passa på att ha pottan i sovrummet om ni endå går in till honom nattetid 😊

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nå alltså nujust verkar han int vakna så ofta annars förutom om han redan har kissat igenom, nån enstaka gång kan han vakna utan att va våt men eftersom att han int har tålamod att sita på pottan just alls på dagen så tror ja knappast de funkar på natten heller.. :/

   Radera
 6. Vi hade problem med läckande byxblöjor nattetid, och fick då tipset att använda tejpblöjor istället eftersom de sitter tätare. Men fick lära mig the hard way att INTE använda tejpblöjor på ett barn som a) har lärt sig att klä av sig själv och b) lärt sig att ta av sig tejpblöjan. Fick en mindre trevlig väckning när vår 1,5-åring stod i sängen med pyjamasen avtagen, blöjan i handen och hade kissat i sängen utanför madrasskyddet. 😣 Så nej, efter det håller vi oss till byxblöjor nattetid också. Om hon vaknar på natten och vill ha mjölk byter vi ibland blöja om den känns full, och nu har de faktiskt inte läckt alls. Pampers 4+ har nästan funkat bäst för oss.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ojnej! :D Som tur kan int Oliver varken klä av sig eller ta bort blöjan själv (vad jag vet) så där e vi ännu säkra med vilken blöja som helst! Vi har nu egentligen int använt byxblöja så mycket bara för att han blir så röd o sjuk i baken av dem, men vi får väl försöka ha de på natten nudå iallafall (de funka o han va torr me byxblöja inatt) o lufta baken ordentligt på morgonen sen..

   Radera
  2. Hörde att vissa varit med om samma sak med utsmetat kacka i sängen... 😲 Skulle nog DÖ om det hände! 😨 Skönt så länge de inte kan klä av sig själv, fasar för den dagen när vår busunge kommer på att ta av sig byxblöjan också... Men det borde ju vara svårare så hoppas vi slipper det ännu en tid!
   Hoppas ni hittar en byxblöja som både håller tätt och inte gör honom röd och sjuk i baken, det måste ju vara jobbigt! Som tur är har vi sluppit sånt, det är bara t ex under längre bilresor när hon inte varit uppe och rört på sig utan suttit hela tiden som hon kunnat bli lite röd och irriterad av blöjan. Och då har det oftast hjälpt med talk (och ev Bepanthen). Så vet vi att det blir någon längre bilfärd eller hon ska sitta länge i vagnen så brukar vi sätta talk före i förebyggande syfte. Det sätter vi alltid till natten också.

   Radera