måndag 12 september 2016

Tapetdilemmat

Ojoj nu har jag beslutsångest igen.
Eftersom att vi nu har ett hål i väggen i rummet som ska bli vårt sovrum, tar jag tillfället i akt att på samma gång tapetsera om (ja, jag älskar att tapetsera heheh) det då jag inte längre tycker tapeterna där är fina. Hade egentligen tänkt lämna det som det är då det ju inte är nåt annat fel på dem än att de är varma i färgen, men jag har inte mer tapeter av samma och hur man skulle få det att se snyggt ut när man sätter tillbaka den utsågade biten utan att göra om allt kan jag inte förstå.

Så ja. Nytt. Men vad?

När vi flyttade in i huset (för 5 år sen, vart tar tiden vägen!?) hade jag verkligen 0 intresse av inredning och smättade upp typ första bästa tapeter överallt bara för att få det färdigt så vi kunde flytta in. De senaste typ 2 åren har jag dock kanske intresserat mig lite mer för hur det ser ut och velat ändra på en massa. Så sen första varvet renovering har jag ju renoverat både hallen, vardagsrummet, Olivers rum igen, och köket har vi helt rivit ut o lagt upp nytt och så har vi bytt hela golvet i kök, hall o vard.rum. Så från att ha gått i jordnära bruna färger vill jag nu ha kallt, kallt kallt. Typ för att spegla min kalla själ. Heheh nånä. (jo)

Okej typ världens skitaste bild här nedanför men såhär ser ju typ vardagsrummet ut åt ett håll. Resten av väggarna är vita. Sängen är ju en jättefin inredningsdetalj liksom den gröna dammsugaren framför spisen (helvetesmaskin enligt Oliver som håller honom från att gå o gräva i askluckan på spisen).


Och dethär rummet, som tidigare varit typ data-/alltiallorum nu en tid, ska bli vårt sovrum. Syns inte riktigt färgen på tapeterna då de ser nästan vita ut på bilden, men de är typ gräddkrämbeigefulfärgade.


Började riva tapeter redan igår då vi vill få det färdigt så fort som möjligt så vi får flytta sängen dit (alla möbler därifrån flyttade vi ju i vårt sovrum innan vi märkte vattenläckan så vi kan inte bara flytta tillbaka sålänge heller). 

Så igår var jag ett snabbt varv till Prisma o kollade vad de har för tapeter där. Vill gärna ha nåt som finns i lager då jag inte vill börja vänta 2+ veckor, men samtidigt vill jag ju ha nåt fint. Men ja, nu återstår frågan om vi ska ha helfärgat eller mönster? På nåt vis vore det ju fint med mönster när vardagsrummet är så helfärgat. Började fundera på nåt sånthär:


Vad tycker ni? Fin/ful? Den är ju väldigt mönstrad men då den bara går i grått o vitt kanske det inte blir för stökigt ändå fast man skulle sätta den på alla väggar.. eller?

Har nån annars nå tips om tapeter som typ går i vår stil o skulle passa?

3 kommentarer:

  1. Jag beställde kanske för 2 veckor sen tapet från prisma på torsdag och på tisdag meddelade de att den kommit. Men skulle inte heljen ha kommit emot så sku de nog ha tagit lika läng som det tar för posten. :)

    SvaraRadera
  2. Tapethimlen: http://www.wallpaperfromthe70s.com/
    Leveranstiden är ungefär en vecka och dom kommer ända hem till dörren :). Finns massor av fina att välja mellan så det kan vara svårt!

    SvaraRadera