torsdag 18 augusti 2016

Parklek med kompisen

Imorse när jag insåg att dagen inte skulle bli lika regnig som de varit de senaste veckorna, så skickade jag iväg en förfrågan om nån ville komma med till nån park och leka idag, och Lo och Carro hakade på! 

Valet föll på parken i stadsdelen skata då den ju ligger så lägligt nära café Skorpan, där vi sen tog kaffepaus innan vi begav oss till biblioteket för att skaffa bibbakort och låna böcker! Oliver har blivit sån bokmal på senaste tiden, men man blir ju ganska fort trött på de typ 4 tjocksidiga böckerna vi har när man kollar igenom dem sisådär 10 gånger per dag.. Tur att det finns bibliotek!


Oliver tyckte det var jättekul att springa omkring med nån som orkar jaga honom heheh, filmbevis finns på instragram - elisabethsundqvist


Idag var det ju så varmt i luften så det gick bra med vanliga byxor och en fleece, men det börjar ju nog bli dags för nån hösthalare om vädret ska fortsätta va så kallt som vi haft nu en stund.. Mommon köpte en tunn halare redan i våras men den är ännu allt för stor så den får lämna till nästa höst, men har nån tips på var man kan hitta bra (vattenavstötande) och inte allt för dyra höst-/vårhalare? Även vinterhalare behöver vi skaffa sen så det tar jag också gärna emot tips om!

12 kommentarer:

 1. Fodrad galonhalare är toppen! Då behövs heller inga snäva regnkläder utanpå 😊 finns ju i olika märken och prisklasser men den vi har är från prisma och kostade 35€ 😊

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just de, galonhalare har jag inte ens tänkt på. :)

   Radera
 2. Tyvärr så går ju ofta kvalitet och pris handihand, Po.p rekommenderar jag varmt. Kolla fb-loppisar (finns skild Po.p-loppis på finska) för kvalitetshalare. Kaks från Kappahl e också bra och lite billigare än Po.p. Bra andrahandsvärde på de också! /Tanja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo de brukar ju ofta vara så! Po.p tycker jag dock e allt för dyrt o har ofta int speciellt fina kläder heller tycker jag, så nån sån blir de nog inte då de ändå växer ur dem ganska fort, men ska ta ett varv via Kappahl o Lindex nån dag. :)

   Radera
 3. Ännu i Olivers ålder kan man hitta riktigt bra begagnade välikausiboch vinterhalare. På Fb finns många bra loppisar för olika märken t.ex. Sen är det alltid nu som då rea på t.ex babyshop, jollyroom och andra nätbutiker där det löns att kolla och köpa i förväg om man vågar gissa kommande storlekar... Didrikssons halare lär vara bra på det viset att man kan sprätta upp en söm så de blir en storlek större. Har inte testat dem själv än, men jag tror att vi satsar på en sån till näst åt 3-åringen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo ja försöker hålla ögonen öppna på loppis, o har satt in "annons" om att ja söker på nån sida, får hoppas nån sku råka ha nåt som passar. :) Didriksson hitta ja en bra på rea på näte men såklart fanns int rätta nummern kvar. :'(

   Radera
 4. Rekommenderar Kaxs halare/dräkter. Helt super bra!men de finns ju nog billigare,men Dom e så bra kvalitet så brukar vara helt toppskick fasst dom är begagnade. Vi köpte vinterhalare från kappahl färdigt tills inkommande vinter redan i våras när dom slumpade bort för halva priset.
  Kurahalare har vi i flera tjocklekar å dom har varit jätte bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa de ju flera som har rekommenderat Kaxs nu så måst no fara o se på dem. :) Tack för tipset! :)

   Radera
 5. Kappahls halare är super! Tål mycket, håller bra fast de krälar på både asfalt å grus (provad sak, hehe) och håller vatten rätt bra. Int så värst dyra heller :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska fara dit o se nån dag, kanske de blir nån sån till vintern o nånsorts galonhalare till hösten/våren då de klottigare.. :)

   Radera
 6. Rekomenderar kurahalare..har haft 3 stycken och alla köpt på loppis. Billigast för 2€ :) fast dom varit lite nötta i grenen så har dom ändå hållit vatten bra (nå kanske int om dom simmar i vattenpölarna förståss) perfekt att bara sätta regnjackan på när det regnar.. /Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo ja håller ögonen öppna alltid på loppis om ja sku råka hitt nå, men har int ännu hitta nån i rätt storlek.. :/

   Radera