måndag 29 augusti 2016

Helgen i Stockholm

Som sagt, en riktigt bra helg blev det på andra sidan potten! 
Heidi kom o mötte upp mig vid t-centralen på freda kväll, och sen gick vi direkt till Paulo Roberto's restaurang Panefresco ovanför Åhléns! Supergod mat o trevlig service, det var ca 25grader i luften och det satt perfekt med en rosécider för att inviga "semestern"!


Sen avslutades fredagskvällen med ett dopp i poolen (hur lyxigt med pool på innergården!?) och lite slöande framför tv'n.


Lördagen började vi med frukost på Deli di Luca på södermalm. Under hela helgen har det helt klart gått åt mest pengar på olika caféer och restauranger, men livet är för kort för att inte äta gott när man kan och vill!


..och därefter blev det strosande genom söder och gamla stan där vi gick in på Fabrique på kaffe o kanelbulle, för att orka gå in till drottninggatan där vi tittade i lite butiker innan vi for tillbaka till fruängen där Heidi bor, o picknick'ade i parken.


Ganska blåsigt väder men full solsken och i lä var det riktigt perfekt middag-i-parken väder!


Sen for vi till Heidis o duchade o fixade oss, samt googlade uteställen på stureplan medan vi tog en öl  (och selfies) på balkongen. 


Vi började kvällen sen på söder med varsitt vinglas och en charkbricka på Vapiano, samt efterrätt! 


Efteråt hoppade vi på tunnelbanan igen in till Stureplan. Vi gick ett varv genom Sturehof och Grand Escalier men varkendera av ställena var nåt för oss, utan helt uppenbart för lite "snofsigare" stekar-människor som äter typ rysk kaviar till frukost. 
Vi styrde istället stegen mot det som lät mest passande för oss av ställena de räknat upp på internet, nämligen Oxid. Och vi blev inte besvikna! Vi kom dit vid kanske 23(?) tiden, då ännu var det ganska lugnt, och vi råkade passande hitta ett bord mitt i den väldigt lilla lokalen. Efter ett par timmar var stämningen dock helt annan. Från att ha varit en helt vanlig bar, lite i "netti-anda" så kom det mer och mer folk och hela stället blev ett enda dansgolv! Vi dansade fram till 02:40 då vi var tvugna att gå så vi skulle hinna med tunnelbanan hem, och vi var helt klart nöjda med kvällen! Superbra musik, trevliga människor (inget tafsande ens!) och sån bra feelis på dansgolvet hela kvällen!

Enda bildbeviset jag har är från snapchat, så även det att man inte haft fram telefonen desto mer än så tyder ju på en bra kväll!


Söndagen spenderade vi på Mall of Scandinavia! Vi råkade passa det riktigt bra med vädret då det var betydligt kallare o råare i luften än på lördan, så det passade bra att vara inomhus! Lite shopping blev det, en väska och solbrillor från River Island, lite tröjor från H&M och ett par tröjor åt Oliver från ZaraBaby. Resten av dagen låg vi på soffan och mot kvällen var det att bege sig mot Arlanda och hemåt igen!


Så jaa, det var en intensiv men väldigt rolig helg i Stockholm. En massa gott har vi ätit och en massa massa steg har vi gått (tror att Heidis stegräknare snappade upp typ 18km/dag eller nåt sånt).

Idag har jag dock joinat sjuklingarna här i stugan och blivit förkyld jag med, så nu ska jag mysa i soffan med S framför en film och vila oss friska!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar