torsdag 11 augusti 2016

En sån natt

Ojoj det är länge sen jag har behövt vara uppe nån natt mer än tiden det tar att gå och hämta Oliver från hans rum tillbaka till vår säng nån morgonnatt och sen somna om bums, men inatt var det annorlunda. 

Halv 2 vaknade jag av att Oliver står och gråter i sin säng, jag kände inte för att sitta i mörkret i hans rum tills han somnar om så jag tänkte att han får sova en natt med oss då, men nejdå, 2 timmar av skrik, gråt och förtvivlan följde, och vi kunde för allt i världen inte komma på vad det berodde på!

Vi testade att sjunga, ge vatten, ge mjölk, ge panadol, gå omkring med honom i famnen, låta honom gå omkring själv, ha ljust, ha mörkt, byta blöja, ha honom i vår säng och i hans egna säng, you name it, vi provade det. Tänkte om han kanske hade öronvärk då han panikskrek när man satte honom att ligga, men tycker att han borde reagera åtminståne lite på det på dagen också isåfall? Han är nämligen helt normal och glad som vanligt idag. Tänderna kan det ju förstås vara som bråkar men sen funderade jag också på om han kanske kan va mörkrädd? Han brukar ju sova hela nätter och har väl kanske inte märkt hur beckmörkt det är på natten nu, så om han vaknade från nån mardröm kanske han blev rädd då han inte såg nåt? 
Till sist fick jag honom iallafall att somna om i egen säng med en flaska värmd mjölk, rullgardinen uppe så att utelamporna lös in lite, och barbapapa-nattlampan på under hans säng, och så sov han till 8 imorse.

Nån som har varit med om nåt liknande eller har nån fundering om vad det kunde bero på?

Jag hoppas hoppas hoppas på att han kommer sova gott nästa natt, för annars blir det ju inte alls kul att lämna bort honom över helgen..

 Laddar upp batterierna igen sålänge Oliver sover middag, med äggsmörgås och norsk choklad som vi fick av moster+man som var hit och hälsade på i förmiddags innan de åker tillbaka till Norge.

10 kommentarer:

 1. Benvärk? Pröva värmedyna eller kylsalva på benen + panadol om de upprepar sig. ☺

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gissar nog på att det är tänderna nu iallafall, då han dreglat mycket de senaste dagarna, kakkat 6ggr idag (normalt 1gng/dag) och fick feber nu till kvällen.. :/ Men hoppas det går om fort åtminståne.

   Radera
 2. Exakt samma har vi haft med lilltjejen (1 år o 4 månader) nu två nätter.. Vet inte vad som felas! Vi har provat ALLT! Vet inte vad som till sist hjälpte, men tanken om mörkret slog oss också.. Ska ha på nattlampan ikväll o se om det blir nån skillnad :)

  Kämpa på o hoppas ni får sova inatt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja lämna på en nattlampa åt honom nu redan från kvällen också så hoppas de hjälper ifall de är de, men gissar nog mest att det är nya tänder på G nu iallafall. :)

   Radera
  2. Nattlampan hjälpte här! Lag också sockor på fötterna första gången sen i våras, täcket hålls ju inte på alls och det är ju faktiskt ruggigt på natten nu! :)

   Radera
  3. Oliver sov också hela natten, tror de va mest panadolens hjälp men möjligtvis även nattlampan. ;)

   Radera
 3. Ont i magen? Ifall han hade hård mage och luftbesvär? Eller också växtvärk. De problemen brukar det vara hemma hos oss. Men även mörkret har vi börjat fundera på nu när det är så mörkt nattetid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa magen har varit riktigt i obalans idag och gissar att det hänger ihop med tänderna då har dreglar så mycket nu också.. :/

   Radera
 4. Vi har lite liknande nätter ibland! :/ E kan sova 11-12 i sträck fler nätter, för att sedan mittiallt ha en total kaosnatt. Har ingen aning om va de beror på heller, men! Ofta timear hon in de tills t.ex nån av oss e ensam och ska jobba tidigt nästa dag.. Månne man undermedvetet e lite nervös just om de e nå skillt på gång, o barn märker av de? Jobbigt e de iallafall -.-

  SvaraRadera
 5. Mina har haft så med jämna mellanrum. Råddan menar att de i olika åldrar har "separationsångest". Men för oss har det hjälpt att samsova. Så i ert fall gissar jag på tänder.

  SvaraRadera