tisdag 30 augusti 2016

Bildjungeln

Oj vad denhär dagen gick snabbt plötsligt, fastän den startade så trögt. Vi hoppade nämligen i båda bilarna på eftermiddagen o körde iväg till Seinäjoki, för att lämna in Toyotan på service, igen. Nu hoppas vi dock att den blir helt i skick, och då ska den få en sista chans faktiskt. Istället kommer vi troligtvis byta bort skruttgolfen, som ju också är lite dagen från oss skrider, om vi säger så.

Så nu undrar jag om nån har tips på vad som kunde passa oss istället för vår 2 dörrars lilla golf från 2001. Kriterierna är att den ska ha 4 dörrar, ac och dragkrok, bensinmotor och manuell växellåda, samt att vagnen såklart måste rymmas i bagageluckan. 

Just nu kör ju jag med vår Toyota farmare men så stor dieselmotor är ju kanske inte riktigt gjord för att typ endast köra korta sträckor i stan med, så S skulle då istället få börja använda den och så skulle jag och Oliver kunna ha en lite mindre en. Golfen som vi har nu har dock som sagt bara 2 dörrar och dit börjar jag inte prakka in Oliver varje dag, och jag tycker det känns så osäkert att ha honom i framsätet (såklart bakåtvänd men ändå) så den ska nog bytas isf. Gärna hatchback eller mindre citymaasturi-modell.

Sen undrar jag också om det är nån som har erfarenhet av sedan-modell och om barnvagn faktiskt ryms i bakluckan på såna? Sami säger att de gör det men jag är mycket skeptisk.

Fångade ett av de få ögonblicken när O faktiskt satt stilla o såg på pikku kakkonen en stund.

9 kommentarer:

 1. Man måste ta bort hjulen från vagnen för att den ska rymmas. :) Tycker det är mer praktiskt med en farmar-modell, ryms nästan inget annat i bagageluckan annars.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej! Joo ja tror ju nog också att de sku va mer praktiskt med en större baklucka. I golfen ryms faktiskt vagnen men den blir ju no full då också, så nåt mellanting mellan det o en stor farmare vore de perfekta. :)

   Radera
 2. Om vi skulle köpa ny kakkosauto nu så skulle jag se på en Kia. De har ju hatchback modeller :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min mamma hade faktiskt en Kia ceed för en stund sen som ja ju nog iofs tror hon var nöjd med.. :) Måst kolla runt lite!

   Radera
  2. De är ju rätt billiga som nya har jag sett, så en begagnad behöver ju inte vara SÅ dyr tycker man :)

   Radera
 3. Femdörrars golf! Min är superduper bra, stora emmaljungan ryms med hjul o allt och fyra fulla prismaväskor på ;D har en från 2010, de nyaste golfarna har mindre bakluckor så dit rymdes inte vagnen.. Rekommenderar golf :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, golfen som vi har nu har varit väldigt pålitlig o trogen i mer än 5 år redan så har inte direkt nåt dåligt att säga om den fastän den börjar va lite småskruttig ändå.. :D Men bra att veta dedär om bakluckorna på nyare golfar!

   Radera
 4. Skulle rekommendera en lite äldre Volvo V70. Vi har haft många olika, årsmodeller 2000-2004, och de har redan hunnit ha alla större fel som slits ut när bilarna körts runt 200 tkm så för det mesta är det bara att tuta och köra. Stora bakluckor också så stora vagnar + många matkassar ryms in utan problem! 😊 /Tanja

  SvaraRadera
 5. Alltså så svårt det är med bilar. Jag tänker också byta bil men vad ska man välja?? Den ska vara liten men ändå stadig på landsväg då jag pendlar till jobb och så ska självklart vagnen rymmas med och två bilstolar bak. Kollade nettiauto en dag och den gav 0 resultat på mina krav 😂

  SvaraRadera