fredag 22 juli 2016

Håna inte dem som har roligt!

Efter en riktigt trevlig tjejkväll där vi invigde Fias uppfart till deras nya hus, heheh, så for vi in till stan och satt på Nettis terass ett par timmar. När klockan närmare sig 22:30 beslöt jag och Heidi, som hade joinat oss, att gå till skolparken och se what all the fuzz was about då folk lämnade Nettis terass så abrupt. 
Tydligen skulle nån Walt Miquel spela på scenen, och när man verkligen har 0 förväntningar (eftersom att man inte vet vem det är eller vad det är för musik annat än "hiphop" som man hört nånstans) så kan man ju inte bli besviken, och det blev vi inte heller. Det var faktiskt riktigt bra! A.k.a."int är a ju hejlt skit!" -som jag enligt Heidi sa väldigt "typiskt österbottniskt" hahah.

Det jag dock blev väldigt väldigt besviken på, var nåt jag mot slutet av spelningen såg i publiken.
 
En kille stod och diggade musiken och dansade lite mer än stans stela självutnämnda coolingar, inte liksom helt crazy rave dansande utan ändå inom en halvmeters radie och bara liksom svängde med armarna och stampade lite extra (om jag riktigt ska anamma föräldra-språk för dans). Man såg honom bara för att alla andra stod typ helt stilla, i en mer feelis publik vore han inget speciellt. 

Men i lilla Jeppis då, där några killar satt på en bänk snett framför den dansande killen, där kan man inte låta folk digga i fred utan att börja håna. Man såg så tydligt då den första killen fick syn på honom, viskade åt sina kompisar och inom 3sek satt alla bakåtvända och skrattade hånande. Efter ytterligare 5sek satt de där skrattande med en gopro kamera och två mobiltelefoner och filmade "diskret". Alltså jag får nåt fel och kände bara hur hjärtat börjar dunka snabbare. Hur respektlös kan man vara!?

Jag ska väl erkänna att jag nog säkert också nångång skrattat åt smygfilmade "gymfail" videos och sånt, utan att kanske tänka längre än näsan är lång. Men när man själv ser det hända framför en så förstår man på ett annat plan hur jäkla fel det är att smygfilma nån som inte vet om det i syfte att skratta åt dem. 

Jag sa åt Heidi att dedär är så jäkla löjligt beteende av dem och att jag så gärna skulle gå o ställa mig i vägen så att de inte skulle kunna filma honom. Och så tänkte jag att varför inte, så jag tog med mig Heidi och så gick vi och gjorde det. 
Då var det ju såklart inte roligt att filma längre, och alla återgick till sitt eget, så som det ska vara och borde ha varit hela tiden. Det förstörde ju inte sekundera de redan hunnit filma men åtminståne fick de ingen längre film, och jag kunde cykla hem med åtminståne lite bättre samvete än om man bara hade stått och sett det hända.

5 kommentarer:

 1. Alltså herreguuud vad folk är dumma i huvudet! Bra att ni gjorde som ni gjorde!

  SvaraRadera
 2. Vilka patetiska mobbare alltså! Man kan väl inte ha ett särskilt kul liv om man känner att största nöjet ligger i att håna andra... Men bra gjort av er iaf!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä de har nog slagit slint nånstans om man tycker dedär e okej beteende!

   Radera
  2. Alltså jag blir så fitti på sånt beteende! Sååå bra gjort av er!!!

   Radera