söndag 24 juli 2016

Bästa i mannaminne

Jag var lite osäker på hur många som skulle komma igår då flera sagt att de dyker upp en sväng nångång, men sen när det började trilla in folk vid 19 snåret fick jag en stark känsla av att dethär kommer nog bli nog bra det!

Efter ca en timme hade ungefär 20pers infunnit sig, och vi sparkade igång femkampen. Vi var ungefär lika många finska som svenska festglada så det blev lite förklarande av regler innan start och under kvällens lopp for nån och nån kom till (vi tog inte alla grenar direkt efter varann utan lite nu som då under kvällen), så lagen modifierades lite vartefter men huvudsaken är att det blev många skratt och att vi fick fram ett vinnarlag till slut! 
Vi var 4 lag och efter 4 grenar hade varje lag vunnit en gren var, så det blev en spännande final!

På typiska "finska" fester har åtminståne Sami aldrig varit med om att det ingått lekar, men de verkade vara uppskattade och alla deltog med glatt humör så kanske det blir mer lekar även på finska fester i framtiden, heheh.


Jag själv hade suttit o googlade som en tok för att komma på grenar till femkampen, ville ju hålla det på enkel nivå för att alla skulle känna att de kan delta, och inte för svårt med tanke på om man druckit ett glas eller två eller femton, så tänkte att jag kan sätta upp vad vi gjorde hit så kanske det hjälper nån annan i framtiden!


Ingenting som man behövde förstöra frisyr eller smink med, eller riskera att falla o förstöra nå kläder i, och inget riktigt fysiskt krävande som man behövde börja svettas extra av (det var ju redan ganska kvavt o svettigt från förr dock)!


Det var så bra stämning hela kvällen, och myggen som jag hade varit lite orolig för att skulle vara för många och irriterande höll sig på skaplig nivå!


Som mat hade jag ju först tänkt att alla skulle få ta med eget att grilla, men min käre fästman hade tydligen missförstått mig då han kom hem med flera kg kött häromdan från Snellushop. Nå, int grät väl nån för det, vi fick bara meddela att inget behövde medtagas, haha! 
Så det blev sist och slutligen grisbiffar, nötbiffar, kycklingspett och korv, samt halloumi, ungsrostade grönsaker - en med matgrädde och en utan, och sallad samt lite smått till. Idag kom jag ju på att vi nog hade batong i frysen också som vi glömde laga så nu har vi 7st såna kvar att äta upp.
Emmi hade sen gjort en söt paj som hon hade med, och Katja hade gjort ananasspett med vitchoklad och kokos som hon hade med, så då hade vi även efterrätt fixat, perfecto!

Enkelt och riktigt riktigt gott, och det tror jag de flesta andra också tyckte efter hur mycket beröm allt fick!


Mot 12 tiden började de flesta söka sig mot stan, men några var vi som ännu lämnade kvar.
Sami och jag kände att kvällen var så fullbordad som den kunde bli så vi for inte alls hemifrån, och ca kvart före 2 for de sista gästerna iväg! Såå skönt att sen bara slänga sig på soffan, se ett avsnitt Modern Family och veta att vi båda har sovmorgon på morgonen, och känna att det blev en helt perfekt kväll med vänner på vår 10årsdag!

STORT TACK till alla gäster som gjorde kvällen så bra! 

2 kommentarer:

  1. Makaroni salladen du fick tips om i ett tidigare inlägg tänkte ja prova på imårgon. Tänkte bara fråga om du gjorde den och om du rekommenderar den?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej ja har inte hunnit göra den ännu, men tänkte prova laga den till lunch nån dag inom snar framtid. :)

      Radera