söndag 17 juli 2016

Ändringar i springplanerna

I förrgårkväll var jag för första gången på länge ut på länk. Senast var kanske på Nice Run i början på juni t.o.m? Som uppvärmning innan en wod springer vi emellanåt 800m men det räknas inte. 

Nå, hur som helst. I början av sommaren var jag ju skittaggad på att löpa! Jag hade planerat att springa flera lopp i sommar och länkade ett par gånger i veckan. Men sen var det plötsligt inte lika kul längre, och det lämnade helt enkelt. Crossfit var och är ändå mycket roligare och när man redan tränar det 4 gånger i veckan (ofta tunga jag vill dö-pass) så lämnar det heller inte mycket ork över för att springa utöver det.

Men efter att jag cyklade hem efter ett kort jobbpass i fredags så kände jag att det skulle vara skönt med en no preassure länk i den friska kvällsluften. Jag kände redan när jag gick ut från gården att ett par regndroppar träffade ansiktet och tänkte att det får bli en riktigt kort länk innan det riktigt häller ner, men så löpte benen på så bra och regnet hölls kvar i molnen och så det blev 5,5km ändå, på asfalt, grus och sista biten på sand.

Det blev inte den bästa tiden jag haft och det började värka lite i knäna vid halva rundan, men det kändes ändå lätt och roligt och det var så kul att känna det igen!

Skulle försöka varva ner o gå sista biten men så fort man saktade ner kom ju myggen ikapp en, så det var nog bara att lägga benen på ryggen ända fram till trappan!

Jag hade tidigare tänkt att jag i år ska springa minst ett lopp, men hade redan hunnit slopa den idén nu när jag inte sprungit just alls än i sommar. 
Men nu har jag börjat fundera på det igen! Det blir nog ingen Jakob-8 som jag hade funderat lite på, för på fredag jobbar jag kväll, och Midnightrun i Helsingfors som jag hade siktat in mig på blir för dyrt och jag åker nog hellre till Stockholm. Men banne mig om man inte skulle ta o förbättra tiden från förra årets Fäbodalopp ändå! (får jag inte bättre tid nu än när jag hade fött barn för 3mån sen så gräver jag ner mig) Nån som hänger på?

2 kommentarer:

  1. Åh, sprang du ett lopp så snart efter förlossning!? :o när fick du börja springa? Jag ska på efterkontroll på torsdag och hoppas läkaren säger att ja får börja springa lite efter de, men tänker ändå på nån nivå att de säkert e lite naivt att tro. :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nåå ja börja väl nog kanske på lite i tidigaste laget, typ 2 mån efter förlossningen börja ja väl länka lite o hadd som mål att före augusti va slut sku ja springa 5km på under 30min o de klara ja.. Yoga vid studioz börja jag också med tidigt o de ju ändå ganska skonsamt o "stillsamt", tyckt de gav tillbaka mycke "stadga" i kroppen efter graviditeten (oså va de skitskönt att koma bort o sitta i tystnad en timme heheh) så de rekommenderar ja å! Magmusklerna ska man ju va försiktig me förstås men. :)

      Radera