onsdag 22 juni 2016

Tacken för att vara kvinna o kunna föda barn

Resten av dagen var tyvärr inte lika angenäm som den första delen. Tacken för att man är kvinna och befolkar (den redan överbefolkade iofs..) jorden alltså!

Jag har ända sen jag fick mens sommaren före jag började på 7:an i högstadiet haft förjävliga smärtor i samband med det, i högstadiet spydde jag varje månad p.g.a. det, men sen när jag började äta p-piller började det som tur gå att leva med det bara man tog en panadol i tid.

När jag sen slutade äta pillren i 19-20års åldern (har inte riktigt koll på när det var då jag började glömma att ta dem på slutet o sen sket i dem totalt) kom smärtorna lite tillbaka, men ändå överkomligt.

Men nudå! 
Nu har dedär förjävliga krämporna börjat igen. Skulle kanske helst inte proppa i mig hormoner men nu är jag nog nästan beredd att ta till det, faktiskt.
Kände det lite på kommande i eftermiddag och efter en timme låg jag i soffan o mådde skit med värk i nedre delen av magen som är så stark så de går ner i hela benen. Bara att proppa i sig värkmedicin o däcka i sängen ett par timmar för att förhoppningsvis känna sig nåsånär levande igen sen.

Nån som har nåt annat tips är p-piller som funkat?

13 kommentarer:

 1. Jag har hormonspiral(mirena) och min mensvärk försvann nästan helt, mensen blev mycket kortare och mindre blödning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter ju perfekt, de enda jag funderar på med det är ju att spiraler brukar kosta en del, o vi ju gärna vill ha ett till barn om int allt för länge, så de känns lite onödigt att sätt så mycket o bara ha den i typ ett år..

   Radera
 2. Jag rekommenderar Mirena. Dyr kan tyckas,men håller ju 5 år. Jag har inga blödningar alls i princip. Och råkar jag få en månad så är det så minimalt så jag kan inte ens kalla det mens.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo efter att vi har fått ett barn till tror jag absolut de blir en sån, men känns lite onödigt att sätta in en bara för ett år, då ja sku kuna tänka mig att ha ca 3 år mellan barnen så sku ja ju måst bli gravid nångång nästa sommar (om man rikti sku få välja o allt funkar som de ska).. :)

   Radera
  2. Joo så ere ju. Ha haft min i 5 år ja nu,byri ga på sista versen haha :D SKu noo vila ha en liten ja å.men it na kaar :D Sönerna e 8 å 5. I'm old.

   Radera
  3. Hahah jaa ofta klarar man se ganska bra som redi kvinno men då e gäller barnlagasi så underlättar e ju nog om man har en kar, heheh. :D

   Radera
 3. Jag har värk från helvetet när jag har ovulation! River och sliter i inälvorna så att jag nästan går av! Har inte haft problem så länge jag åt minipiller, men nu har jag en paus från dem och blev påmind om vilka plågor jag får utstå...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa de e no int allti en dans på rosor att va kvinna.. -_-

   Radera
 4. Jag har haft lika, spydde varje månad i högstadiet/gymnasiet tills jag började med p-piller. Tamponger minskade också smärtan före jag började med piller, det kan jag inte förstå ännu heller. På grund av risken för propp (släktfel) så slutade jag med piller och efter graviditeten så hade jag helt vanlig mens utan större smärtor. Nu efter andra barnet har jag börjat få hemska smärtor vid ägglossning. Har funderat på spiral men är rädd för biverkningar :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag åt yasmin piller förr som de ju då runt den tiden när ja sluta med dem blev ståhej om nån som fått propp av just den sorten, så de blev man ju lite skrämd av.. men nu då ja pratat lite med dem vid rdg om riskerna så lät de ju int alls så farligt ändå (om man int har de i släkten ele röker osv.), tex har man många gånger större risk för propp under en vanlig graviditet.. men just med spiraler har man ju hört om folk som blöder nonstop också osv, vilket ju int sku va så trevligt heller..

   Radera
 5. Jag hade en förjävlig mensvärk. Beställde tid till Läkarn som konstaterade att jag hade PCO. Hon ville skriva ut Ppiller och blev lite sur för att jag absolut inte ville ta Syntetiska hormoner. Men men, jag fick i alla fall 1G Panadol att ta tillsammans med Miranax. Sen beställde jag även Progesteronkräm (säljs inte här.) Men det har i alla fall varit min räddning! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej men bra att du hitta nåt som funka iallafall! :)

   Radera
  2. Progesteronkräm säljs vid Hälsopraktik i Jeppis. :)

   Radera