tisdag 7 juni 2016

Sandlek under syrenerna

Nu har vi sandlådan fylld, den ska ännu oljas på utsidan men det får bli en annan dag.
Oliver vill helst bara vara ute hela dagarna nu, så det är kul att han får en egen plats att leka på, så behöver han kanske inte nödvändigtvis gräva just där jag håller på, hela tiden! Bara det inte vore så förbannat mycket myggor vore så kunde vi nästan bo utomhus på dagarna. Oliver har blivit myggbiten över typ hela pannan..


Jag hade lite platta stenar som lämnade över när jag gjorde en gång mellan terasserna så dem satte jag som "ingång" till sandlådan. Jag har funderat på att göra nånsorts liten "fairygarden" nånstans på utsidan om den också men vi får se vad/om det blir av.


Lådan placerade vi så att man kan hålla koll på den från nästan alla delar av trädgården. Man har syn både från vardagsrumsfönstren (ännu är det ju inte aktuellt att va ute ensam men om ett par år kanske), från båda terasserna och från jordgubbs/trädgårdslandet och alla bärbuskar där man ju lär sitta ett par timmar under sommaren också.


Jag har varit lite emot att ens överhuvudtaget skaffa sandlåda då jag bara tänker på alla äckliga katter som kommer o skiter i den, men när vi fyndade denna på fbloppis och den har bänkar att vika över som lock så tänkte jag om! 

4 kommentarer:

 1. hur stor är den? ser ganska liten ut! Finns myggtält man kan spänna över lekplats/sandlåda, så barnen kan sitta där inne skyddade från myggen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo den är liten, bara 120x120cm, men det räcker bra sålänge vi ännu bara har ett barn. :) Jaa ja har funderat på om man sku skaffa nåt sånt! Nån aning om var det säljs?

   Radera
  2. Jamen de är ju perfekt! Man vill ju inte den ska ta över hela gården heller ;) Vi köpte från citymarket förra året, men har inte sett där iår. Vid biltema hade dom då vi var dit i maj så kanske det ännu kan finnas.. Annars så vid kodinterra kanske?! :)

   Radera
  3. Måst söka o se om ja hitta! Sku gärna va ute mer men myggorna här e riktigt besvärliga, säkert då vi har dike o skog direkt bakom gården. :/

   Radera