torsdag 23 juni 2016

Liten sjukling på soffan

Denhär dagen har verkligen känts jättelång. Inte så konstigt när man varit inomhus med liten sjukling hela dagen..

Inatt ca 5 tiden vaknade O och grät, S for dit och försökte natta om men han hade svårt att lugna sig, så han fick komma i vår säng o dricka lite vatten. Kände att han verkligen var brännhet i kroppen, försökte ta temp vilket inte är det lättaste på en nattyr ettåring så det blev till ingenting, men hög feber var det ingen tvekan om att han hade. Hans vänstra öga har dessutom tårats sen i förrgår kväll, jag har bara trott att det är för att han gnuggar det då han har ett myggbett precis bredvid, men inatt var hela ögat jätterött och uppsvällt så det såg inte längre bara ut som att det berodde på nåt myggbett. 
Glad och pigg var han ändå när han hade fått komma i vårt sovrum och till sist somnade vi allihopa igen, efter en panadoldos åt gossen för att dra ner febern.

Imorse hade vi egentligen tid till rdg, men jag ringde dit redan kl 8 och rådfrågade om ögat och de trodde att det var ögoninflammation som bråkare, putsa med uppkokat vatten flera gånger om dagen så borde det gå om, var rådet. 

Killen som bara skrek när jag skulle ha honom att sova i vagnen på förmiddagen (vilket han ALDRIG tidigare har gjort), slocknade sen på soffan inomhus en timme (vilket han heller inte gjort sen han var typ en månad gammal).

Efter ett par timmar tyckte jag att ögat bara blev värre, det har inte alls varit varigt som det brukar vara i och med ögoninflammation utan mer bara tårigt och ömt, att putsa det var det inte frågan om att man skulle få göra utan skrik och släng med huvudet och jag tyckte att de mer verkade som om han fått nåt skräp dit som irriterar, så jag ringde hvc och vi fick en tid till 15:40. 
När det väl var vår tur så kollade läkaren inte i ögat ens, utan kollade öronen utan att hitta nåt speciellt (de brukar tydligen ofta också kunna få öroninflammation i samband med ögoninflammation..?) och lyssnade på hjärta och lungor, och konstaterade att det nog är ögoninflammation, utan att alls lyssna på mig eller ens kolla lite efter nåt skräp.. Så med recept på ögondroppar att hämta ut for vi via apoteket hem igen, så nu ska vi droppa 6ggr per dag och se om det går om med det.. 

När vi kom hem slockade han på soffan igen, jag är typ chockad då han aldrig tidigare visat nåt tecken på att kunna somna nån annanstans än i vagnen eller i bilen på dagarna.

Tycker ögat har blivit lite bättre nog sen imorse åtminståne så hoppas det är ännu bättre imorgon. Febern återkom nu till kvällen, jag gav panadol ikväll och nu hoppas jag att han får sovit inatt så inte natten blir evighetslång också..

Men med andra ord blir det ingen villa-midsommar som vi så hade sett fram emot. Men vi får försöka ha mysigt här hemma istället, på villan lär vi väl hinna va ännu i sommar!

4 kommentarer:

 1. Du prata om nå myggbett nära ögat. Vår kille har fått stora svullnader två gånger av myggbett, båda gångerna på pannan. Jag blev helt chockad. Först trodde jag det var getingbett, men efter andra gången fick jag konstatera att det var myggbett. Kan myggbetten ha orsakat ngt eventuellt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säkert kan de möjligtvis ha nåt samband, jag tänkte ju först att det tåras o kom lite lite var i ögonvrån för att han kanske gnuggar med smutsiga händer i ögat.. Myggbettena (han har flera typ 2cm från ögat o i ögonbrynet) är nog inte annars extra svullet än de brukar va när man har kliat dem..

   Radera
 2. Vår ettåring har också haft ögoninflammation hela veckan. Var också till sjukhuset i lördags och precis som för er så tittade de inte ens i ögonen utan bara kollade allt annat (han hade dock var i båda ögonen). Vi fick ögondroppar också och de har verkligen varit en utmaning med en ettåring som kniper ihop ögonen så fort han ser flaskan. Usch, vad de har varit jobbigt att hitta på hur man ska få dit dropparna. Men nu är de bättre så förhoppningsvis har vi fått dit några ;) Hoppas de går bättre för er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa han börjar ju storgråta när man ska droppa så de e int så kul.. :'( Han har bara haft pyttelite var i ögonvrån men annars är det bara som tårar o ögat e vått hela tiden.. Men bra om de börjar gå om för er iallafall! :)

   Radera