torsdag 2 juni 2016

Den onödiga kalas-stressen

Alltså dethär med kalas. Jag känner att jag tar helt för stor press på mig så att jag mest bara blir stressad och längtar tills allt ska va över. Varför blir det så?

Jag vet att jag har haft lite sånt i mig typ alltid, förr ville jag inte ens att S skulle ha hem kompisar utan typ en dags notice så jag skulle hinna städa och fixa, och jag avskydde om jag fick reda på att han hade nån till vårt om jag typ var på jobbet, så jag inte alls kunde panikstäda åtminståne dedär 10 minutrarna innan de kom, eller när mamma och pappa kunde dyka upp oinjudna. Alltså nu har vi inte typ helt obeboerligt äckligt ostädat hela tiden heller, utan kanske nån bh och tröja i soffan, gårdagens disk på diskbänken som vi inte orkat plocka i diskmaskinen än och typ dammigt tvbord, men helst skulle jag städa ordenligt varje gång innan nån kom på besök.

Nu har jag dock nog chillat ner ganska rejält med detdär, visst kan jag gå och plocka undan det värsta om jag vet att nån är på kommande men det är inte så att jag börjar panikdammsuga och torka damm så fort nån ska komma hit på kaffe.

Nå, nu inför kalaset har jag typ haft to-do-lista skriven för varje dag flera dagar redan med allt som behöver göras. Men alltså huhhu man blir ju nog trött på sig själv. 
För det första så är det ju faktiskt "bara" våra nära och kära som kommer. Det är inga obekanta som aldrig tidigare sett vårt hem eller oss som vi behöver försöka imponera på av nån anledning. Och sen så bryr de sig knappast om hur många sorters (mest köpta, vill ju helst inte förgifta nån eller ge mig själv ett nervsammabrott *hatar bakning*) kakor som finns på bordet eller hur många gånger jag dammsugit de senaste dagarna, eller om jag kom ihåg att ta med pantflaskorna när jag for o handlade eller om de fortfarande står i en påse i hjälpköket (vilket de gör), de kommer ju (förhoppningsvis) mest bara hit för att umgås och uppmärksamma Oliver lite extra på hans dag!

Så nu tänker jag försöka ta det lite lugnt, lämna stressen utanför och försöka njuta av denhär kalashelgen vi har framför oss och inte bara vänta på att den ska va över!

5 kommentarer:

 1. Har tydligen överfört det på dej....förlåt,inte meningen 😀 kalas stress går över med åren/mam

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dömde värsta generna för du vidare.. -_- He gar väl om lagom tills ha e så gambel att int ha vill ha na kalas mejr! :D

   Radera
  2. Jå😃å tå san får du laga begravningssmörgåsa till hans examensfest,som du sjölv vila ha 😃

   Radera
 2. Förr kalasstressade jag också verkligen... numera tar jag det riktigt lugnt, även om jag förstås vill ställa i ordning... *examenskalas idag*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo klart man vill ställa i ordning, men hellre mer med en positiv "oj va kul de ska bli" -känsla i kroppen än dendär stressiga o jobbiga. :)

   Radera