måndag 13 juni 2016

En dag på Ähtäri djurpark

Idag har vi varit borta hela dagen, det blev en tur till Ähtäri djurpark och på hemvägen en sväng via Tuuri. Jag hade tänkt att vi på sin höjd skulle åka till Kälviä husdjurspark, men S ville gärna se en björn om vi nu skulle titta på djur (han är dessutom typ rädd för björnar så don't ask me why), så vi bestämde oss för att åka till Ähtäri.

 Hela parken var betydligt större än jag hade föreställt mig, det blev säkert närmare 2km som man gick på skogsstigarna förbi de olika inhägnaderna. Vissa av djuren har man kanske nångång sett i förbifarten ute i naturen (typ älg, ren,, rådjur, olika fåglar osv..) men det var jättekul att få se dem på lite närmare håll! Och djur som bison, snöleopard, vildsvin, varg och björn ser man ju som tur inte så ofta ute i naturen.

Oliver var kanske inte superbrydd ännu då han är så liten, men de djur som rörde på sig följde han noga med blicken och skrattade till år dem ibland!

Bildbomd varsågoda;

Jag har hur många bilder som helst av de olika djuren som fanns där (ca 50 olika sorter) men de är väl ganska ointressanta att titta på egentligen, 
så he får dåga såtee.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar