lördag 11 juni 2016

Battle of the Box

Idag var det som sagt dags för BoxBattle inom Crossfit Jeppis!

Det var 6 lag som deltog, och varje lag bestod av två män och två kvinnor. Och vet ni vad? Vi kom inte sist! Ni ba: whaaat how is this possible? Men ja gott folk, sådan äro sanningen.
Femte bäst blev vi.

Både Sami och jag deltog ju så min syrra fick va med och agera barnvakt/hejarklack tillsammans med Oliver. Carro och Lo var också på plats och fotade några mer och några mindre smickrande bilder (man är ju ganska sällan så snygg på bild som man ser sig i sitt eget huvud har man lärt sig med åren...).

Dagens tävling bestod av 4 event, och sen gick de två bästa lagen vidare till final.

Första eventet bestod av 100 wall balls, 50 deadlifts och 50 bar-facing-burpees for time, skulle ju va ganska enkelt annars men allt detta gjorde man dessutom två-och-två och man var tvugna att vara synkroniserade och göra allt på samma gång.

50reps (uppdelat på hela laget) 160kg deadlift (220kg åt karar) var inte sketalätt.

Event #2 bestod av assault bike (ja, dendär jag spydde efter senast) och rodd, och att gemensamt inom laget få samlat så mycket kcal som möjligt på 5min. Killarna i vår lag körde allt roddande och så turades vi om på cykeln. Inte alls lika hemskt denna gång då vi bara tog 30sek åt gången. 

Hahahah dendär sista är just en såndär "wtf hur ful kan man va, varför går jag ut ens"-bild.


Event #3 bestod av "hang out with your friends", vilket är så enkelt som att man tar tag i stången och hänger tills man trillar ner, och så räknades hela lagets tid ihop.
Intet ont vetande har jag tydligen varit tillsammans i 10 år med en mästar-hängare. Inte mindre än 10 hela minuter hängde han där i allsköns ro och såg ut att ha det ganska trevligt! 
Så det eventet vann vårt lag med hästlängder, all thanks to Sami.


Event #4 var 1RM (rep maximum) Cluster (clean + thruster) på 7min, och lagets totala kilon var resultatet. Jag fick efter lite om och men nytt PR på 47,5kg, så det är jag ytterst nöjd över med mina o-muskulösa armar!


Nå, virihurevill så kom vi ju oss inte till final denna gång (tack och lov, den verkade lite förjävlig), och jag hann inte se den heller då syrran begärde nattnings-förstärkning så jag begav mig hemåt efter 4 timmar i boxen.

Men vi gjorde vårt bästa och det är vi nöjda över!


Fler (mindre egocentriska) bilder kan ni se på instagram under hashtaggen #crossfitjeppis!

3 kommentarer:

  1. Svar
    1. Jaa de va jättekul! Böri träna crossfit du nu å åså e du o me om ett halvår. ;)

      Radera