tisdag 24 maj 2016

Skickar barnet med postbilen när den kör förbi

Det är nog intressant dethär mammalivet. 
Barnen har sina perioder och ibland är de jobbiga så man vill riva av sig håret, för att nästa sekund vara så söta så man bara vill pussa på dem tills man dör.

Nåt som jag konstaterat är hur olika man (jag) pratar med mina vänner som också har barn, och med mina vänner som inte har barn.

Med mina mammavänner känner jag inte att jag behöver "försköna" nåt utan kan berätta hur förjäkla jobbigt det känns emellanåt, medan jag ju dels inte vill skrämma mina vänner utan barn så att de aldrig heller vågar skaffa barn, och dels för att jag är lite rädd att de tar det på allvar när man kanske säger att man bara vill ta sitt pick och pack och dra, skicka barnet med postbilen när den kör förbi, eller sätta barnet på trappan en stund.
Andra mammor är typ "JAMEN JA VEET, sådär hade vi hos oss igår också!!" medan andra ba typ "meeeen härriguud... *ringer socialen*. 
Man skulle ju liksom aldrig göra nåt av dedär man säger, typ det värsta jag gör är att vända bort ansiktet och ignorera Oliver en stund medan jag räknar till 10, men på ett sätt får man ut sin irritation genom dedär metaforerna ändå, heheh.

Andra mammor vet ju ofta vilken känsla man pratar om, dendär när man blir så förbenat irriterad men inte kan göra nåt åt det, ens enda alternativ är att kånka vidare med fakesmajlet pålimmat, medan för dem som ännu int har barn kan det vara svårt att förstå vilka känslor man har för sitt barn, jag vet att jag åtminståne inte förstod det före jag själv fick uppleva det, irritationen man kan känna ibland och den ovillkorliga kärleken som ändå aldrig tar slut.


3 kommentarer:

 1. Precis så är det!! Bra inlägg betsy

  SvaraRadera
 2. jag är ofrivilligt barnlös och tåål inte när mina vänner sitter och pratar om hur jobbigt det är med barnen.. så det är bra att du inte talar likadant med dina vanliga vänner..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja äsch de kan jag tänka mig känns jobbigt! :/ Men vet dina vänner om att du vill ha barn men inte kan få/inte fått än? Det kan ju va bra för dem att veta (ifall du känner dig bekväm med att berätta) så vet de att inte klaga just åt dig kanske. För ibland ÄR det ju faktiskt jobbigt att va mamma och de kan va skönt att få berätta o få ut dendär irritationen åt nån som lyssnar, men förstår att kanske just du int är den bästa att klaga åt då.. :/ Men jag hoppas du också får uppleva att bli mamma nångång. :)

   Radera