onsdag 11 maj 2016

Han växer så det knakar

Idag var vi på rådgivningsbesök! 
Det var speciellt intressant att se hur han växt nu när vi inte varit dit sen han var 8 månader.


Oliver är fortfarande en väldigt glad liten (fast ganska stor) kille!
Han är lite blyg i början när han träffar nya människor eller såna han inte sett på länge, men värms snabbt upp och blir lika "pratig" och rolig som vanligt!

Han kan tydligt säga mamma och kakka, typ det viktigaste man behöver kunna i livet skulle man ju kunna påstå. Annars säger han också dadda (pappa) och ta-ta (tacktack), han försöker dessutom härma en ganska ofta när man pratar och "pratar"/ropar själv också en massa massa som man inte förstår!

 Han kissar och kakkar ofta på pottan, speciellt 2:an är det ganska sällan som det kommer i blöjan om vi inte är borta nånstans, men såklart kissar han också i blöjan hela tiden. Han trivs inte längre på skötbordet så jag byter ofta blöja medan han står/sitter i famnen/på golvet.

Han stiger upp överallt och går med stöd! Vi köpte en gåvagn först i slutet på förra veckan men han går redan ganska stadigt med den, och går alltid runt möbler och längs väggar. Han kryper ju dessutom (på sitt eget sätt) i racerfart. Han älskar att plocka klossar på varandra som torn eller plocka småklossar i och ur lådor.

Han sover oftast nästan hela nätter. Somnar runt kl 20 på kvällen och vaknar ca 5-halv 6, får komma i vår säng, dricka en flaska mjölk och somna om till halv 8. Han sover 2 gånger per dag ännu, ca 30min-1h på förmiddagen och 1-1,5h på eftermiddagen (skulle gärna få ändra till en lite längre sovtur mitt på dagen istället så småningom).

Han är inte o skötas speciellt ofta hos nån (ett par timmar en gång i månaden typ?), men de gånger han varit det har det alltid gått superbra. Nångång i sommar får han säkert sova över hos mormor/farmor för första gången också (om nån av dem vågar ta på sig den uppgiften heheh). Men det får vi se sen när/om det blir aktuellt.

Man märker verkligen hur han lär sig nya saker hela tiden, hur han börjar förstå bättre och kan börja kommunicera om vad han vill. Det är så roligt att få följa med och se hur han växer!

Snart fyller han ett år vår lilla guldklimp, tänk det!

3 kommentarer:

  1. Ihana poika ja milloin vaan sopii yökylään tänne Saarijärvelle=)

    SvaraRadera