söndag 17 april 2016

Vem bjuder man på sitt barns kalas?

Nåt som jag har funderat en del på på senaste tiden, är vem vi ska bjuda på Olivers födelsedagskalas, så nu tänkte jag höra lite vad andra har för åsikter och tankar kring det.

De som känns självklara är ju familjen och vänner med barn som vi umgås med regelbundet. Hela min familj (mamma, pappa, syskon + respektive och farmor o farfar) och Samis familj (mamma + respektive, syskon + respektive). Sen har jag ju mina mamacitas och deras barn och ett par kompisar till som har barn i samma ålder som Oliver som vi umgås med. Sami har 2 kompisar med flickvänner o barn vilka också känns ganska självklara. Vi tar familj- och kompiskalas på olika dagar för det känns enklast.

Men då undrar jag, räcker det där eller hur är det med ens kompisar som inte har barn?
Där känner jag mig lite lost. Är kompisar som inte själva har barn ens intresserade av att gå på 1 års kalas? Liksom Oliver är ju hela min värld men jag förstår ju att han inte är det för de som inte är hans förälder heheh, och de som själva inte har barn än kanske inte bryr sig så hårt om en kompis barn har kalas eller inte?

Alltså det känns ju på ett sätt lite töntigt att ens fundera på detta. Att man inte har nåt viktigare att lägga sin tankeverksamhet på typ, heheh.
Men jag tycker det ska bli så kul att få fira Oliver, speciellt denhär första gången (vi hade ju inte ens nån namngivningsceremoni så detta är ju verkligen hans första kalas) och vill ju såklart att alla som vill ska få vara med också! Känns ju däremot dumt att bjuda nån som kanske tänker typ "ööh.. varför blir jag bjuden till detta, int bryr ja mig direkt.." eller inte bjuda nån som kanske faktiskt skulle ha tyckt det var kul med ettårskalas (okej kalas o kalas, typ kaffe o tårta).

Vem har ni bjudit på era barns kalas?

8 kommentarer:

 1. Vi bjöd familjerna "med omnejd" alltså de vi kände var närmast helt enkelt, mina bästisar, gudföräldrarna förstås, enda "extra" är nog närmaste grannen. Sen har jag bjudit några till veckan efter som jag vet ville komma, sa helt enkelt att alla inte ryms på en gång så di får jättegärna komma på kakrester istället så att jag o Saga kan fokusera på DEM istället :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo ja tycker också det är bra att dela upp kalasandet lite så man hinner umgås med gästerna också o int bara springa o fylla på kaffekoppar. :)

   Radera
 2. Jag skulle absolut bjuda kompisarna utan barn. Det är ju upp till dom att väljer om dom kommer eller inte. Kalas är ju alltid roligt! :)

  SvaraRadera
 3. Beror kanske på hur nära kompisar det är, umgås ni ofta efter att du fått barn eller blev det mera sällan då?!

  Jag själv är kanske inte super intresserad av att fara på en massa barnkalas ifall det är många föräldrar med på samma gång för då blir det bara barnsnack (förlossningar,tänder,mat etc) så man känner sig utanför, men ifall det är skilt en kväll bara kan det nog vara trevligt :) Gör som du känner för, man får ju välja själv om man deltar! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag umgås ju absolut mest med de vänner som också har barn, de andra jobbar ju och på kvällarna tränar jag ju ganska ofta så det hinns inte med in i veckorna, men har ju nog några som jag har kontakt med varje vecka åtminståne. :)

   Jaa ja kan förstå att de kan va lite tråkigt att vara på samma kalas som en massa mammor, om man inte själv är riktigt i dedär barnafödande-stadiet. Tror nog att vi skulle ta en skild dag/kväll för gruppen av vänner utan barn, tror dessutom att mammabarn vännerna skulle komma på förmiddan o då jobbar ju ändå de andra. :)

   Radera
 4. Hos oss har nog alltid barnkalasen bara besöks av våra familjer (mor- och farföräldrar, syskon + respektive + kusiner, gudföräldrar och våra egna mor- och farföräldrar som ännu finns i livet.) Har aldrig ens tänkt tanken att bjuda våra egna kompisar för att fira våra barns födelsedagar, det har inte varit aktuellt även om vi umgås och träffas med våra barn ofta. Fast känner du för att bjuda era egna kompisar så varför inte?

  SvaraRadera
 5. Håller med Tanja här, vi kör på likadant. Har aldrig ens tänkt att så små barn som 1, 2, 3 åringar ens behöver "barnkalas". Har alltid tänkt att det kommer sen när barnen blir äldre och man börjar ha riktiga barnkalas och bjuda hem kompisar.

  SvaraRadera