onsdag 27 april 2016

Konstigt att vara ensam hemma

Ganska exakt en miljon gånger har jag undrat "vad gjorde jag riktigt innan innan jag fick barn?" och nu säger jag det igen. S for nyss till en kompis med O, typ andra gången han farit nånstans med honom o inte jag varit med.

Och det känns så underbart skönt men samtidigt jättekonstigt att vara ensam hemma!

Visst är man ju ensam i huset när barnet sover utomhus i vagnen men då har man ju ändå detdär ansvaret kvar i bakhuvudet hela tiden, och man kan inte börja göra vad som helst ifall att barnet plötsligt vaknar. Och det ÄR skillnad på att fara på kaffe med kompisar eller träna, och att vara ensam hemma i sitt eget hus.

Vad gjorde jag riktigt av all tid man hade förr? Typ låg o såg på serier..? Det känns så urbota onödigt nu såhär i efterhand när man ser tillbaka på det. Att ligga en hel eftermiddag på soffan och stirra i en ruta. Kan väl inte säga att alla dagar är speciellt produktiva nu heller men åtminståne gör man ju oftast nåt.

Nu ska jag iallafall ta tillfället i akt och bara ligga på soffan o titta på ett onödigt avsnitt catfish iallafall, knappast kommer jag ta med mig speciellt mycket lärdom eller tankar från det, men jag ska njuta fullt av denhär timmen jag har bara för mig själv.

2 kommentarer:

  1. Hur kommer det sig att sami inte haft med sig O oftare än 1 gång förut någonstans? På ett helt år? För mig låter det väldigt konstigt. Hur har ni gjort för att undvika det? Eller har han helt enkelt inte velat ta med honom?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nå int sku ja säga att det är nåt aktivt val från något håll, det har nog bara blivit så! In i veckorna så jobbar ju S o sen tränar vi på kvällarna, så då byter vi bara av med varann. På helgerna så far vi oftast hela familjen om vi far nånstans eller så far jag med O till mina föräldrars. Far vi till S mammas så far vi alla för då är vi alltid över natten då hon bor längre bort. :) S är nu bara en sån som int far hem till kompisar o umgås så ofta utan istället så tränar de tillsammans o träffas då istället.

      Radera