torsdag 31 mars 2016

Drömhuset sökes

Jag sitter typ varje vecka och tittar igenom alla nejdens mäklarbyråers hemsidor i jakt på det perfekta egnahemshuset åt oss. När vi köpte detta hus för över 4 år sen hade jag precis fyllt 20, vi var trötta på att bo i hyreslägenhet och ville typ hitta ett hus så fort som möjligt. Vi visste inte riktigt vad vi ville ha (vilket ju är förståerligt i den åldern) så vi tog typ första bästa som vi tyckte om. 

Missförstå mig inte, jag trivs helt okej var vi bor nu och vi har inte alls bråttom med att hitta nåt nytt hus. Just nu har vi nära till stan, 15min med cykel typ. Vi har tillräckligt stor bakgård och vi ryms bra på våra 100 kvadrat för tillfället. 
Men det är ju inte på landet.

Nästa hus ska inte vara bara typ 5m från vägen.

Nåja, Jeppis är ju inte direkt nån storstad så det mesta häromkring kallas väl "landet" av nån som kommer från nåt större ställe. Men just nu bor vi ju på ett bostadsområde där husen är kanske.. 10meter från varandra? Inte riktigt samma som där jag är uppväxt, mitt i skogen utan ens skymten av grannar. Och ja, jag saknar det.

Det vi söker hos nästa hus är:
 • Lagom nära till stan, MAX 15km men ändå ute på landet (om det är ett riktigt perfekt ställe kan möjligtvis sträckan till stan få öka något)
 • Det får synas grannhus, men inte tomt i tomt eller så man kan se in genom varandras fönster. Jag ska kunna gå naken genom köket om jag vill det utan att grannarna ser mig, vilket de enkelt skulle kunna göra nu, eller vem som helst som går förbi på vägen för den delen.
 • Både dagssol och kvällssol (här far solen bort från terassen på bakgården redan 4-5 tiden på sommaren då husen skuggar)
 • Större hjälpkök/badrum var man kan förvara t.ex. vagnen och klädtorkställning (just nu förvaras vagnen i hallen/köket när man torkar kläder i hjälpköket vilket gör att man hamnar dammsuga varje dag då den drar in skräp)
 • Ett hus som inte är i behov av nån större renovering (ytrenovering är okej)
 • Större sovrum
 • Garage fast i huset (Samis krav)
 • Gärna nära vatten
 • Inte allt för långt till dagis och lågstadie
Så ja, vet nån om nåt som låter perfekt för oss, feel free att hojta till!

5 kommentarer:

 1. Ett hus i Pörkenäs är till salu :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om de ett hus som varit ganska länge till salu redan så har ja nog sett de, men hitta int de nu när ja kolla.. Men de va åtminståne inget för oss om de e de ja tänker på. :)

   Radera
 2. Njänå ja fråga av sambon å ryktet på byyi e att de ha blivi sålt riktit nyligen. Men jo, de e nog samma som du redan sett på då isåfall :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej. :) Annars vore ju nog Pörkenäs riktigt perfekt läge!

   Radera
  2. Jo här ede bra! Synd att de sällan finns hus till salu här.. nåväl, hoppas ni hittar det ni letar efter! :)

   Radera