tisdag 23 februari 2016

Vänta bara, det blir nog värre

Det finns inte många (eller vänta nu..) meningar som retar gallfeber på mig, men detta är verkligen en av dem;

"Vänta bara, det blir nog värre än!"

Liksom..

Speciellt när folk säger det efter att man berättat om nåt man upplever som jobbigt eller påfrestande. Knappast menar de nåt illa(?) men i mina öron kunde de lika bra säga "håll käften o sluta klaga"


Är det på nåt viss uppmuntrande att höra att det blir värre än, när man redan tycker att ens situation är jobbig? Man VET ju nog att det kan/kommer bli värre, men ska man bara för det behöva gå med allt inom sig utan att söka tröst/uppmuntran/bekräftelse nånstans ifrån? Det vore så mycket bättre att få höra "oj nej va jobbigt de måste va" än "vänta bara, det blir nog värre!"

En gång efter att nån hade frågat hur O sover, och jag svarat typ "riktigt bra, sover hela nätterna oftast!" så säger hen "vänta bara, det hinner nog svänga ännu hahah!".. 
Jaha..? Kan man inte bara vara glad för att man har det bra just för tillfället ens?

9 kommentarer:

 1. håller med!!! häromdagen sa jag åt min mamma; "J bara skriker och är envis hela tiden, fast vi gör något hon tycker om ska det skrikas och gråtas! Jag blir galen! Fast jag är glad och uppmuntrar henne, håller mig lugn och sansad, så kan hon mittiallt få raseriutbrott för att t.ex. en kloss inte är inom räckhåll (och hon KAN ju gå och hämta den...) men då slänger hon sig på golvet och sparkar och slår och skriker!! VAD SKA JAG GÖRA!?" Vad svarar hon då som ska stötta mig och ge mig råd? Jo: Haha ja sådär var du också när du var liten, och vänta bara! Det blir nog MYCKET värre med tiden!!

  ALLTSÅ?!?!?!?!?!?!?!??!?!! Jag blir så less!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa alltså man blir nog irriterad! Hur svårt är det att försöka vara uppmuntrande och stöttande åt nån som har det jobbigt!? -_-

   Radera
 2. skönt att nån annan å får utstå dendär förbenade meningen! :D

  SvaraRadera
 3. Hatar den där meningen! Tyvärr får man ju hör de allt för ofta!

  SvaraRadera
 4. Min svärmor sku kuna byt sitt andra namn till "vänt bara" Ex. Solveig "vänt bara" Nilsson. Hahahahah hon e så nervpåtagand. Obs inte hennes riktit namn bara ett ex

  SvaraRadera
 5. fast de är ju bara i välmening =) en gång sa jag till en kompis då hon sa att dom har så jobbiga nätter med sin nyfödda att "det blir nog säkert värre sen då tänderna kommer" för jag har hört att babysar kan ha det jobbigt på nättrena då tänderna kommer, då tappa hon förståndet och har inte hört av sig sen dess..!! mammor alltså =D =D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men jag kan nog förstå att din vän blev sur, speciellt att höra det av såna som inte själv har barn kan vara extra irriterande (kanske inte så jag sku säga upp kontakten, men irriterande - ja)! Dessutom är spädbarnstiden speciellt med första barnet nog en av de jobbigaste tiderna om babyn inte sover, man är helt ny som mamma och lite osäker på allt, och att då int heller få uppmuntran när man öppnar sig och behöver, då många dessutom har svårt att ens berätta att det är tung (då man ju "egentligen" ska va så glad o överlycklig över att man fått barn), då förstår jag nog att det inte är så kul att höra typ "va sku nu hede va na, he blir no värre sen!"

   Radera
 6. Aaaaaaa så stööööörandeee!! Då Saga sov jättebra o hela nätter i början o vi njöt(hon skrek ju hela dagarna så) o sem folk ba "VÄNT BARA DE BLIR NO SKIT NÄTTER ÄNNU!!" Man ba håll käften vi njuter, era avundsjuka apor...

  SvaraRadera