onsdag 3 februari 2016

När dendär bästa känslan infinner sig

Det gick väl lite sådär med att ha vilodag ännu idag. Jag har inte känt av nån smärta i foten på hela dagen och sen kunde jag inte hålla mig mer, jag måste få prova skorna ordentligt!

Jag tänkte att det blir en riktigt riktigt kort länk, utan tempo och bara för att ens känna hur det känns att springa på vintern, i -5 grader,  vilket jag inte direkt gjort förr. Men när jag satte igång så sket det sig också. 
Det gick ju så lätt!

Efter 2,5 km kändes det fortfarande ingenstans, andningen funkade bättre än nånsin vill jag nästan påstå, jag hade just perfekt många lager kläder på mig och skorna kändes verkligen bra på fötterna.

Efter 4,7km och 27minuter senare var jag hemma på gården tillbaka, efter att dessutom ha orkat spurta lite på slutet. Och jag skulle lätt ha orkat lika långt till! Fortsätter träningen i denhär farten blir det ingen match med 10km's lopp i sommar. Kanske man kunde våga sig på ett halvmarathon till och med?


 Nu är jag ju absolut ingen löpningsexpert, men här kommer några regler som jag brukar påminna mig själv om medan jag springer för att det ska gå så bra som möjligt.

När man har superlånga ben och tightsen inte räcker ända ner får man ta till benvärmare a'la 80's style.

1 kommentar:

  1. Jeee, vad kul! Jag hittade löpningen i höstas också, sprang rätt aktivt. Men så kom jul och semesterresa mellan och sen dess har det inte blivit av. Men nu har jag program för det och skall börja på, spännande att se hur det är att springa på vintern.

    SvaraRadera