onsdag 24 februari 2016

Åt helvete

Har ni läst om att den skäligen misstänkte våldtäcktsmannen som ska ha våldtagit en 18 åring mitt i stan för typ 3 veckor sen har släppts lös?
What the actual fuck är det för rättssystem vi har!?
"reseförbud" jamen oj va hemskt, måst hållas på hemmaplan och våldta en stund och gå till polisstationen 3 gånger i veckan. Oh no vilket surt liv han måste ha.
Kul för hon som blev våldtagen att veta att mannen går lös i stan, kan träffa på honom i prisma eller när hon är ute på promenad eller var som helst. Har nån ens tänkt på henne!?


Hoppas han får en dom fort som fan och blir inlåst i en håla i sibirien utan mat och vatten och bara jättesträvt vessapapper.
Men med dethär systemet vi har får han väl 5,50€ i böter och ett paket kondomer.

9 kommentarer:

 1. Han är ju inte dömd för det, utan skäligen misstänkt. Det finns lagar om hur länge man får hålla en person häktad. Och han måste ju vara hemma efter ett visst klockslag förutom att han måste visa upp sig på polisstation 3 ggr i veckan. Tycker det är fel att skriva ut att han är våldtäktsmannen eftersom det inte ännu är säkerställt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej ursäkta, nu har jag ändrat i texten, skäligen misstänkt var det ja.
   Varför man sen lägger tid på att försvara en skäligen misstänkt våldtäcktsman är ju också nåt jag kan fundera på, men jaja, var och en med sitt.

   Radera
  2. håller med, han är ju på sannolika skäl misstänkt enligt polisen, så varför försvara honom Hanna?

   Radera
  3. Hanna jag trodde du var feminist och anser att alla män är våldtäktsmän? Så egentligen borde du ju tycka att han är våldtäktsman även fast han inte fått sin dom?

   Radera
  4. Hanna förklarade hur lagen ser ut. Hon tog inte någon "i försvar". Det går att tycka att människor ska behandlas och bedömas enligt lagen för sina brott och ändå sympatisera med offret, som jag tror att vi alla gör.

   Jag är också feminist och jag kan gott berätta åt senaste den senaste anonyma superhjälten här att hen har fått något om bakfoten. Feminister anser inte att alla män är våldtäktsmän. (De facto så är det våldtäktsmän som brukar tro att alla män är våldtäktsmän, men det är en annan historia så det får ni slå upp själva.) Många feminister är däremot medvetna om att ingen kan veta vem som är en våldtäktsman -- m.a.o. är s.g.s. varje man en potentiell våldtäktsman för en kvinna. Förstår ni skillnaden?

   Jag har engagerat mig i mångtaliga feministiska diskussioner under ganska många år nu och jag har faktiskt aldrig hittills sett en feminist påstå att alla män är våldtäktsmän. Däremot har jag sett många anonyma kommenterare på internet hävda att det är vad feminister säger. Nå, det är nu en uppfattning och den kan väl folk få ha då även om den är totalt onödig och falsk. Sen vad det gäller trovärdiga källor, å andra sidan, så hoppas jag att andra väljer att tro mer på själva feministerna. Vi, om nån, torde väl veta vad vi säger, menar och tycker, eller hur?

   Radera
 2. *Och han måste ju vara hemma efter ett visst klockslag förutom att han måste visa upp sig på polisstation 3 ggr i veckan.* bra för man kan ju inte våldta dagtid :) Det jag tycker är sjukast är att de inte väcker åtal tidigare! Så han skulle kunna hållas häcktad tills dess.

  SvaraRadera
 3. Visst kan man vara arg på att han släpps ut i det fria, men som sagt så finns det lagar på hur länge man får häkta någon. Gäller alla brott, inte bara våldtäkt, finns inga bevis får denne bara sitta häktad en viss tid enligt lag, även om den skulle vara skälig misstänkt till att ha mördat 20 personer.

  Så när analysen är färdig och det finns bevis åker han in i förvar igen tills åtal väcks. Det är hemskt att han kan röra sig ute bland folk, men tyvärr är det så det är och alltid varit, inget speciellt med just detta fall.

  Säger detta för att förklara lite att jag antar att det var det Hanna menade och inte försökte försvara honom som ni verkar tro. Det är kanske fel på systemet som tillåter misstänkta gå fri, men det är så i alla brottsfall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju just det jag tycker det är fel på, rättssystemet som inte kan få fram en dom tillräckligt snabbt så att han inte skulle behöva släppas ut i det fria innan han antingen förklarats som skyldig/oskyldig.

   Radera
 4. Anonym nr 2 - Jag är feminist men anser inte att alla män är våldtäktsmän. Var har du fått det ifrån?

  Risken är finns att det han är våldtäktsmannen. Men eftersom man inte vet det till 100% ännu så kan man inte frihetsberöva honom längre än lagen tillåter. Skulle det nu mot förmodan vara så att han är oskyldig så kan det ha förödande konsekvenser att hålla honom i häkte i flera veckor. Mitt ex jobbar på häkte här i Sverige (som för övrigt blir hårt kritiserade från bl.a. FN för att de inte har någon bortre gräns för hur länge man får hålla någon häktad) och han kan intyga att det är närapå tortyr att sitta isolerad, i synnerhet om man inte begått brottet. I en demokrati kan vi inte hålla folk i häkte hur länge som helst, och det tycker jag är rimligt. Sen så kan man ha mer uppsikt över den misstänkte än nu, till exempel med fotboja eller husarrest, det håller jag med om.

  SvaraRadera