onsdag 17 februari 2016

8½ månader


Idag var vi som sagt på läkarkontroll till rådgivningen! Allt var bra och alla var vi nöjda och glada när vi for därifrån.

Han är i en ganska "mammig" period just nu. Och han har lärt sig att säga mamma riktigt tydligt. Och speciellt att ropa ut det när han tycker sig behöva en räddningsaktion av modern i fråga, typ om man hamnar att ligga på golvet, för det är ofta inte speciellt roligt om ingen ligger precis bredvid och distraherar en, man ser ju så mycket bättre om man får sitta. Men allra helst står han. Och hoppar.

Han är fortfarande en rätt lugn kille, likadan som han varit sen dag 1. Kakkar och kissar på pottan varje dag (men såklart också i blöjan) men är inte speciellt förtjust i påklädning av byxor. Några tänder syns fortfarande inte till så vi får se när de behagar ploppa upp! Bara han kan tugga bröllopstårtan när han gifter sig så är det väl lugnt.

Han sover gott i eget rum, somnar runt 8 på kvällen och vaknar ibland en gång mitt på natten men sen på morgonen runt 6 - halv 7 då han får komma i vår säng med mig och dricka en flaska mjölk och somna om till 8 tiden då vi stiger upp.

Jag tycker att vi har fått in riktigt bra rutiner och får hoppas att de hålls såhär en bra stund!
Och jag förundras fortfarande varje dag över hur just vi kunde få världens bästa barn!

4 kommentarer:

 1. Det är så roligt att läsa om barn i samma ålder :) vår är lite kortare och väger lite mindre men har istället full fart på dag som natt. Eller de två senaste nätterna har han sovit mycket bättre så hoppas det håller i sej :) skönt för er att ni har bra rutiner, det tycks vår kille inte alls förstå sej på ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar som att det hänger ihop lite dethär med att vara lite långsammare med krypandet när barnet är ganska stor o tung i växten, vet om flera andra som är såna också, och flera som är lite mindre som varit jättesnabba! :) Men det jämnar ju ut sig när de blir äldre ändå. :) Det är verkligen skönt med rutiner! Hoppas ni får in såna som passar er så småningom också. :)

   Radera
  2. Jo det där om storlek och utveckling har jag också märkt. Sen verkar knubbiga bebisar bli smala som vuxna :)
   Räckte tydligen att skriva här att vi haft två bättre nätter för att förstöra följande, förra natten blev en total katastrof ;)

   Radera
  3. Hahah när ja hadd skrivit i inlägget att han somnar 8 på kvällen så somna han ju såklart först typ halv 11 den kvällen sen.. -_- så typiskt!

   Radera