tisdag 26 januari 2016

Do you

Alltså huhhu jag blir trött.. 
Har suttit och läst igenom lite inlägg och kommentarer angående bröstförstoringar och skönhetsoperationer överlag en stund nu och jag blir lite paff.. 
Det sägs att det ska slutas med shaming av kvinnor hit och dit men så mittiallt är det helt ok bara man är skriftligt begåvad att liksom lite bakom kulisserna ändå klanka ner på dem som vill operera sig?
Say what? 

Nu säger jag inte att jag ska eller vill operera mig, men jag förstår helt bra de som vill det, kanske efter att ha fått barn, ammat o lämnat kvar med slattrande stövaröron frampå - eller av nån annan orsak, vad vet jag!
Jag har stor förståelse för att man kan känna att man saknar det man hade förr, att man trivdes bättre i sig själv med vad man hade tidigare. 
Men nähä du det får du inte tycka. 
Intala dig att du är nöjd med dig själv du bara så blir det nog bra! 
Att du nästan gråter varje gång du står naken framför spegeln är det ju ändå ingen annan som vet om.

För samhällets skönhetsideal får du inte uppmuntra, även om det inte är nån annans än just din egen kropp du vill ändra på. Och även om du kanske tycker att människan i kassakön i prisma ser perfectly fine ut, så är det ju inte säkert att människan tycker så om sig själv, men ska hon va förbjuden att göra nåt åt det då?
Varför måste folk lägga sig i allt fast det inte har nåt med dem att göra? Det är en ständig fråga som kommer upp i mitt huvud. Vill du inte operera t.ex. brösten? FINE, tror inte nån läkare kommer och jagar dig med skalpellen i högsta hugg om du inte vill operera dig. 
MEN varför känna ett omättbart måste att ifrågasätta och klanka ner på dem som inte tänker likadant som du? 

Kanske det skulle va nåt att gå i terapi för, som vissa råder de som vill operera sig att göra.

6 kommentarer:

 1. POINT ON! Feminster som inte tycker kvinnor ska få vara nöjda med sig själva, BARA om de ser ut precis som de såg ut när de kom ut ur mammas vagina.

  SvaraRadera
 2. Sant så sant! Vissa har no svårt att accepter va andra gör med sin egen kropp, nog händer de myki värre saker i samhället än att grannen far och opererar brösten för att hon vill.

  SvaraRadera
 3. Men vad jag inte förstår är varför man inte gör nåt åt sin mentala hälsa istället för att operera sig? Den som kan förklara det får en medalj.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför sku man måst ha problem med sin mentala hälsa för att man vill operera sig? Finns no de som är helt mentalt stabila o ändå vill fixa nåt med sitt utseende. :)

   Radera
  2. Så jävla löjligt argument! Tror du alla mentalt sjuka vill operera sig? Nää. Jag har operera min näsa - och är helt frisk? Say whaaaaaaaaat! Jag tyckt vara att min näsa var jävligt ful, och jag hadd råd att operera den fin. Jag hadd pengarna tiden å möjligheten så why not? Ofta jag sku vila gå resten av live å varje gång jag går förbi en spegel ba: vafan e hede fö skogsmongo??? Nääää vi lever en gång. Fixa till de om du e missnöjd. Om inte. Bra gå missnöjd dä, men hack nu int ner på dom som väljer de andra alternative!

   /- helt mentalt frisk 32 årig kvinna med snygg näsa

   Radera
 4. Tror översta kommentaren misstolkar feminism lite här. Tror de flesta feministers åsikt i debatten är att kvinnor ska ha möjligheten att bestämma själv, men att det är ledsamt att vi har ett samhälle där idealen för diverse kroppsdelar är hemskt trånga och att folk blir olyckliga av att inte stämma in i mallen och därför opererar sig. Kort sagt: Val -> bra, kroppsideal väldigt få har naturligt -> dåligt.

  SvaraRadera