onsdag 16 december 2015

Sova i eget rum

Nu har jag nåt annat jag funderar på igen, jag fick ju så bra tips ang. förkylningen så nu vänder jag mig till eder allvetare åter en gång.

Nämligen - Fr.o.m. när sova i eget rum?

Har hört om såna som haft sina bebisar att sova i eget rum från bara ett par månader, från 8 månader, från 1,5 år, från 3 år osv. Hur tänker ni angående detta?

Nu är det ju såklart jätteindividuellt, men jag skulle gärna höra lite när ni har lagt era barn att sova i eget rum! 
Jag har ju en liten teori om att det kanske skulle va enklare att få ett barn som inte är så medvetet om var det sover att vänja sig att sova i eget rum, än sen när det är helt med och kanske inte alls vill skiljas till natten.

Dock skulle jag ju nog kanske helst vilja att O sover hela nätter lite bättre innan vi försöker flytta honom, men jag undrar också om det kanske är så att vi stör varann lite nujust på natten. För som de  varit de senaste nätterna - han har inte vaknat och gråtit, men jag sover ju så lätt så jag vaknar så fort han ens lite svänger och vänder på sig, så då är jag där och sätter i tuttun och bäddar om lite, fast han kanske inte alls har nåt behov av det bara jag skulle kunna låta bli, och emellanåt vaknar han ju mer av det då när han märker att jag är där och påtar. Och slutar han inte böka omkring medsamma så är jag där i sömnyran igen om 2 min o rojsar om. Nu i vaket tillstånd kan jag ju hålla mig tills jag hör att han faktiskt har nåt "ärende" men när jag själv också är sådär lagom trött o virrig så har jag för mig att han typ är vaken och söker tuttun, vilket han sen inte alls gjorde när jag står där vid sängen, men då är jag ju redan där o sätter i den.

Så, undrar om det vore bättre om han sov en bit ifrån (hans rum är vägg i vägg med vårt och det hörs väldigt bra igenom) så att jag inte vaknade varje gång han svänger på sig, utan bara när han faktiskt börjar gnälla/gråta..?

16 kommentarer:

 1. Min son är född samma dag som din och jag la han nu i eget rum eftersom vi blev störd av varandra och nu sover vi båda 100ggr bättre. Min dotter la jag också i eget rum vi 7månaders åldern. Jag tycker de har gått jätte bra och vi har alltid haft vår säng för oss själv (oftast) men man ska gör de som känns bäst för en själv ☺️ / Ellinor

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va skönt att det gick så bra! :) Jaa jag undrar nog om det inte vore att prova för oss också, det går ju att flytta tillbaka om man inte tycker att det funkar.. :)

   Radera
 2. Saga har sovit i eget rum sen hon var 4 månader, tror vi alla sover bättre så helt enkelt :) Nu sover hon ganska dåligt just nu så då önskar man lite att hon bara sku ligga brevid (i sin egen säng) men det är det enda minuset, annars har allt gått perfekt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men va skönt om allt gått så pass bra ändå! Och man får väl trösta sig med att de jobbigare nätterna också är övergående (förhoppningsvis!) :)

   Radera
 3. Vi flyttade vår son vid ca 10 månaders ålder just av den orsaken att han och jag sov oroligt om nätterna. Han blev störd av oss och jag var, precis som du, där med tutten så fort han svängde på sig. Första natten i eget rum sovde han hela natten (annat med mig hehe) och så fortsatte det. Så, barn som sover oroligt KAN börja sova när de får sova ostört i eget rum.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter nog som att det vore värt ett försök iallafall för oss också. :)

   Radera
 4. Vi samsov i 6 månader, sen sov han i egen säng bredvid mig i 3 månader ungefär. Så vid ca 9 månader flyttade han till eget rum. Också mycket pga att jag tror att vi störde varandra på natten och så ville jag kunna ligga och läsa en bok med lampan tänd innan jag skulle sova. Jag vill minnas att det gick helt bra. Han hade slutat äta på natten och om det tog lite längre tid för honom att somna om på natten fick han komma till vår säng. Nu sover han i allmänhet hela nätter, med undantag för drömmar som han vaknar av nån gång ibland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detdär med att läsa på kvällen har jag nångång saknat också faktiskt! Känns inte alls som samma sak av nån anledning att sitta i soffan o läsa o sen gå i sovrummet o sova heheh

   Radera
 5. Hej! Börjar med att säga att jag verkligen gillar din blogg =) Jag har några frågor som jag kom på att jag kanske kunde fråga dig, ifall du har lust att svara =) 1. Var O planerad? Att ni försökte bli gravida? (Kanske för privat fråga =) ) 3. Vad åt du för tillskott när du var gravid? 4. Tränade du när du var gravid? (Hur mycket i början/slutet? 5. Vad tyckte du var bäst/sämst vid kokkola BB? Vi får välja om vi vill föda i Kokkola eller Vasa, då vi bor mittemellan nämnligen =) 6. Tycker du det är värt att gå på babysim? När får man fara i simhallen med babyn? =) Tack på förhand om du vill svara!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj va kul att du gillar bloggen! :) Kan göra ett inlägg o svara på frågorna så fort jag hinner :)

   Radera
 6. Vår dotter har sovit i eget rum sen 5 månader. Då började hon också sova hela nätter. Vi flyttade henne egentligen bara för att hon vakna och tog morgon klockan fem när min mans väcksrklocka ringde.. Ja tror att de e lättare att flytta en som e under året än att flytta en 3 åring.. men de ju åxå såklart individuellt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja man vet ju int hur det blir innan man testat, hoppas det går lika bra för oss som det gick för er. :)

   Radera
 7. av nyfikenhet, när blev du o sami flyttade till egan rum när ni var små?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måste återkomma angående det, vet faktiskt inte innan jag frågat. :) Dock har vi ju båda storasyskon och åtminståne jag flyttade in i samma rum som min storebror sov i sen.

   Radera
  2. Har frågat min mamma nu, så min storebror flyttade i eget rum när han var 6mån, jag var kanske lite äldre, dock kommer hon inte ihåg när det var riktigt. Men vi stördes inte av varann (jag o mamma/pappa) så det var då inte bråttom av den anledningen.

   Radera
 8. Våra twins flyttade i eget rum vid 10 månaders ålder! De sov betydligt bättre och längre. Lillebror (1år3mån) borde ha flyttat i eget rum för längesen igentligen för han störs av oss! Men twinsens rum är för litet och vi vill inte att twinsens rum ska vara på övervåningen medans vi har rummet på nedrevåningen ! Så lillen får då en så länge sova i vårt rum , men en bit bort från sängen! 😊 /jannina

  SvaraRadera