tisdag 15 december 2015

Snuvan som inte ger sig

Alltså denna förbenade förkylning, varför ger den aldrig med sig..!? Oliver har varit förkyld i flera veckor nu!
Typ 2 dagar efter att jag slutade amma kom förkylningen som ett brev på posten, sen gick det en vecka typ, och så blev han frisk. Han hann va helt frisk ett par dagar och så kom de igen!
Jag får fnatt!

Utomhus sover han bra, och de flesta nätter är näsan faktiskt öppen så han kan andas bra genom den, men så icke inatt. Han sov jätteoroligt mellan halv 2-halv 6 då det inte gick att andas med näsan, men han ändå prompt skulle ha tuttun.

Nån som har nåt super husmorsknep mot bebisförkylning!?
Verkar ju som att de flesta andra bebisar också är förkylda just nu så det smittar ju överallt hela tiden, men tycker ju så synd om honom då han ska behöva va snuvig hela tiden stackarn.

Matlusten har det som tur aldrig varit nåt fel på heheh

9 kommentarer:

 1. Nånstans hörde jag att man kan ha krossad vitlök i en skål vid sängen :) annars är luftfuktare bra nu när det är torr luft ute, det var det sista vi provade med storasyster och det hjälpte :)

  SvaraRadera
 2. Finns sniffer (tror ja de heter) på apotek som funkar lite likadant som vicks för vuxna,vi har smörjt på lite under näsan till läggdags,och det har nog hjälpt + att vi användt oss av koksalt som vi lagt i näsan och sugen.. krya på dig O.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset. :) Jo, koksalt och sugen använder vi!

   Radera
 3. Lök vid sängen!

  SvaraRadera
 4. Vi brukar lägga lite skuren lök i en skål med vatten vid sängen. Löken drar åt sig bakterier och lukten håller näsan öppen.

  SvaraRadera
 5. Det som fungerat toppen hos oss är att smörja fötter och bröst med vicks-salva. Det står att på paketet att de bör användas först från 2 år men vi kollade med råddan och hon sade att de går bra att använda bara man lägger så att barnen inte slipper åt det salvade stället och får salva på händerna som kan föras till ögonen. Så på med vicks innanför strumpor och body :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset, som tur har snuvan gett med sig ganska bra nu redan! :)

   Radera