torsdag 10 december 2015

Om att åka hemifrån

Av nån konstig anledning har det blivit betydligt svårare att ta sig ut genom dörren nu när man har barn, än det var innan. Förr var det bara att slänga på sig skorna, jackan, ta plånboken och bilnyckeln, stänga in Pendi i hjälpköket, gå ut och åka iväg..

Nu däremot..
Nu ska man först ha kollat skötväskan, finns allt vi behöver ha med? Tillräckligt många blöjor? Ombyteskläder? Kommer vi va borta så länge att vi måste ta med mat?
När det är klart ska man klä på ibland motvillig bebis. Sockor, vantar, hjälmmössa, mössa, halare.. ja, och var har vi tutten nudå..? 
Sen plockar jag fram babyskyddet, och ja just det, vagnen ska ju också med. Sovpåsen, filten och regnskyddet - check, check och check! Okej, nu ska vi se då.. jag slänger på mig mina skor och kör ut vagnen, sätter barnet i babyskyddet, konstaterar än en gång att det börjar bli lite trångt där i, vi borde nog köpa ny bilstol snart.
Jag sätter på mig min jacka.. Oj, nu börjar barnet gnälla då det blir så varmt här inne med alla kläder på också.. Jag går ut till bilen med babyskyddet på armen.. och bilen är låst. Sätter ner babyn, springer in efter bilnyckeln, och ut igen, sätter fast babyskyddet på basen i baksätet, och går och hämtar vagnen, Öppnar bakluckan, tar lös övre delen från vagnen och slänger in den, viker ihop chassit och sätter det bredvid. Nuså, har vi allt? Just det, plånboken och telefonen.. och Pendi ska ju stängas in också, och nu är hennes vattenskål tom.. och vänta nu.. har jag ens kommit ihåg att borsta mina tänder idag..?

4 kommentarer:

 1. Och hur många gånger har det inte hänt att babyn kackat när man precis har alla kläder på ;)

  SvaraRadera
 2. Hur får ni O att somna till natten? Har så problrm med vår gosse så tar gärna emot tips :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan skriva om det imorgon om jag hinner, det lär bli en hel novell om jag försöker här i kommentarerna.. ;)

   Radera