torsdag 17 december 2015

Läsarfrågor på kvällskvisten

Fick in några frågor av Hannah igår som jag tänkte svara på nu när jag har tid!


1. Tror jag har svarat på detta förut? Dock ganska länge sen tror jag så om du är en nyare läsare kanske du missat det. 
Men hur som helst, YES de var han! 
Vi hade ju då varit tillsammans 8 år redan, varit förlovade i 2 år och bott i detta hus nästan 3 år så det kändes som att det var nästa steg (Ni ba: NEJ GIFTERMÅL VORE DET NATURLIGA STEGET! Jag: tack men nej tack.) och jag hade varit bebissjuk en tid redan, men då på sommaren kändes det som att vi båda var redo för barn och det var dags for some babymaking! 2 månader tog det sen var jag preggers.

2. Hmm ja vad var det nudå.. Folsyra tabletter, vitaminer för gravida/ammande och sen på mitten/slutet var jag tvungen att börja äta järntillskott. Tror det var det.

3. I början tränade jag ganska mycket, och jag hade nog planerat att träna så gott det gick under hela graviditeten, men det rann ut i sanden sen då jag ganska fort fick krämpor som foglossningar och sånt härligt. Blev ju sjukskriven p.g.a. det sen också. Så sen sjönk jag nog allt djupare ner i soffan bara! Började anamma inställningen att "ja ska ju äntå bli fejt så int ork ja" typ, heheh.

4. Jag tycker att alla barnmorskor (hann ju ha en del redan före O kom ut.. //hälsn. 34timmars föderskan) var jättetrevliga och även efter förlossningen tyckte jag alla var jättehjälpsamma med amningen och sånt. Jag ringde på typ stup i kvarten kändes det som emellanåt men aldrig att de skulle ha tyckt (eller visat det åtminståne heheh) att jag var jobbig ändå. När jag var där höll de på renoverade som bäst och vi var i rummet närmast där de höll på borrade och hamrade, så det var emellanåt jättemycket ljud, så det var väl det sämsta, men det har de väl förhoppningsvis färdigt nu. Nåt annat kommer jag egentligen inte på som var negativt!

Nykläckt liten skruttig bebis - häftigaste dagen ever!

5. Jo det tycker jag nog! Man lär sig nog mycket ändå och bebisen får bli van i vattnet redan från början (man får ju börja vid 3mån), + att det är kul att göra nån aktivitet tillsammans hela familjen.  Men sen när man lärt sig dykningen och sånt kan det kanske börja kännas lite tjatigt, och så är det skit att man ju betalar månadsvis och inte får tillbaka nåt fast man är borta flera veckor pga. förkylning t.ex (man kan dock nog få nåt tillbaka om man är borta fler än 4 veckor i rad och har läkarintyg tror jag det var)
Bassängen vid Östanlid är ju varmare och innehåller mindre klor än i vanliga simhallen så därför är det bättre att börja där, + att luften i vanliga simhallen ju är ganska kall så bebisen börjar frysa fortare där. Men när jag frågade babysimledarna sa de att det egentligen inte finns nån åldersgräns när man får ta bebisar till vanliga simhallen, men de skulle inte rekommendera det för nån mycket yngre än kanske 10mån, just för att ju bebisar fryser så lätt.


Hevahe! Är det nåt mer nån undrar är det bara att fråga! :) 

2 kommentarer:

  1. Vill du int gift de? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Int är jag alltså emot giftermål på nåt sätt, men har int bråttom o orkar bara int börja planera, de verkar så stressigt (o dyrt heheh)!

      Radera