måndag 14 december 2015

Kvällsprat

Jaha, va dzer all aader denhär tiin på duuni tå?
Ojoj bara man sku lära sig att gå o sova före 23 nångång.. Men å andra sidan är man ju hemmamamma med morgontrött bebis så what the heck, let's va na lite yolo o va upp ti 12!

Imorgon ska vi åka till Larsmo o besöka de återvändna(? heheh kmr int på nåt bättre nujust) morföräldrarna! De har levt livet på Mexicos stränder i solen o värmen de senaste 2 veckorna men är nu tillbaka i mörkret och kylan, känns säkert ytterst härligt kan jag tänka mig.

What else..? Tjaa jag babblar nu mest på bara. Sådär som man gör ibland.

Jo, vi borde börja köpa ny bilstol åt killen! Absolut senast är det nog när vi far till Lappland i början på februari, kan ju inte ha honom att sitta obekvämt över 1400km. Nån som har tips på nån bra? Är ganska lost i bilstolsdjungeln känner jag. Dock har de en på Lekmer för 165€, som tidigare varit 325€. Britax Two Way heter den, nån med erfarenhet?
Den ska ju såklart vara säker och sitta stadigt i bilen (vi har en farmarmodell Toyota Avensis om det är nån skillnad, har läst nånstans att vissa kan va svårare att få fast i nånsorts biltyp..? Äh ja vet inte, kan va jag hittar på.), gärna vara vändbar och gå upp till 25kg.

Hann få en liten skymt av norrsken ikväll

10 kommentarer:

 1. Vi har å likadan bil som ni, vi köpt en maxi cosi mobi. Underbar stol. Eftersom min lilleman endast e 6 månader så ville ja ha eb stol som man kunde ändra lutningen när han somnar så int huvu faller ner på honom. Tar ganska mycke plats i bilen men man kan nog lätt sitta i sätet framför barnstolen. Går till 25 kg men e endast bakåtvänd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! :) det är egentligen inget måste för oss att den är vändbar, då ju barnet helst ska sitta bakåtvänt så länge som möjligt ändå, vore bara jobbigt att inte ha möjligheten att svänga om han sen blir omöjlig att ha bakåtvänd, som ju vissa barn kan bli..

   Radera
  2. Vi har också en Mobi, suoerbra stol :) vi hade ett nackstöd ( en lös huvudkudde) från britax först eftersom den är ganska bred vid huvudet. I andra bilen har vi en britax hi-way 2, också helt bra stol men mobin har bättre internsele. Många bekanta har klippans bilstolar som dom är nöjda med så kan ju löna sej att kolla :)

   Radera
  3. Tack för kommentaren, blir lättare att välja stol när man ser lite vad folk rekommenderar. :)

   Radera
 2. Vi har en two way och en hi way, rekommenderar hi way över two way, jollyroom brukar ha billigare hi way än lekmer.

  SvaraRadera
 3. Jag rekommenderar att du kollar in bilstolslotsens blogg. Där finns massor av tips! Vi har också en avensis farmare och sonen sitter i en britax hi-way II. Det är en ganska liten stol som passade bäst i vår förra bil, men då lillasyster om 9-10 månader vuxit ur babyskyddet så köper vi nog en större åt honom. Max-way lär vara helt bra, borde likna hi- way II, men vara lite större och "lyxigare".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipsen, ska kolla in bloggen! :)

   Radera
 4. Vi har en britax multi tech 2. Väldigt nöjda! Dom har bra nackstöd så de blir int obekvämt när barnet somnar,ibland faller hon med huvu neråt (alltså hakan mot bröstet) men de bara att för huvudet bakåt mot nackstöden så hålls det så :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej, de låter ju bra, tack för tipset! :)

   Radera