tisdag 8 december 2015

Jullistan 2015

Jag har sett att det gått runt jullistor lite här och var på bloggar, men efter att ha läst igenom dem så märker jag att de flesta frågorna var jättekonstiga, handlade om pipperi (ja, eller.. dopp i grytan, det är väl sex? höhö), ischoklad, rödbetssallad och revbensspjäll och sånt, som nog är helt morjens men hör ju inte liksom specifikt bara till julen enligt mig. 

Nå, int e man ju uppställt, jag lånar lite härifrån, därifrån och hittar på lite eget och så komponerar jag ihop en egen lista!

Glögg eller julmust?
Julmust alla dagar! Men nog hör det ju till med ett eller två koppar glögg nångång under julen också. Dock alkoholfri, alla andra smakar piss.

Favoritjulklapp - nånsin!
När jag gick i lågstadiet(?) och fick en ny gitarr! Jag gick på gitarrlektion en gång i veckan och använde min fammos gamla gitarr, trodde att jag bara skulle få ett "fodral" till den men inuti fanns en splitterny gitarr!

Hemma eller borta?
Nu när vi ännu har så liten egen familj så spenderar jag gärna julafton antingen hos mina föräldrar eller S mamma, vi brukar turas om vartannat år, iår är vi hos mina föräldrar på julafton!

Finaste julpyntet?
Jag tycker lysande stjärnor i fönstrena är så fina och stämningsfulla, så det blir nog det!

Ge eller få?
Jag älskar att ge! Dock hatar jag julklappsshopping, så hellre skulle jag ge presenter lite nu som då under året.. För mig är det ingen skillnad fast jag skulle lämna helt utan julklappar för ofta kommer jag ändå inte på nåt jag behöver och då tycker jag det är onödigt att folk köper saker åt mig.

Vilken julblomma är finast?
Amaryllis!

Plastgran eller äkta?
Jag är van vid att alltid ha plastgran, min mamma klara inte av äkta gran inomhus och inte S heller, så vi kör plast all the way - och så slipper man ju de förbannade barren som faller!

Kommer du att åka på nån julmarknad iår?
Förra året var jag helt säker på att vi skulle på julmarknad iår. Gärna ända till Stockholm eller Tallinn! Jag har inte ens orkat gå på stadens julmarknad.. -_-

När får man börja pynta?
När man vill! Iår satte vi fram stjärnorna i köksfönstrena ganska tidigt, och samtidigt satte S fram en minijulgran i vard.rummet.

Favorit julfilm?
The Holiday! Även för att jag inte kommer på nån annan..

Vilka är de bästa jullåtarna?
Ååh det finns så många! Den bästa svenska är nog klassikern Triad - Tänd ett ljus, och bästa engelska är kanske Céline Dion - Happy Xmas (och Wham! - Last Christmas)

Favorit juldoft?
Pepparkaksdegsdoft!

Bästa julgodiset?
Konfektaskar (jag vet ingen skillnad på märke), och helst ska man äta så mycket så man inte vill se choklad på resten av året och hela nästa år (brukar bara hålla i sig typ 2-3dagar dock).

Vad är det viktigaste med julen?
Att man är med sina nära och kära, äter god mat och har trevligt tillsammans!

4 kommentarer:

 1. Alltså haha. Det där med "dopp i grytan", har märkt att många bloggare missuppfattat den saken (tror jag!). Dopp i grytan ÄR en maträtt som äts i Sverige, inget som har med sex att göra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heheh, jo ja vet att det nog egentligen är det, har ingen aning om vad för sorts maträtt det är dock! :D

   Radera
 2. Gammal glögg funkar å xD

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja he ju allra bäst he ;)

   Radera