fredag 8 maj 2015

Profylax

I tisdags på kvällen var S o jag till Nykarleby på profylaxkurs! Vi tyckte faktiskt båda två att den var riktigt bra, S tyckte t.o.m. att den var bättre än föräldraförberedandekursen från rådgivningen! Vi hade ju där också gått igenom lite andning via en video men i tisdags skulle vi faktiskt öva på varandra också, och det var faktiskt bra att repetera det igen nu närmare förlossningen så man minns hur det riktigt ska göras i praktiken. Måste bara minnas att öva det lite nu som då här hemma också.
 
Många har sagt att kursen speciellt är bra åt papporna då de får lite verktyg som de kan använda under förlossningen sen, så att de verkligen får känna sig delaktiga o inte bara en åskådare på sidan om, och det håller jag faktiskt med om! S fick både tips på hur han kan hjälpa mig med andningen, avslappningen och lite tips på vad man säger åt sin sprickfärdiga preggolady när hon ligger o skriker att "jag vill int na mejr, jag kommer döööööö!".
 
Så har man möjlighet att sätta undan en kväll för att gå på kursen tycker jag nog den var värd 50€. Vet inte hur ofta hon(Monica? eller va hett hon) drar den men åtminståne vi fick ett papper från rdg med hennes kontaktuppgifter ( jag har redan slängt pappret så kan inte skriva hit dem).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar