måndag 13 april 2015

Mörk vs. ljus inredning

Jaha, nu har diskusionerna tydligen plötsligt kommit in på ljusa/mörka färger i hemmet då på nåt vänster.. 

Jag har ju visat vårt hem (finns under kategorin "Vårt hem"), och eftersom att vi har ganska mycket "naturfärger" på väggarna o svarta/mörka möbler så har kanske folk fått för sig att jag ogillar vita hem..? Men kan klargöra nu att så äro icke fallet!

Jag tycker faktiskt ljusa hem är skitsnygga!

Vi köpte ju dethär huset för ca 3½ år sen, jag hade alltså nyss fyllt 20 år och dethär var första hemmet där jag skulle få fixa allt precis som jag ville (med lite inblandning från S). Vi hade kvar lägenheten vi bodde i tidigare en månad efter att vi fick nycklarna hit, så jag kände ju lite press att få åtminståne de större rummena färdiga så fort som möjligt så vi kunde börja flytta in. Jag har aldrig varit speciellt intresserad av inredning, läste inga som helst inredningsbloggar o kollade nog inte på speciellt många inspirationsbilder heller för den delen, utan valde typ det som föll mig i smaken då.
Kan ärligt säga att om jag skulle få göra om allt idag så skulle vi ha betydligt ljusare färger i hemmet, jag tycker de flesta dagarna i veckan att vårt hem är lite för mörkt just nu, men eftersom att jag som sagt inte är så superbrydd i inredning så har jag inte motivationen att börja ta tag i det o sätta nå stora summor pengar på det heller.

Jag tycker att man får inreda precis som man vill utan att nån annan ska ha nåt att säga till om det!
Jag tycker att "vita hem" kan vara precis lika mysiga/snygga som "mörka hem"och vice versa, det beror bara på stilen och smaken, och den har ju de flesta olika - men lika rätt har alla ändå!

Just nu är det hem i denhär stilen nedan som faller mig i smaken, men om ytterligare 3-4 år kanske det är nåt helt annat.
Men vem är DU att säga att jag har rätt eller fel smak på inredning över huvudtaget!?


alla bilder är tagna från pinterest

34 kommentarer:

 1. Men VA Bettis!?!? Tycker DU om vita hem? Jag trodde du var en av oss idioter som är totalt emot att NÅN ANNAN inreder sitt hem ljust och vitt!! Vi som tycker det är så fult och sterilt och som aldrig sku kunna lägg en fot i ett vitt hem för vi sku tro att vi är på ett sjukhus och måst få sprutor!!! OJNEJ nu måst jag sluta läsa din blogg, kan ju råka komma nån bild på nått vitt, tex ert babyrum!! HURTS MY EYES! ....

  SvaraRadera
  Svar
  1. ööh? Måst man komma hit och kommentera sådär elakt! Som tur har du länkat namnet så man får reda på vem du är! Beth borde blocka alla som skriver sådär! Läs inte henne blogg om du inte kan uppföra dej! Blir så arg av alla dessa dumma människor!

   Radera
  2. Dedär är en av Beths vänner.. Lite elakt var det men troligen var det bara på skämt hon skrev dedär :P Hoppas det iaf.

   Radera
  3. Tror nog att hon skämta bara. Di är goda vänner :D

   Radera
  4. janå till skillnad från dig "Siv" så vågar ju Carro stå för de hon säger! Lätt för dig ti sitt där bakom en skärm o kalla folk för elak och dum med kanske ett fake namn! Det är såna som dig beth borde blocka

   Radera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  6. Tycker om dej beth och dej oxå carro :P Men ibland blir jag lite rädd då jag inte fattar Carros ironi :P Alltingen är du fan så bra på att låta trolig eller så har jag ingen humor :P Tror på de sista :P Haha..

   Radera
  7. Siv: Eftersom jag känner Elisabeth så kan jag använd mig av ironi, och betti förstår det. Dethär är ju hennes blogg så de kommentarerna jag skriver här är ju riktade åt henne, och då tar jag int hänsyn till att andra sku missuppfatta dom eftersom jag vet att int betti gör det. Kanske bord slut med det. Sen så jo Siv, jag lägger alltid mitt namn på mina kommentarer eftersom jag tycker det är fegt att hålla på och "stå för sin åsikt" och sen int lägga ut för och efternamn/konto.

   Netti: Haha jo jag är faktiskt expert på ironi.

   Radera
  8. Alltså är folk här seriösa? Tycker int att de krävs speciellt hög iq för att förstå att kommentaren av hennes kompis var ironisk rakt egenom. För någon som inte vet om att dom är bekanta kanske det kan missuppfattas men ni som kommenterar att dom är vänner och att hon KANSKE skämtade. Alltså va -_- kan inte sluta att förvånas över alla kommentarer här :)

   Radera
 2. Ingen har pratat om att någons hem är ful? Nu antar ni bara saker.. Läste genom alla kommentarer du fick och folk bara skrev att vitt är kallt och sterilt.. Vilket är sant oberoende av åsikt.. Vit färg är en kall färg och ger en steril känsla och därför används de på sjukhus oxå. Fattar att folk vill ha vita hem för det ger ljus och storlek till hemmet men för vissa går det kanske lite över gränser :P PS. jag kan ärligt säga om någon av mina vänner har för mycket vitt hemma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Flera har nog pratat om att det ser fult ut och att det bara är "wannabes" som inreder i vitt, så värst positiv stämning är det nog inte i kommentarerna. Och jag tycker verkligen inte att vitt behöver kännas kallt i inredning.

   Radera
  2. Wannabe = Alla har samma. Alla vill ha samma inredning = sant! Vitt behöver inte kännas kallt som inredning men själva färgen vit är väldigt kall!

   Radera
 3. Jaha.. ny diskussion :) intressant med dessa :) själv tycker jag om vitt, älskar att inreda allt i vitt just på grund av att de ger en vinterkänsla i hemmet vilket är mysigt :) Att vit är sterilt håller jag nog med om och därför älskar jag det. Sterilt är samma sak som rent och alla rena ytor ser fina ut :) Alla har rätt att tycka till och vitt är min favorit

  SvaraRadera
 4. Beth: jag tyckte du hade väldigt speciellt hem :) vitt är nog helt fint men du vågade använda lite mörka färger vilket är fint :) du hade så mycke varmare hem än jag trodde :) Fint att någon vågar stå ut för jag kan erkänna att många hem ser ganska lika ut då alla har samma möbler och väggar osv.

  SvaraRadera
 5. Tror det är mera kvinnor som vill ha vitt. Själv som man anser jag att mörk träd är det finaste som finns. Ger en varm och skön känsla om kvalitet :) Älskar hur t.ex. Britter inreder sina hem :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kvinnor gillar oxå mörk trä! Här är en som gillar det! Tror det är mera dagens ungdomar och mera inrednings "medvetna" som vill ha hemmen vita. Själv älskar jag mörk träd!

   Radera
 6. Klart hemmen ska vara mörka! Vi bor ju i Finland! Int hjälper det vita något om himmelen är mörk.. Sen är det oxå fittit att se på tv då solen lyser på tv rutan. Själv röstar jag på mörka hem!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha.. håller så med dej om dedär med sol mot tv eller dataskärmen :P Borde skaffa svarta rullgardiner ;)

   Radera
 7. Inred ni bara i vitt :P Sjukhuset känns hemtrevligt sen på gamla dagar :) Tummen upp för beth som vågar vara emot alla andra :)

  SvaraRadera
 8. Det är helt ok att tycka att vitt är fult. Åsikter har vi alla och vi har rätt att dela dem med oss :) Själv gillar jag vitt men vet att min man avskyr det mest av allt. Han säger alltid som många skriver att de påminner om sjukhus :P Fattar int rikti dedär men tydligen tycker andra det oxå :P

  SvaraRadera
 9. Fint beth då du vågar var dej själv! Det är det bästa med dej! Älskar ert hem (bilderna). Sko gärna hyra dej till inredningtipsare fast du säger att du inte bryr dej :) Ert hem ser ut som en liten stuga ut i England :) Håller helt med vissa här att vitt är lite onödigt vanligt och alla hem ser lika ut men man kan oxå få det fint om man vill :) Alla bor ju som dom själv vill :)

  SvaraRadera
 10. Hahahah... Vissa har svårt att acceptera att vi bor i Finland och försöker göra det till något annat än det är :P Njut av mörker och se det som en postiv sak som andra länder inte har!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så om det är mörkt ute ska de va mörkt inne? :D

   Radera
  2. Haha alltså va?? :D sku man måst ha mörk inredning för att de "hör till" eftersom de e mörkt i Finland? Dessutom ede ju också ljusare här än i andra länder rätt många månader också; )

   Radera
 11. Vitt är fint men tyvärr är det något de flesta har :( ifall jag köper vita möbler osv. söker jag sånt ingen annan har.. En liten rolig historia: Två av mina vänner har nästan identisk inredning :P haha.. Beställ från nätet osv. om ni vill ha speciella produkter

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade en BMW men nu e de så många som har dom så nu fick jag skaffa en ny :(

   Radera
 12. Äntligen en blogg där skribenten vågar stå emot det vita! Vi är många med dig beth som hatar vita hem

  SvaraRadera
  Svar
  1. Say WHAT!? Ja skrev ju att ja gillar vita hem!

   Radera
 13. .....Vad ÄR det riktigt för läsare du har!? Har kollat in på din blogg sen ca 1 år tillbaka, innan du blev gravid och hade "normala" läsare. Sen du blev gravid har kommentarsfältet här minst sagt svämmat över med VÄLDIGT SPECIELLA... kommentarer! Att de ens finns människor som kommenterar såna saker som vissa här gör. Känns som att de är nån/några som driver med dig. Alla kommentarer ser ju typ likadana ut och alltid domdär samma namnen om och om igen! Vem e domhär människorna på riktigt.. Du sku måst gå med i "trolljägarna" som dom har i sverige!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag funderar ofta det samma.. tyvärr försvinner ju blogglusten också då folk int kan va normala.. Egentligen tycker jag int speciellt mycket om att jag har fått så många läsare då det känns som att jag inte vill vara lika privat längre o dela med mig lika som jag tyckte jag kunde tidigare.

   Radera
  2. Fortsätt du bara Beth :) Vi älskar dej fast vi ibland verkar vara lite dumma :P

   Radera
  3. Hej "S." jag är en av dem som brukar kommentera ganska ofta och ibland faktist så har folk åsikter om mina kommentarer helt på grund av att de uppfattar fel det jag vill säga.. Många gånger orkar jag inte ens rätta till saken utan det får lämna för jag tror int någon bryr sej så mycket :P Då du undrar vem "vi" är så åtminstone jag är hem från Larsmo och vet vem beth är..Vi är inte direkt vänner men har träffats några gånger då vi var yngre och slängt några ord till varandra. Har familj och 2 barn men vi lämnar det där :P Om nu beth undrar kan jag slänga PM åt dej på FB :P Lägger inte ut efternamnet eftersom det tydligen finns folk som har åsikter om mina åsikter :P Lättare då att stå bakom förnamnet :) Älskar din blogg beth och önskar att du fortsätter blogga efter du fått barn :) Intressanta inlägg du har och hoppas du fortsätter så :) Läser mycket bloggar och måste erkänna att du är den ända som faktist har fötterna på jorden trots din drastiska populäritet :) Fortsätt så! PS. Förlåt till alla som är så dumma och inte fattar att tekst kan tolkas olik!

   Radera