torsdag 9 april 2015

Lack of underbyxor

Inatt vaknade jag ca kl 03 av en smärta riktigt i nedre delen av magen, smärtan försvann nog på några sekunder o kom inte tillbaka så jag lungade nog ner mig fort, men i typ en hundradels sekund hann jag ju tänka, "det är dags!" typ. Nå, hann till och med snabbt i huvudet börja gå igenom vad nästa steg är när jag stannade upp... UNDERBYXOR! Inte liksom "Oh no! jag kommer föda 7 veckor för tidigt" eller nåt, utan - trosor.

"Jag har inte köpt nå bredare underbyxor att ha vid/efter bb än!!!"

Hahah, man får ju nog fundera om man är fullt frisk emellanåt!
Så dagens mission blir att skaffa hem större, mjukare trosor så kanske jag får det ur systemet o kan fokusera på viktigare saker sen när det faktiskt är dags.

När ska man förästen börja fundera på att packa bb-väska?


16 kommentarer:

 1. Tips - På Lindex finns dessa som är helt sjuuuuukt mjuka o jättebekväma. http://www.lindex.com/fi/alusvaatteet/alushousut/ota-3,-maksa-2/7220486/Hipsterit/?styleId=64325146
  Jag packade färdigt väskan idag, har beräknat imorgon, ehheheeh. Ja, så har jag ännu en lista på sånt som jag inte kan packa ner ännu som ska med, som kameran o sånt... Men började packa i vecka 38 ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ska nog gå där via o kolla. :) Oj! Så länge tror jag knappast jag orkar hålla mig med att packa men ändå känns det på nåt vis så avlägset än att vi ens kommer fara o föda så känns tidigt att börja redan.. Men min stresshjärna verkar ju funka sådääär så kanske jag borde förbereda lite så småningom iallafall. ;)

   Radera
 2. Kan rekommendera H&Ms trepack från mammasidan, supersköna och funkar som vanliga trosor dessutom!
  Väskan är det väl inte så bråttom med ;) Tror jag började göra packlista nån dag före bf o kring bf tyckte alla att nu banne måste du nog se till o packa! Haha, kände ju på mig att det inte var så bråttom och nog tusan hade jag 1½ vecka efter bf på mig att packa :)

  SvaraRadera
 3. Vecka 35 sägs va en bra tid att böri pack. Fassssttt int ere väl så himla stor skillna :D Själv skrev ja bara ner va ja behöva ha me men hann nog bra pack i lugn å ro när ja känd att förlossningen börja dra igång :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo int e de väl så noga, säkert kan väl gubben fa hem o hämta/köpa om de sku vara nåt man riktigt vill ha dit sen när babyn är född å. :)

   Radera
 4. Jag packade när min man sa att jag MÅSTE packa ^^ men då hade ju vår första kommit 4 veckor för tidigt, så det var väl dags. Så kom hon ju 5 veckor för tidigt sedan då ;) men trosor ja. H&ms mammatrosor är faktiskt riktigt sköna ännu när babyn är 7 månader ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är ju det jag lite funderar på, då läkaren sa förra veckan att jag redan nu knappt har nån livmoderhals kvar, att om bebisen kanske kommer komma för tidigt.. Men knappast är det väl nå bråttom än men kan ju börja fundera vad som ska finnas i den iallafall så småningom. :)

   Radera
 5. Man behöver inte så mycket med till bb för det finns där det man behöver. Använd sjukhusets kläder o bindor. Det man behöver är inneskor, tandborste o andra toalettsaker om man tycker man behöver det och rådgivningskortet. Kamera kan pappan ta med ifall ni orkar fota. Babykläder o babyskydd kan pappa ta med när ni ska åka hem + kanske andra kläder åt dej om du inte använder kläderna du åkte in med. Jag förstår inte paniken med att packa bb-väskan för det finns allt på sjukhuset och man klarar sig utan allt annat. Jag hade packat alldeles för mycket och använde inget i väskan(förutom toalettväskan+inneskor) förrän den dagen vi skulle åka hem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske vissa personer känner sig bekvämare och tryggare när de har sina egna kläder att gå i och lite egna saker runtomkring? Det gjorde jag iaf..

   Radera
  2. Alltså jag tar det kanske lite som mental förberedelse inför förlossningen på samma gång att packa ihop lite vad man vill ha med, och som Janica sa, känns kanske lite bekvämare att ha egna saker man är van med när allt annat ändå är så nytt. Säkert KLARAR man sig med endast en tandborste, men själv vill jag nog kanske vara lite mer förberedd med egna saker (o sku jag sen ha S att gå efter kläder i mitt skåp så kan det nog komma med vad som helst...), om det sen visar sig vara i onödan så är det ju bara att ta hem sakerna igen. :)

   Radera
  3. Ta för bövelen med egna trosor och bindor! de enorma bindorna du får på sjukhuset är bra först, men jag blev nog irriterad, för de ör verkligen enorma! Som tur hade jag packat med egna. Inneskor hade de på sjukhuset, så det skulle jag inte bry mig om att ta med. Lite snacks åt dig och Sami är bra att packa med, han får ju egentligen ingen mat under förlossningen. Förstås finns det att köpas där, men det kan vara bra att ha med! :) Amningsinlägg hade jag tagit med för lite av, när mjölken rann till blev nog kläderna våta... Så kul att packa BB-väskan!! Lycka till med allt! :)

   Radera
 6. Tycker oxå det är lite onödigt att slarva med egna saker :S Man ligger ju bara där på rummet ändå. Gubben kan ju hämta sakerna ifall man behöver något.

  SvaraRadera
 7. Det jag hade med var PSP:n. Var rikti skönt att se på serier och spela lite då babyn sov. Gubben kom med kläderna sen då det var dags att fara hem. Man får ju allt därifrån ändå. Lite jobbigt/onödigt att smutsa ner egna kläder i blod. Man har ju en del efterblödning ändå.

  SvaraRadera
 8. Hahaha.. som någon skrev i din eller carros blogg :P att ta med crosstrainern :P Skrattar ännu då jag tänker på de :P

  SvaraRadera
 9. Ja sku rekommender ti pack i tid! Typ då man får mammaledit. Fö de e int trvlit att pack me värkar å vattne som rinder efter benen. Då kan e händ att du glömmer hälften :D prövad sak ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heheh, nä ja tror ju å att ja sku få lite blackout om ja sparar e så läng. så ska väl nog så småningom böri funder på va ja riktigt ska pack me mej. ;)

   Radera