tisdag 7 april 2015

Hund och bebis

Idag var Carro, Lo och Fia hit på kaffe och kladdkaka!


Pendi blev jättesvartsjuk idag när jag höll Lo i famnen! Inte så konstigt kanske då hon ju normalt är familjens bebis. Men nu har jag riktigt seriöst börjat fundera på hur man på bästa sätt ska presentera nya bebisen för henne sen. Tycker det är viktigt att hon inte känner sig åsidosatt men på samma gång måste hon ju förstå att bebisen är "boss" o tar mycket tid. Vill ju att hon nog ändå ska känna sig delaktig i familjen som hon varit tidigare och inte bara se bebisen som en "rival" att tävla om uppmärksamhet med. Borde nog läsa på lite känner jag. Säkert kommer det ju vara annorlunda än det var idag o hon kommer säkert vänja sig bättre när det är en bebis i huset 24/7 istället för att en liten tjej kommer på besök nu som då med många veckor emellan, men ändå.

Nån som har erfarenhet av detta? Hur gjorde ni och hur reagerade hunden?

12 kommentarer:

 1. När ja var på bb hade ja en liten filt i babyns säng några dagar, sen fick gubben ta hem den och lämna den åt hunden att snusa på och bekanta sig men nya doften. Sen när vi kom hem fick hunden sakta bekanta sig med babyn. Vet inte om det hjälpte med filten men för oss var det nog inga problem sen..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter ju som en bra idé, kan väl knappast skada iallafall.. :)

   Radera
  2. Dedär gjorde vi oxå :) Funka super bra :)

   Radera
 2. Fick en flicka i november och jag var precis lika nervös som du, visste inte hur de skulle reagera. Dessutom är de jakthundar. Men det gick hur bra som helst :) Bäst gick det med den största hunden, de andra bryr sig int/ignorerar henne. Vi började med att ha dem i koppel en o en så de fick komma och nosa. Valpen tror att de är syskon så det kan vara lite jobbigt då han vill "leka". Det där ser man nog först dagen då ni kommer hem hur det går. Hunden din förstår kanske bättre då det är din bebis, en del av flocken? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja man har ju no märkt på henne att hon vet att nåt är på gång, hon vill vara mycket mer nära än före jag blev gravid och är mer beskyddande när inte S är hemma, så hoppas att hon förstår automatiskt att bebisen också är en del av familjen. :)

   Radera
 3. Vi hamnade tyvärr att lägga bort hunden. Vi kom hem från bb och och hunden blev jätte svartsjuk. Vi försökte skilja dem från varandra men tyvärr går det inte alltid :( Fjärde gången hunden hoppa på vår lilla Sofia så bestämde vi oss att ge bort henne. Jag vet att filt/duktricket fungerar för många men vi visste inte om det då jag väntade :( Lönar sej att börja med småsaker som t.ex. att inte låta hunden sova i sovrummet osv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej usch va synd att ni måsta lämn bort hunden, men det är ju nog klart att får man de int att gå ihop på nåt sätt så är det ju nog bra om man kan hitta ett annat tryggt hem åt den.
   Jag fasar nog nåt oroligt för den dan OM det sku visa sig att bebisen sku va allergisk eller nåt (sami är ju pälsdjursallergiker) o int sku klara av Pendi så vi sku måst ge bort henne.. :(

   Radera
 4. Vår hund var också vår lilla bortskämda bebis innan vi fick barn. Funderade nog många gånger hur vi skulle göra för att han skulle acceptera babyn. Mannen tog en snuttetrasa med sig hem från BB som det var babyns doft på. Sedan hade vi hunden hos svärföräldrarna och hämtade hem honom efter att vi kommit hem. Första mötet gick över förväntan, men nog var ju hunden svartsjuk o deprimerad i början. Men han har aldrig gjort något åt sonen och det har nog aldrig varit något problem. Nu två år senare är sonen och hunden bästa kaveris.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va roligt att det gick så bra! Det hoppas jag ju också, att barnet o Pendi ska bli bästisar. :)

   Radera
 5. Vi gjorde så att gubben for först in efter hundarna och jag å babyn väntade i bilen, tills hundarna var bort från gården. Gubben gick på en snabb länk och vi gick in. Så presenterade vi babyn för en hund i taget efter de hade hälsat på mig så klart. De gick jätte bra. jag hade läst att de skulle vara bra att babyn är inne i huset först och hunden kommer sen...:) Nu e babyn 5 månader å de går jätte bra. Lycka till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja de har jag läst nånstans tror jag att det kan va bra att motionera av hunden lite före så värsta energin kanske far bort så är den lite lugnare när de presenteras. :) Va roligt att det går bra, ger mig hopp om att det ska lyckas för oss också! :)

   Radera
 6. Vi hälsa båda turvist först på hunden (mittelspitz hane) och sedan tog vi in babyn i bilstolen så fick hunden sakta kolla vem de var :).. Då vi hade klätt av babyn så fick hunden snusa igen då babyn låg på den utbäddade soffan. Han brydde sej inte så mycket sist och slutligen.. Då ena hade babyn skrapa den andra hunden så att han också blev ompysslad! De funkade åt oss :) och likadant hade mina föräldrar gjort med hunden dom hade då jag föddes!

  SvaraRadera