onsdag 15 april 2015

He skejt se

Alltsåååååå..... *river lös allt hår jag har på huvudet* ..... jävla skit.

Tycker Murphys lag passar ganska bra in just nu..
"Om nåt kan gå fel så gör det det."

Nu är det så att blogger tydligen har en gräns för hur många inbjudna läsare man får ha!
Denna gräns ligger då på 100st stalkers, medan jag skulle vilja bjuda in sisådär 130st brudar..
+ pappa. 
(de e faktiskt inga andra karar som skickat sina mejladresser så de e int jag som e diskriminerande)

SÅ VAD GÖRA?
jaa itt vejt he ja.

Låter den nu stå öppen då en stund till tills jag kommit på nån annan lösning.


Kvällens facelook och feelis

16 kommentarer:

 1. Lösenordsskyddat istället? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har funderat på det alternativet men då kan ändå vem som helst sprida lösenordet och vem som helst slipper då in o läsa/kommentera bloggen ändå. :/

   Radera
 2. Lösenordsskydda åså lägger du så man måst ha googlekontoför att kommentera. Du slipper ju iaf kommentarerna då men tyvärr kan ju föståss folk sprid lösenordet... Alltså så man int kan kommenter anonymt/me alias

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla har inte googlekonto och vill inte skapa det heller! Vet du hur mycket information google samlar av användarna? Känner mej verkligen int bekväm att skapa ett googlekonto. De måste finnas bättre alternativ

   Radera
  2. Då har du Jessica säkert inte Facebook heller. Vet du hur mycket information Facebook samlar? Eller WhatsApp som är ägt av Facebook eller Instagram. Knappast äger du Plussa-kort eller S-kort heller för även de samlar information om sina ägarkunder. Storebror ser dig, oberoende var du befinner dig.

   Radera
  3. Alexandra, de e lite skillnad på vad dessa företag spionerar på. Bryr mej inte så stort om prisma vill veta vad jag handlar. Inte heller vad jag skriver åt mina vänner på Whatsapp. Det jag bryr mej om är om ett företag(google) börjar spionera vad jag surfat på och vad jag har på datorn. Google är inblandad i det mesta nuförtiden och har möjlighet att egentligen ta allt information du har på datorn. Vill inte att mina privata bilder på barn finns ute på t.ex. photostock eller liknande. Finns ju en orsak varför många it-kuniga bojkottar google. Finns en orsak varför vissa mobiltillverkare tar i bruk Androidmods som inte är beroende av google. PS. Har facebook men skulle aldrig lägga ut bilder på mina barn eller annat privat dit!

   Radera
  4. Tror inte du alexandra fatta vad jessica menade.. Google samlar information för att sälja det till mindra firmor. Google kan i princip få tag i allt du någonsin tittat på eller gjort med en maskin som är kopplad till nätet. Du kan inte riktigt jämföra det med "små" företag som plussa eller intagram :P Gällande Facebook, varför tror du att så stora användarmängder slutat använda det?

   Radera
  5. Facebook har också koll på vilka sidor som du surfar på. Facebook samlar också all information precis som google och har rätt att sälja den. Google är bara en aktör i mängden som gör det. Facebooks mission är att sälja reklamplatser baserat på det du har surfat på, precis som google säljer länkar till sökningar.

   Det räcker med att du kommenterar "snygg väska" på Facebook så kommer den automatiskt att börja gallra ut väskbilder till dig eftersom Facebooks mission är "att hålla dig nöjd". Och du blir nöjd av de saker som du tycker om.

   Angående instagram, Johan så ägs det och Whatsapp av Facebook, vilket jag inte skulle kalla en liten aktör.

   Min poäng var bara att hur man än vill "skydda" sig mot att sprida sin användarinformation så finns det ändå någon som håller koll och har samlat information av dig. Dessutom förstår jag inte att man kan tycka att det är mer "okej" att småföretag samlar information än stora? Oberoende vem som samlar information, så sparas det och används av andra aktörer eller för att företaget själv ska få nytta av den. Accepterar man en, blir man tvungen att acceptera alla.

   Radera
 3. Hur fungerar andra bloggportaler? Vet att det är mycket jobb med en bloggflytt, men tänkte om någon annan portal erbjuder fler inbjudna läsare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har skickat mejl till lite olika så får se om de svarar imorgon :)

   Radera
  2. Wordpress borde ha något, läser en blogg som endast är öppen för inbjudna läsare och såg att den fanns på den portalen.

   Radera
  3. Lite synd om du måste ändra bloggportal :( Blogspot är lugnt det snyggaste alternativet

   Radera
 4. Ja sko int heller vila skapa googlekonto :(

  SvaraRadera
 5. Vill gärna fortsätt läsa bloggen din såå braa :) // Emilia.eklund@kpefu.fi

  SvaraRadera
  Svar
  1. De gick int att skicka mejl åt dig på den emailen av nån anledning.. har du nån annan ja kan skicka till? :)

   Radera
  2. Kpedu * stavfel :D

   Radera