lördag 4 april 2015

Festande preggolady

Usch vilken tråkig lördag! Eller ja, den började bra med morgonkaffe hos Carro och slutar väl förhoppningsvis också bra när man får umgås med vänner man inte sett på en stund, men dethär mittenmomentet när jag sitter ensam hemma utan nåt att göra.. booring.

Men ikväll blir det fest! Dock inte så jätte häftigt festande för denna preggolady (kommer nog åka hem när de andra far till krogen om inte tidigare) men kul iallafall att sminka o fixa sig lite för en gångs skull! Blir ju inte så ofta nu förtiden känns det som. Inte för att jag ens nångång hittills känns nåt behov eller längtat efter att få riktigt festfesta heller sålänge jag varit gravid. Och för att förtydliga så är jag säger festa menar jag typ dricka lite alkohol (jaa nog kan man festa utan alkohol också - känner på mig att nån kommer kommentera det om jag inte inflikar), dra till krogen o dansa o va uppe hela halva natten typ. 
Känns som att jag lite har växt ur det stadiet.

Till ikväll har jag faktiskt slått på stort o köpt en cider, heheh. Självklart alkoholfri dock, men tycker smaken är god ändå. Har hört om såna som nog dricker en cider eller ett glas vin när de är/varit gravida, men det finns faktiskt inte i min värld. Har inget förstående för det faktiskt! Skulle ju inte heller bjuda en 6 månaders bebis eller 1 åring (eller över huvudtaget minderåring) på alkohol så förstår inte varför man skulle tryga i barnet i magen alkohol då heller, eller nåt annat som man vet att är direkt skadligt för barnet, t.ex. rökning osv. Barnet har ju inte ens en chans att göra motstånd så tycker det är väldigt omoget och rent idiotiskt av mamman att utsätta barnet för sånt.


Dagens lunch - salladsmix med grillad lax, tomat, gurka och citron - sommarkänslor!

31 kommentarer:

 1. Du borde inte festa som gravid, lämna hemma och vila istället. Dansande med klackar och stor mage är dåligt för ryggen :( festa hinner du sen då räkan är 15 år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså de va ju de ja mena, att när de andra far ut o dansa så far jag hem, känner inget behov av att fara ut o dansa o va uppe helahalva natten. :) Dock ska de bli kul att gå på förfest med kompisarna då jag inte varit det sen nyår! :)

   Radera
  2. Måst man ens festa överhuvudtaget? Som gravid sko jag hållas bort från fester där folk röker och super.. Viktigast är att hålla bort från tobaksröken

   Radera
  3. Nå nu e de ju int riktigt nån suparökaslåss fest jag går på utan bara några kompisar som sitter o tar lite fördrinkar innan de går ut på krogen. Sen röker typ ingen av mina kompisar o gör nån de så måste de gå ut (de inte ens tillåtet på balkongen) o då behöver ju int jag stå där bredvid direkt.

   Radera
  4. Va bra, som sagt är röken de farligaste.

   Radera
 2. Vissa säger ju att ett glas vin är bra för barnet men vem vet med dessa undersökningar. Själv hålls jag oxå borta från alkoholen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror nog man hittar likvärdiga näringsämnen/antioxidanter på alkoholfri väg - jag skulle nog välja det säkra före det osäkra (förstår inte varför man ens skulle välja det osäkra med ett liv i magen) och istället äta antioxidantrika frukter och grönsaker :) Eller menar dessa undersökningar att det skulle finnas nåt ämne som existerar i enbart vin som barnet verkligen behöver? Om detta vore fallet (vilket jag tvivlar på) så kan man ju i och för sig dricka alkoholFRITT vin, för det är ju knappast själva alkoholen i vinet som skulle vara bra.. ;)

   Radera
 3. Måst man dricka ens alkohol fri cider som gravid? nåjaa vi bor ju i Finland.. Fattar int varför man int kan leva utan det i 9 månader helt. Alkoholfri är en bra inkörsport till drycker med alkohol :( tänk på barnets bästa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag dricker de för att ja tycker de gott, o int e de som att ja sku göra de ofta heller, draxk senast en på nyår. Inkörsport till drycker med alkohol? Hur tänker du då? Isåfall borde väl vilken alkoholfri dryck som helst, t.ex. saft/limsa också vara de..?

   Radera
  2. Det funderar på samma sätt som lätta droger. Smaken lockar en till alkohol.

   Radera
  3. Eeh.. nä dedär köper ja int faktiskt. Sen har jag nog varit på otaliga fester utan att dricka alkohol (har nolltolerans om jag menat köra sen) så tror nog att jag orkar stå emot alkoholen fastän jag dricker en alkoholFRI cider. Vet int hu de e med dig men tillräcklig självdiciplin för att klara det har jag nog.

   Radera
 4. Finns också goda alkoholfria viner på alko ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har tänkt på de också men tycker int så pass bra om vinsmak att ja tycker att ja ens vill ha den alkoholfria varianten.. :)

   Radera
 5. Bettis bara för att du är finne måst du int promt fara på fest!!!! Tänk på att du är GRAVID!!!! Barnet kan påverkas dåligt och redan nu få en inkörsport då han hör genom magen att du e på fest!!!! Tänk nu efter lite förfannn //// du vet vem

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ne just de borde väl gräva ner mig under en sten o helst int visa mig alls i sociala sammanhang på sisådär 15-16 år. :)

   Radera
  2. *18 år

   Radera
 6. Fester är ok så länge man hålls bort från tobak, alkohol och droger! Det kan man fortsätta med den då babyn är tonåring.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tobak o droger har jag aldrig börjat med så behöver int fortsätta nångång ö.h.t. ;) En cider/ett glas vin nusomdå nångång om året ser ja int som nåt problem, de har nog mina föräldrar också drucki o int fick ja nå bestående men av det. :)

   Radera
  2. Alltså int väl under graviditeten?

   Radera
  3. Heheh nej, ja mena no sen när man har slutat amma. :)

   Radera
  4. Haha, tänkt väl de ;) roligt att se att du fått diskussioner igång igen ;)

   Radera
 7. en fråga? Hur noga är du med fisk du äter? Tänkte dethär med kvicksilver som finns i vissa fiskar? Själv våga jag inte äta nästan nå fisk då jag var gravid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Typ gravad o kallrökt fisk äter ja int, men annars vågar ja nog äta de mesta. :) Är det nåt jag är osäker på kollar ja upp de på nätet före ja äter eller lämnar bort de.

   Radera
 8. Åh, dendär salladen ser så god ut!! :)

  SvaraRadera
 9. vad fan är ni för människor som kommenterar här, satans idioter som söker problem eller fel hela tiden på allt hon skriver konstant, misstolkar överanalyserar men för fan bara för att man skriver om sitt liv så har plötsligt alla en jävla åsikt om allt,och försöker tjafsa om allt möjligt, inte ska du festa och röka och håll dej undan från droger bla jävla fucking bla! vettefan tjejen vet för fan att hon är gravid och vad som är bra eller inte för ungen, hur fan kan ni tjafsa så mycket om för helvetes jävla alkoholfri cider, här är min åsikt : ni är en bunt besservisser bitterfittor som inte kan hålla käft om andras liv, ni har ingen somhelst makt eller rätt att säga åt någon om hur de ska leva sina liv för suprise det är inte er ensak! sorry jag känner inte elisabeth men när jag läser hennes blogg tycker jag inte hon är en barnmisshandlande, superidiot som jag inte förstår varför hon gör besväret att svara er, försvara sig själv konstant efter varje inlägg mot ER ! hälsn, elisabeths granne

  SvaraRadera
 10. Någon som har dålig dag? Syftar på "N" här. Alla har rätt att skriva och ha åsikter. Sluta komma hit och kritisera andras åsikter! Du är nästan värre än alla dumma frågor hon får här. Låt beth sköta sin blogg som förr! De är det som får hennes blogg att vara intressant. Hon har många som kommentarar och hon ger faktist tid till att svara de flesta! Hon är ända bloggaren som fortfarande har fötterna på marken fast hon är populär!

  SvaraRadera
 11. jasså jag får inte kritisera era åsikter men de e fritt fram att hela tiden kritisera bloggaren? du är för dum för att fatta dubbelmoral ens, eller din alkoholfri leder till alkohol kommentar,hon svarar er för att idioter som er måste sättas på plats, man kan ju inte låta er fritt kommentera hur somhelst, du e som en könssjukdom, kan inte utrotas men måste kontrolleras, och det smittar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va är dehär "N" för troll igen? Kommer hit och skäller upp folk? Du behöver inte kommetera fula saker eller över huvudtaget läsa Elisabeths blogg om du har sådär dåligt att vara!

   Radera
 12. Jag är inte samma Karro som hon som skrev dedär om alkohol. Men kan till viss del hålla med det hon säger och därför är det bra att beth tar tid att rätta oss "dumma". Alla är inte lika smarta som du "N".. Jag har uppfattat beth åtminstone på det sättet att hon inte riktit tar seriös dumma kommentarer men svarar dem för att hon bryr sej om läsarna. Tror nog hon fattar ifall någon är ut efter att fåna sej eller om det är seriösa frågor. Kanske du "N" tar allt seriös när du kastar ut sådär fula saker. Jag som läsare är väldigt stolt över att det finns bloggare som beth som faktist satsar på bloggen fast hon inte behöver göra det!

  SvaraRadera