tisdag 14 april 2015

Angående bloggens framtid

Har funderat lite angående denhär bloggen nu.. 
..och kommit fram till att det kanske vore bäst att låsa den så endast inbjudna läsare har åtkomst.

Som det är just nu så känner jag mig tyvärr inte bekväm med att lämna ut så mycket av mig och vårt privata liv som jag gjort tidigare, då det tydligen finns så mycket otrevliga dömade människor där ute. Jag skulle absolut inte känna mig bekväm med att t.ex. sätta ut bilder på vår baby och vardagen med den som läget är just nu.

Dock tycker jag ju att det är roligt att blogga och det är ju lite av min hobby så tycker verkligen det är tråkigt att det blivit såhär!

Jag har aldrig känt nåt behov av att ha en stor blogg med många läsare, och eftersom att läsarsiffrorna har ungefär 5 dubblats på en ganska kort tid så känns det ganska obehagligt att inte alls ha koll på vem som läser bloggen (fastän jag skulle sätta att man måste logga in på t.ex. fb för att kommentera så kan ju ändå vem som helst läsa innehållet i bloggen..), så därför funderar jag på alternativet att folk som vill fortsätta läsa bloggen i den stilen som den är nu, med vardagsinlägg, tankar, bilder och allt sånt skulle få kontakta mig privat t.ex. på fb (Elisabeth Sundqvist) eller mejl (beth_sundqvist@hotmail.com) med sin e-post, och jag då skulle kunna godkänna dem att läsa bloggen.
Det krävs ju inte att man loggar in varje gång man vill läsa då utan bara jag godkänner personen en gång så slipper hen automatiskt in på bloggen som vanligt.

Annars kommer denhär bloggen knappast fortsätta vara en "vardagsblogg" utan kanske mer en blogg med inlägg som inte är så privata, skulle isåfall bara skriva sånt som jag verkligen inte tar åt  mig av vad folk tycker och tänker om. 
Det är nu inte som att jag lägger skitstor vikt på kommentarerna nu heller (speciellt inte de halvt anonyma) men ni förstår väl att det inte är sketakul att bli ifrågasatt angående allt mellan himmel och jord och behöva försvara sig hela tiden.. speciellt inte när man snart också har en baby att fokusera på.

Men tänkte nu bara höra vad folk har för åsikt angående detta? 
Det är ju i slutändan nog helt och hållet mitt val hur jag gör men tänkte ge er en chans att kanske reflektera och säga er åsikt sålänge bloggen är öppen för alla.

39 kommentarer:

 1. Tycker nog att du ska göra precis he du själv tycker att känns bäst! Problemet me vissa som kommenterar verkar ju å vara att di int ens har läst inlägget du skrev. Utan ha bara läst va andra ha kommenterat å sedan baserar di sin kommentar på he, å i slutändan ha di fått svängd e till na heelt annat än va du hadd skrivit i inlägge.

  SvaraRadera
 2. Super idé! Har många gånger tänkt kommentera här att fattar inte hur du orkar me alla dessa kommentarer som droppar in ibland...Lika bra att låsa och bjuda in! Jag följer dej gärna, vi har bf väldigt nära varandra och skulle va roligt att läsa mera hur varadagen börjar gå för er efter att babyn kommit :) Ska man skicka meddelande åt dej nu redan om man vill fortsätta läsa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det får du nog göra om du vill så kan jag godkänna dig medsamma sen om bloggen blir låst. :)

   Radera
 3. Kankse du kan be folk att inte länka dig, tex carro. Hon har ju mycket läsare så många hittar säkert hit via hennes blogg. om ingen sku länka dig kanske läsarantalet sku stanna där det är nu ungefär? men om du låser så stödjer jag det också, då får du bättre överblick vilka de är som läser :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det en del som kommer via hennes blogg, men min egen läsarkrets har nog blivit så stor nu också så fastän det skulle stanna där det är nu (vilket jag ju inte på nåt sätt kan kontrollera hit eller dit) så känns det ändå lite obehagligt att jag inte alls vet vem det är som läser.. :/ T.ex. då okända karar börjar ta kontakt på mejl o fb så känns de lite sådär att va får di ens ut av att läsa en gravid kvinnas blogg..?

   Radera
 4. Röstar för blogg med inbjudna läsare!

  SvaraRadera
 5. Jag tycker också att du ska låsa bloggen! :) Det sku du nog må bäst av tror jag! :) Det ska kännas roligt att blogg!

  SvaraRadera
 6. För din egen skull tycker ja att du ska lås bloggen. Du ha no fått så myki konsti kommentarer så om ja sjölv sko ha en blogg så sko ja no gö he om ja sko va i sama situation som du. Men du väljer ju föståss sjölv. Får jo bara hoppas att ja blir inbjuden.. ;) men lycka till me allt ni har framföri er..å njut av babytiden, den går sååå fort..

  SvaraRadera
 7. Me tanke på att du ska få baby så kanske de sku va bäst att låsa bloggen om du vill fortsätta blogg om din vardag på samma sätt. Tråkigt förstås att folk int kan uppför sig! :(

  SvaraRadera
 8. Om de känns som att du vill låsa den tycker jag du ska göra de! Förstår att det kan kännas utlämnande att visa bilder på ens bebis om man har en massa "granskare och kritiker" som läser ens blogg... Magkänslan brukar ha rätt, så följ den tycker jag :)

  SvaraRadera
 9. Du måst göra det som du själv tycker att känns bäst för dig, vill gärna följa med din blogg i fortsättningen :)

  SvaraRadera
 10. Synd att det blev sådär :( brukar länka dina inlägg till vänner alltid då du har nå intressant.. Men valet e ditt.. Överlag ska du vara försiktig med att lägga ut bilder på baby fast bloggen är låst. Bilder kommer ut på nätet och med lite trix får man lätt tag i dem. Väldigt ledsamt att de blev sådär men för ditt eget bästa kanske det är bra att låsa det.. Eller så har du två bloggar :) en åt världen och en mera privat :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart kommer ja int sätta upp vad för bilder som helst på bebisen sen heller. :)

   Radera
 11. Synd av vi måste släppa den bästa bloggaren i svenskfinland :( Har alltid älskat att läsa dina inlägg :) och förlåt för att jag som kar tycker om din blogg :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog får säkert karar också fortsätta läsa om de vill, men sku gärna ha lite koll på VEM de är isåfall. :)

   Radera
  2. De som jag tycker e creepy är då jag blivit kontaktad av såna som frågat efter typ nakenbilder o sånt - såna äcklon skulle gärna få hållas helt borta från bloggen.

   Radera
 12. Jag har så att anonyma helt enkelt int kan kommentera. Får knappt några kommentarer alls,men stör int mig överhuvudtaget. Bloggar för mig själv, Ibland har jag länkat i Finlandssvenska bloggare,och då har ju besökare stigit riktigt ordentligt. Tycker det är synd att du fått så myki skit,din blogg e super!

  SvaraRadera
 13. Hej Hej! �� Relativt ny läsare här, hittade hit i och med att Carro och Janina pratade om konstiga kommentarer i bloggvärlden och måste kolla vems blogg Carro syfta på. ☺ Jag gillar verkligen din blogg, du skriver så öppet och ärligt! Ja sku såklart jättegärna fortsätt att läsa den, men förstår nog om du vill låsa den me tanke på alla konstiga kommentarer. Ja undrar om du bara sku bjud in såna du känner att läsa din blogg, eller om de finns en chans att ja sku få fortsätt att läsa den fast du int känner mig? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo alltså nog mena ja att såna som jag int personligen känner får fortsätta läsa om de vill ändå. Tänker att när folk måst skicka ett privat meddelande/mejl åt mig så kommer det knappast att komma med så många som bara är ute efter att jävlas, utan såna som faktiskt vill läsa de ja skriver för att de tycker det är intressant. :)

   Radera
 14. hej ! är också en färsk läsare på din blogg och följer många av dina vänner också ! är jätteintressant att läsa om er vardag och då allihopa väntar barn / har barn. jätteintressant! tycker det är en jättebra ide att du låser bloggen med tanke på kommentarer hit och dit.. Hoppas du isåfall accepterar min förfrågan om att få följa dig vidare! :) kämpa på och jättemega lycka till med bebisen! :)

  SvaraRadera
 15. Var det carros idè att du låser bloggen? Låter lite som det :( Synd att du förlorade kampen mot "trollen". Lite synd att du måste låsa den. De var inte långt ifrån att du kunde ha börjat tjäna på att skriva blogg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eeh.. nej, int hade Carro nåt att göras med att jag låser bloggen. Varför skulle hon bestämma över min blogg? Jag har aldrig varit ute efter att kunna tjäna pengar på bloggen så det spelar ingen som helst roll för mig.

   Radera
  2. Öööh? Förklar GÄRNA hur det verkar så? De enda ja ha sagt om dehär bettis funderingar om att lås bloggen e att ja tkr hon ska gö de hon mår bäst av! Jag har märkt hur idioter som kommenterat här fått henne stressad och att må dåligt, så jag sa åt henne att jag tycker de e en bra ide om hon tror hon böri få tibaks motivationen att blogg genom att lås den. För jag tycker de ska va kul att blogg! Men igen föklar varför du tror att jag sku ha sagt åt betti att hon ska lås sin blogg?

   Radera
  3. Och de sa jag alltså åt henne då hon fråga va ja tycker om iden, just to be clear.

   Radera
 16. Okey.. ursäkta de var visst en missuppfattning av mej.. Läser bådas bloggar och lyssnar på carros poddar och fick bara en uppfattning om att du carro inte riktigt gilla dessa "anonyma" på beths blogg och försöker "blocka" eller slippa dem.

  SvaraRadera
 17. Alltså menade inget illa, nu då jag ser på min första kommentar fattar jag att den kan uppfattas lite fel. Förlåt :( Älskar er båda! Ni är jätte härliga!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nå bra hetå! Tänkt ju få hjärtstillestånd då ja uppfatta din kommentar som att du typ tror att ja e nå jävla översittarvän som fösöker bestäm över mina kompisar :'D

   Radera
  2. De nog ok, bra att du svara så de blev upprett. :)

   Radera
 18. En annan Fredrika15 april 2015 05:09

  Tycker också du ska göra som det känns bäst för dig själv! All cred till alla ni som bloggar!!! Jag som själv bloggat i flera år tycker ni är helt super som orkar fortsätta dela med er av era liv trots folks benägenhet att spy galla över saker hit och dit! jag slutade blogga offentligt för över ett år sen och det var något av det bästa jag gjort :D Skönt att folk inte vet var jag befinner mig, vad jag ätit eller kan ta sig friheten till att kommentera valet av mina skor för dagen! Hehe. Missförstå mig rätt. Superkul med all positiv cred man får men det vägde inte upp alla freaks som fick lite mycket stalkercrazyness i deras huvuden. Anyway, stronga e ni men när bloggen börjar ge mer ångest än glädje - stäng! (Sori att jag starta egen blogg i ditt kommentarsfält pga lång kommentar) ha de gött. /Fredrika Vestvik. P.S får ju the creeps bara för att nån kommenterar med samma förnamn som mig så måst ju rentvå mitt namn. ;)

  SvaraRadera
 19. Jag är kär i dig…….
  Du är kär i mig?…...
  Så låt oss vara tllsammans du och jag…..
  För våra hjärtans skull…..
  Jag tycker inte att du är ful….
  Tvärtom jag tycker att du är riktigt söt……
  Så lyssna nu på mig….
  Jag vill vara din kille…….<3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thanks for making my point clear, just sånthär onödigt trams ja vill slippa.

   Radera
 20. Hejsan. Som många andra har sagt, gör det som känns bäst för dig. Har själv ett barn och bloggar när ja orkar och har också låst bloggen för att jag sätter ut bilder på honom. Jag har nu också följt din blogg ett tag och tycker den är jätte intressant att följa, därför vill jag också fortsätta läsa din blogg om det blir så att du låser den. Om du vill det. Skriver färdigt e-post adressen så avgör du själv. sonjahjulfors@hotmail.com

  Tack för en intressant blogg. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag satte till dig till listan, kolla mejlen ikväll :)

   Radera
 21. Meddelar du sen i bloggen när man ska maila dig (om man vill fortsätta läsa) eller låser du den snart? Skulle gärna fortsätta läsa din blogg, vi får också baby till sommaren så det är roligt att "följas åt" när jag en gång har fastnat att läsa här :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog bara att skicka din mejladress åt mig whenever så sätter jag till dig i listan jag bjuder in ikväll :)

   Radera
 22. Robert Strand15 april 2015 10:47

  Ja sko å vila fortsäti att läsa bloggin diin! Tycke om fotona do tar (e sjölv fotostuderand) roligt me naturli talanger som do sjölv sejr :)

  SvaraRadera
 23. absolut! jag sku int heller fundera nå längre på att låsa den om jag var du...de kommentarer du fått hittills är ju helt sjuka, å värre kan man ju tänka sig att det blir när babyn kommer! vill gärna läsa vidare dock ;) ulricaahlback@hotmail.com

  SvaraRadera
 24. Jag o hittade hit via en annan blog.:) Ja har också funderat på samma sak att "låsa" min blog fast ja skriver ganska sällan o har int så många läsare. Men man vet aldrig om nan byri kopiera bilder eller na sånt:/

  Intressant att läsa om "preggostuff" och om babyn sen också:) Vill no gärna läsa vidare din blogg! Ja har själv en liten kille som är nu 4 mån så kommer int att vara så storan åldersskilna med er poijk sen :)
  Heidisofia_agneta@hotmail.com

  SvaraRadera
 25. Jag har hittat hit via carros blogg. Skulle väldigt gärna fortsätta läsa din oxå! Har sj en 1åring å en till på g till hösten. Min mail är sippi81@hotmail.com

  SvaraRadera