måndag 23 mars 2015

Sjukskrivning och 6h's kafferep

NÅJAA, äntligen hemma! 

Har haft en riktigt trevlig dag om man bortser lite från förmiddagen. 
Började nämligen dagen med ett samtal till rådgivningen och sen ett besök till jouren för att få sjukintyg. Så nu har man nästan 2 veckors sjukledigt framför sig. Lite blandade känslor angående det faktiskt.. Har å ena sidan skitdåligt samvete för att jag är borta från jobbet just nu när folk har vinterledigt o sånt, o vi redan är lite personal. Det var ju absolut inte kul att jobba igår men int dog ja ju. Nog skulle man ju säkert överleva några skift till, men å andra sidan känns det dock som att det inte är värt att plåga sig o sin rygg denhär sista tiden innan man får babyn. Dethär är ju liksom sista tiden i livet som jag inte behöver ha full fokus på nån annan än mig själv, så skulle ju nog gärna kunna njuta lite av denhär tiden då utan att vara helt invalid sen när ryggen helt sagt upp kontraktet.

Sen blev dock dagen bara bättre när jag for till Carros direkt från sjukhuset. Dit kom även ytters sprickfärdiga Janica med en nybakt kladdkaka o där blev vi sittandes typ 6 timmar, heheh. Man ska inte bjuda in oss på kaffe om man har tänkt göra nåt annat den dan, med andra ord! Efter att syrran slutat praktiken för dan kom även hon dit, o till sist blev det även en sväng på loppis. Både syrran o Carro hade "glömt pengarna hemma" (man ba MMM-HMM yeah right.. "GLÖMT" hehehe nånää) så jag hamnade att betala alla deras inköp fastän jag inte hittade nåt själv. *sugarmama*


Ni ba: "uuuh va skarpa o fina bilder du har i inlägget.."
Jag: Vassågoo bara o köp ny telefon åt mig om ni vill ha skarpare vardagsbilder.

12 kommentarer:

 1. Ööh? Måst ju gå bra ekonomiskt om du bjuder på saker åt dina vänner :) Oj glömde att du var finlandsvensk ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. HAHAH! Nå kanske de ju nog betalar tillbaka, int går ja runt o betalar en massa åt alla ja känner.
   O vad har de med saken att göra att jag är finlandssvensk? :) Jag har arbetat för mina pengar sen jag var 15, är inte direkt nån "pappa betalar" typ om du trodde de. :)

   Radera
  2. O va e dudå emma?

   Radera
  3. Jag kommentera på
   Carros blogg, men hon tog bort kommentaren elr så har hon int godkänt den. Jag tyckef det är jättedålig stil av henne att kräva att du betalar för att hon inte vill ta med egna pengar. Hur kan man påflit lämna hem plåmsan för att ta förgivet att vänner betalar?? Om detta är nått hon gör ofta borde du avsluta reltionen! Att hon är fattigman är ju inte ditt provblem. Nog förstår jag att du vill hjälpa en fattig i nöd men vänner och ekonomi går inte ihop!!! Tro mig, jag vet!! Jag har förlortat en vän pga pengar. Jag hade lånat men vägrar nu ge tillbaka så vi är inte vänner längre, bryt med carro innan det blir lika för er!!!

   Radera
  4. Alltså varifrån har du fått för dig att Carro e fattig? För att Elisabeth skrev på skämt att Carro o elisabeths syster "glömt pengarna"?? Tycker du bord ta o slappna av lite grann människa och föstå att ta livet med en nypa salt :)

   Radera
  5. Alltså seriöst, int lämna hon nu hemma pengarna med flit! Verkar som att jag inte borde ha skrivit som jag gjorde då folk int tycks kunna ta min humor och ironi på rätt sätt!
   Dessutom KRÄVDE hon ingenting, hon var nog på väg att sätta tillbaka varorna när jag ERBJÖD mig att betala för dem! :) + att min syster också hade glömt sina pengar, borde jag inte bryta kontakten med henne också då eller? Jag betalade ju nog för det hon hittade på loppiset också.
   Och skulle det nu va så att jag aldrig får tillbaka mina 10euron så är jag faktiskt inte så snål att det skulle va nåt större problem, skulle det va 100e kanske ja sku bli sur, men gäller det småpengar så sku ja nog fast kunna bjuda på de. :)

   Jag har dessutom fått så mycket babykläder av Carro som nog är värda långt över 10e som hon inte velat ha betalt för, men de vet ni ju såklart inget om eftersom att jag int skrivit om de. Så döm ingen förrän du vet hela situationen, int är varken Carro eller jag varken rika eller fattiga mänskor, utan helt vanliga som de flesta i Finland - och skulle jag glömma mina pengar nångång skulle jag inte ha några problem att fråga av henne om hon kan låna ut.

   Radera
  6. De med att låna ut pengar är ganska känligt här i finland! Många har förlorat vänner på grund av för stora lån till vänner som de aldrig fått tillbaka. Själv har jag som regel att inte låna ut nå pengar just på grund av detta. Beth fint då du träffar dessa känliga ämnen helt omedvetet oxå ;) Fortsätt skriva "raw" åsikter om saker :) det gillar jag med dej!

   Radera
  7. jaa annika kanske om det handlar om STORA lån, men om din vän o du ska ta en kaffe o visamaskinen int funkar o hon int har nå kontanter, sku du int lån pengar åt henne då ti en kaffe??? Herregud.. Kul vän du verkar va

   Radera
 2. Men guud.. Klart man lånar såna små summor ti vännerna! De e ju 10e...liksom. Man känner ju no sina vänner så bra så man kan lita på dom. Annat sko de ju va om du sku vet att Carro e nån sossu-pummi, spelberoende och har en hög me pika-vippi lån där hemma o aldri sko kona betal tibax ti dej..

  SvaraRadera
 3. Nog är det ju otroligt!
  Vad är det för konstigt med att låna ut pengar åt folk, det skulle väl vara värre om man INTE lånade ut pengar åt sina vänner! En stackars 10€, det är ju ingenting! Den räcker ju knappt för att fara ut och äta. Tjänster och gentjänster liksom ;)
  Hemska saker, så ni skvallrar, man sku ju tro att det här är dagis, och inte vuxna människor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För vissa är 10 € mycket! Tydligen är det bara småpengar för dej!

   Radera
 4. Ojoj va folk e konsti... Tyckt no he va ganska tydligt att du skämta om att di hadd glömd börsa me flit, men folk har tydligen liti att haka upp se på. Kanski di e avundsjuk, om du sku ta å ordn läsarträffen på loppis iställe å bjud läsare på allt di vill ha ;) (hehe, oseriös här hejhej)

  SvaraRadera