fredag 6 mars 2015

Läsarfrågor - Träning efter graviditet

Fick en fråga där läsaren undrade om jag kommer fortsätta träna efter förlossningen?
Och mitt svar är så enkelt så jag behöver inte fundera en sekund heller; JAA, SJÄLVKLART!

Träning har varit en stor del av mitt liv de senaste åren och jag älskar det! Finns ju inget bättre än känslan när man märker hur man utvecklas och blir starkare! Bara för att jag blir mamma kommer jag absolut inte att ge upp den delen av mitt liv - inte en chans. Jag kommer kanske inte att kunna träna lika mycket som jag gjorde innan men nog fan ska jag träna! 

Kommer nog förhoppningsvis börja med promenader såfort lillen är ute om det bara går. Sen (visst är det efter typ 2 månader?) kommer jag nog börja träna hårdare också. Vi har ju utegym o en hel del träningsgrejer här hemma så kan nog göra en hel del hemma i sommar när lillen sover. Jag kommer inte ta nån press under 2015 för att komma i mitt livs form eller nåt, men jag kommer nog bygga upp träningsrutinerna igen och hålla igång. Säkert blir det mycket hemmaträning under hösten och kanske bara enstaka gympass i veckan, men sen till vintern vill jag nog börja träna ordentligt på gym igen. Det ser ju jag lite som min "egentid" när jag skulle få tänka på mig själv och utveckla mig själv på egen hand. 


Dethär är ju då mina förhoppningar och kommer det nåt oväntat som att lillen föds med nån sjukdom eller nåt så kan ju hela situationen förstås se helt annorlunda ut. 

Längtar också såå tills jag kan börja använda min fina hybridcykel igen utan att ha en enorm mage i vägen! ;)


Sen frågade läsaren också om Sami kommer fortsätta träna som tidigare?

Och ja, nog kommer han fortsätta träna! Det är ju hans största intresse och inte skulle jag vilja ta det ifrån honom heller. Han kommer ju knappast heller kunna träna lika mycket som han gjort nu innan, men nog tycker jag att han ska få träna när det är det han brinner för. 

Sen hur det ser ut i praktiken får vi ju bara vänta o se hur det går, det är ju så många faktorer som spelar in ändå, och såklart kommer ju bebisen alltid att gå först, det är ju självklart.

15 kommentarer:

 1. Själv hade jag ju överdrivit lite och tagit med min crosstrainer till bb :D hade tänkt att jag skulle börja träna direkt.. Men det var nog först 3e dagen på bb som jag orkade mig upp på den! :) Det blir inte alltid som man tänkt.. Vi fick åka hem efter 5 dagar så det var ju kanske inte så stor vits att vi hade släpat med den :) men 2 dagar använde jag ju den iaf! Men nu i efterhand rekomenderar jag nu inte att ta med crosstrainern, även fast det säkert lockar! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahah! Näänå så pass fort tror ja nog kanske int att ja börjar iallfall! ;D Ska nog försöka hålla mig tills vi e hemma åtminståne, heheh! ;)

   Radera
 2. Alltså denhär anonym som släpa med sig en crosstrainer till BB e ju knappast nån seriös människa. Hur sko nu BB tillåta att man drar med sig stora gym-maskiner dit?? Anonym e nog bara nån som vill ha uppmärksamhet.
  Bra blogg annars, intressant :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart man får ta med sej crosstrainern om man vill. Finns inga regler på något sånt! De finns ju mindre crosstrainers som går att vika ihop och ta med. Själv hade vi en i rummet bredvid som hade med en. Hon var dock inne där i 2-3 veckor på grund av att barnet behövde övervakas.

   Radera
  2. Vissa bb/sjukhus har ett litet gym som man får använda. Man behöver inte slarva med egna saker. Själv fick jag träna vid gymmet i kokkola efter förlossningen. Vet inte hur det är i jakobstad men om du föder i kokkola kan du fråga sköterskorna

   Radera
  3. Bb i Jakobstad har ju int öppet mera så det blir nog att föda i Kokkola. :) Men tror nog hur som helst att jag kommer va så fokuserad på baby o lära mig allt runt honom de dygnen vi är där så kommer knappast tänka på träning då ännu.. :)

   Radera
  4. Va? nääe.. Varför har di stängd jakobstads bb? Blir ju väldigt lång väg att köra till kokkola :S Lagom trevligt för dem som får bråttom :S

   Radera
  5. Jaadu, e int så insatt i dedär om just varför de stängde men de har nog varit stängt sen i våras/somras! Joo de sku ju int va så kul att föda på riks 8'an men får hoppas att de int blir så bråttom.. :)

   Radera
 3. Om man vill slippa extra häng som lämnar efter förlossningen bör man börja träna ganska snabbt. Vet att vissa har kommit i skick på 2 månader efter förlossningen. Det är klart att det beror mycket på om de blir komplikationer osv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo om allt känns bra börjar jag nog säkert så fort det bara går, men tänker som sagt inte ta nån stress över det utan i första hand njuta av sommaren med bebis. :)

   Radera
 4. Hur mycket väger cykeln på bilden? Stammen är väl ändå glasfiber? Cyklade du mycker före graviditeten?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en Cresent Anaris 2014 årsmodell med 24 växlar, borde väga ca 13,9kg. :) Köpte den i våras att använda i första hand som träningscykel, har en Cresent Sunnan classic 2011 "mommomodell"-cykel som "vardagscykel". :)

   Hade ju bara hunnit ha den en sommar men använde den nog ganska mycket ändå, cyklar man från Jeppis runt mot Larsmo så blir det en passlig kvällsrunda på ca 20km. :)

   Radera
 5. Va är allt detta med träning efter förlossning? vet att vissa börjar på genast men tycker själv man kan ta det lugnt de första 3 veckorna och låta kroppen återhämta sej. Sen vill man ju också bara med sitt barn och inte träna! Va folk är konstiga nuförtiden

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med! What's up med att träningen sku va så jävla viktig så det sku va DET man fokuserar på redan på BB då babyn just ploppat ut!? "Nee vänt nu, ja ska amm dej strax, ska bara kör klart dehär passe på crosstrainern" WTF?! Jag väntade 6 veckor innan jag ens börja tänk på träning (hallå är det int de som rekomenderas? JA de är det.) Nu blev de kejsarsnitt för mig så jag fick sist och slutligen vänt 12 veckor men int sku jag nu heller ha vela lägg mer fokus på träningen än va jag gjord, hadd nog fullt upp med att få in rutiner och mysa med min färska bebis! Jisses alltså, calm the fuck down.

   Radera
  2. Exakt! jävla träningsdårar!

   Radera