onsdag 4 mars 2015

Läsarfrågor - Sami

NÅJAA om man sku börja avverka lite frågor då! Måste säga att jag är väldigt förvånad över hur mycket frågor som kommit in under så kort tid, fastän jag egentligen inte ens har haft nån frågestund, hehehe.

Jag orkar inte göra skillda inlägg för varenda kommentar så har bunttat ihop dem lite till olika "teman". 

De första frågorna jag tänkte svara på handlar om mig och framför allt min loverboy Sami!
(han e tydligen väldigt intressant då han ha fått så många frågor heheh)

1. Hur träffades du och Sami och hur länge har ni dejtat?

Jaa alltså ja sku väl nog kanske säga att vi kommit över dejting-stadiet då vi nog redan varit förlovade i  över 2½ år, heheh. Vi blev tillsammans sommaren 2006 så nu till sommaren blir det 9 år!

Vi träffades på gågatan i Jeppis (där utanför HalpaHalli ni vet - åtminståne Jeppisborna som läser vet) en lördakväll när jag var 14 och skulle sova över hos en kompis i Sandsund o vi hade farit till stan en sväng på kvällen (fastän mamma sa att vi int fick). Jag hade nog sett nå bilder på honom tidigare för han hade faktiskt varit tillsammans ett par veckor med min kompis Heidi (heheh schysst att ta hennes åvslappi) typ året före, men jag hade aldrig träffat honom. Såå int minns ja riktigt hur de gick till men jag stod typ med mina kompisar o prata o han satt o söp me nå kompisar typ, haha. Oså börja vi nu smått tala o sen typ adda han mig på msn oså fortsatte vi chatta där o 2 veckor efteråt var de Jeppisdagar så då träffades vi igen o sen på söndan kom han till vårt i Larsmo urskog o så börja vi hångla oså blev vi ihop, typ. HAHAHA! De värsta är att jag inte har nån som helst aning om hur vi kommunicerade för han kunde ju typ ingen som helst svenska o jag var pissdålig på finska, typ sämst i klassen nästan. Men vi hade väl rosa lovegoggles på så nog gick de på nåt sätt. ;) 

2. Varifrån är Sami? Var har han bott? Är han civilare?

Sami är nog från typ Jeppis. Han har bott i Sandsund och sen i stan på några ställen. Civilare som att han int varit i militären eller vad? Han var nog iallafall ett år i militären i Kajaani typ 2009(?) *dåligt minne* hehe.

3. Hur tror du Sami kommer bli som pappa?

 Jag tror han kommer bli jättebra! Han är väldigt snäll, ansvarstagande och pålitlig så tror nog han kommer passa jättebra som pappa. :)

4. Vad jobbar du med och vad jobbar Sami med?

Jag jobbar som närvårdare på ett boende för minnessjuka, och Sami jobbar som styckare på Snellmans! Vi trivs båda bra med våra jobb. :)

5. Kan du bra finska? Talar du finska med Sami?

Alltså jag kan väl helt okej finska nufötiden. Har varit skitdålig på finska hela min uppväxt men har lärt mig genom jobb och Sami på äldre dagar, hehe. Int är jag på nåt vis tvåspråkig men nog klarar jag mig bra på finska. 
Jag pratar svenska med Sami och han pratar svenska med mig. Han ska dock prata finska med babyn! Det kommer jag försöka hålla hårt på. Han hade redan från början när vi blev tillsammans inställningen att han ville lära sig svenska så han pratar nog egentligen flytande larsmo-dialekt nu, heheh! Nog hörs det kanske att han är finsk men han är nog jättebra på svenska bara det inte är för invecklade o ovanliga ord! Men då min faffa pratar fattar han int mycket heheh så int allför bred dialekt kanske heller. :D


6. Tänker Sami vara med på förlossningen?

Absolut! Han har inget val, hehe. Har han tryckt in en baby i mig får han nog för fasen va med då den ska ut också!

7. Har ni funderat på bröllop?

Alltså nog kanske vi kommer gifta oss nångång men knappast inom de närmsta 5 åren. Jag känner int riktigt att jag har nåt behov av att vara gift och blir bara stressad när jag tänker på hur mycket planerande det skulle innebära. Nåt jag är helt 100 på är åtminståne att vi aldrig kommer gifta oss i nån kyrka, varkendera av oss hör ju till nån församling så att.. sku ju kännas lite bakvänt.

8. Tycker du Sami liknar Ryan Gosling? De tycker jag.

Hahah de har jag faktiskt aldrig tänkt på! Njää int vet ja nu direkt de. :)

9. Berätta lite mer om Sami?

Eeh jaa va ska jag mer säga? Han är ett träningsfreak, älskar träning och tränar nog de flesta dagarna i veckan både hemma och på Crossfit Jeppis (dessutom springer han, cyklar, spelar ishockey (int i nåt lag), skidar, ränner snowboard.. jaa.. you name it. Bara på hobbynivå dock). Han ids typ aldrig skryta på sig fast hur bra han än är på nåt och jag har inte ännu på snart 9 år fått honom att fuldansa ens hemma där ingen utom jag ser (vilket jag kan hålla på med typ 24/7 hehehe).

Han heter samipartala på instagram om nån vill kolla in hans träningskonto!

4 kommentarer:

 1. Roligt då du ger ett ansikte till denna tjusare :)

  SvaraRadera
 2. Måst nog säga att efter jag läst frågorna tycker jag han påminner lite om gosling :)

  SvaraRadera
 3. Ska bebbo ta ditt eller hans efternamn? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hans, om vi nångång gifter oss så menar nog jag också ta hans o då är det ju lättare om bara jag måst vänja mig vid nytt efternamn. :)

   Radera