torsdag 5 mars 2015

Läsarfrågor - Graviditet och baby

Ok, här kommer några frågor angående graviditeten och babyn!

1. Vad ska babyn heta?

Vi har nog på klart både pojk- och flicknamn, håller dem inte direkt hemliga men tänker inte sätta ut dem på bloggen innan babyn är ute.

2. Är du extra känslig nu under graviditeten?

Eeh.. ja, både emotionellt och fysiskt. Gråter för typ ingenting emellanåt och även huden har blivit känsligare, har bytt tvättmedel och måste tvätta allt med minirisk för att inte klia sönder.

3. Hur många av dina vänner är gravida?

Av mina vänner är väl typ.. 4 gravida. Men sen vet jag nog om flera bekanta också som är gravida.

4. Vem blev mest överraskad över nyheten om babyn?

Eftersom att det är en planerad graviditet blev ju inte Sami eller jag superöverraskade, och eftersom att vi har varit tillsammans så länge ändå o har typ allt annat "på klart" så kom det väl egentligen inte som nån jättestor chock för nån.. ;)

5. Tror ni babyn kommer bli lång? Ska ni få pojke eller flicka?

Alltså hur lång den är när den föds har jag ingen aning om, både S o jag har väl nog varit normallånga.. Hela
min familj är annars jättelång o Samis är typ medellång så det blir nog bara att vänta o se hur det blir när han bli äldre. :)

Vi kommer troligtvis få en pojke, men läkaren såg bara en kort sekund "pojkdelarna" så det är ändå lite osäkert. Men det är ingen skillnad för oss så he fåår koma va som komber!

6. Tror du att du går över beräknad tid?

Det är väl vanligt att förstföderskor går över tiden så jag är ju nog inställd på att det kan bli så, men jag hoppas att det blir runt bf eller lite före så jag int behöver vänta så länge. ;)

7. Är du nervös inför förlossningen? Funderat på vilka bedövningar du kommer att ta?

Har hittills inte alls varit nervös, men nu kommer det över mig ibland när jag ser att magen blivit större att "härkkasivääde ska ja verkligen ha tryckt ut allt dehär å!?", hehe. Men jag kommer nog i det stora hela lita på personalen på sjukhuset att de kan sitt jobb och har varit med förr, så de får guida och ge råd och tips om vad som är bäst sen när det är dags.

Har ännu inte alls egentligen funderat på bedövningarna, men nästa gång på föräldraförberedande kursen ska den ju handla om förlossning så då får man kanske lite mera inblick i vad som finns, och så måste jag nog läsa på mer själv också när det börjar närma sig. Men jag kommer nog troligtvis att ta nånsorts bedövning åtminståne, känns lite onödigt att plåga sig igenom den smärtan om det finns smärtlindring att tillgå. 

12 kommentarer:

 1. Jag skulle aldrig använda bedövning :) Inte för att vara sån, men jag anser att de som tar bedövning är väldigt svaga och barnsliga. Har man en gång bestämt att skaffa barn då borde man veta att man kommer måst föda ut barnet också!! Så kvinnan får ju helt klart skylla sig själv! Skulle aldrig ta bedövning och jag tycker alltid kvinnan ska pröva utan så länge det går, sen när det inte går längre så ska hon försöka lite till osv. Testa utan nu Elisabeth!! Jag har fött 3 barn utan bedövning. Det GÅR fast man tror man ska dö. Och sen efteråt är det sååå skönt att kunna säga åt alla att jag födde utan bedövning. :) Stor kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Elisabeth, lustgas is the shit ;) OCH EPIDURAL = drömmen då man ligger där! Ta allt du erbjuds sejr jag bara! :D Anonym: Fuck off!

   Radera
  2. Fuck off anonym! Klart man tar allt som erbjuds! Va försöker du bevisa? Man får inga poäng för att föda utan något!

   Radera
  3. Fuck off jävla rövhål anonym 1! Jag tog lustgas, epidural och pcb det gjorde min mardrömsförlossning LITE bättre. Vill int ens tänk på hur det sku ha vari utan!! Har du läst på mycket om igångsättning Elisabeth? Är det nägot du kan tänka dig alls?

   Radera
  4. Svaga och barnsliga?!!? Int e man väll bättre än nån annan för att man int tar bedövning! Jösses alltså

   Radera
  5. Anonym6 mars 2015 01:07: Nej ja har egentligen int läst nåt om igångsättning ännu heller, så har int riktigt skaffat mig nån ordentlig uppfattning om det än. Nog sku jag ju helst se att det kommer igång av sig själv på naturlig väg men blir det int så så är det väl klart att barnet måst ut iallfall (de kan ju liksom int lämna dit heheh), o då är det ju tur att man kan bli igångsatt.. :)

   Radera
 2. Burana eller panadol brukar hjälpa mot värk ;)

  SvaraRadera
 3. Lustgas har jag hört av folk att är jättebra, man tänker/reagerar int på smärtan på samma sätt då man är hög :D och sen väljer dom flesta kvinnor epidural (ryggbedövning) hoppas du int e rädd för långa sprutor ifall du funderar på denna typ av smärtlindring ;) men denna är den effektivaste av dem alla..

  SvaraRadera
 4. Haha alltså, måste bara säga att flera av dina läsare verkar vara lite sådär lagom udda ;) "kul med frågestund!" Då du inte hade skrivit nånstans att du sku ha nån frågestund?!? Varifrån får folk allt ifrån? Väldigt rolig läsning i ditt kommentarsfält iaf :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahah, jaa, ja läst igenom dedär inlägget flera gånger efteråt o fundera att "ha ja NÅNSTANS skrivit nåt om nå frågor som nån ha kunna missta för frågestund!?" men hitta ingenting.. :D Jaa kommentarerna är bättre än inläggen i min blogg! ;D

   Radera
 5. Anonym (först kommentarn): skulle du gå till tandläkaren och dra ut en tand oxå utan bedövning? Om bedövning på nåt sätt är negativt i dina ögon? Nej, kan det va en seriös kommentar? Klart man överlever en förlossning utan bedövning, säkert tandutdragning oxå kan jag tänka mig... Individuellt är detta oxå förstås men ibland får kvinnan lite till ork och krafter att föda fram babyn om hon har bedövning, eftersom man klarar av att återhämta sig, slappna av och vila en stund åtminstone. Ibland är det förstås tvärtom, att bedövningen bidrar till att allt avstannar o så får man "sättas igång" igen, men oxå det innebär ju en stunds återhämtnin :)

  SvaraRadera
 6. Jag var själv väldigt snygg när jag födde, skulle nog inte varit det om jag inte hade andats lustgas :)

  SvaraRadera