fredag 6 mars 2015

Läsarfråga - Tatueringar

En undrade om jag har några tatueringar, och visst har jag det! 4 stycken för att vara mer exakt.


Den första - 3 stjärnor bakom högra örat, gjorde jag direkt när jag fyllt 18 vid Iguana Tattoo i Kokkola. Den symboliserar att vi är 3 syskon. Dock är den skitdåligt gjort då det är dålig form på dem och den minsta stjärnans konturer ju är mycket tjockare än de andra, och taggarna är ju helt olika. Men men, jag ser ju den inte själv så det är nu inget jag går o irriterar mig på desto mer. :)

Den andra gjorde jag på foten när jag var 19. Live Love Laugh - inget mer med det. Också gjord vid Iguana Tattoo. Kommer dock aldrig fara dit o laga en tatuering igen då jag inte är helt nöjd med denna heller. Tycker v'et i Love ju nästan ser ut som ett lilla r om man jämför med hur v'et ser ut i Live, när jag gjorde denna frågade jag faktiskt om han kunde fixa stjärnorna lite jämnare på samma gång men han sa att det är så stor chans att det blir mer misslyckat då så helst inte.. Denna har dock bleknat en del också då den ju är på ett ställe som nöts ganska mycket.

Den 3'dje är C'est la vie (sånt är livet, typ) på vänster innerarm som jag gjorde när jag var ..20? Den gjordes hos Rogges Tattoo (eller va de nu hette) när han hade studio här i stan. Den ska ju inte se helt jämn o perfekt ut då det är "skrivmaskins-font" på den så den gillar jag nog hur den blev.

Och den 4'de, Smile happily and let the whole world wonder why. Gjord vid Jeppis Tattoo sommaren 2013, och blev riktigt nöjd med den. För mig betyder den typ att man ska försöka se nåt positivt i allt fastän det kanske inte tycks finnas nåt, eller hur jag nu ska förklara.

I nåt skede skulle jag kunna tänka mig att ha nåt på revbenen eller på låret, men känner inte att jag har nån brådska med det så det får nu bli när jag hittar nåt som jag verkligen känner att jag vill ha. :)

17 kommentarer:

 1. Jeppis tattoo kan sin sak! Fast dom är unga är de urskickliga att tatuera! Iguana är helt värdelös :( Han som tatuerar sköter inte om hygienen med nålar enligt regler de har. Vet många som varit missnöjda med iguana!

  SvaraRadera
 2. Ush då för iguana. Tog själv en bild på en indian där och den blev helt värdelös :( Han hade nålen för långt ut så de blev för tjock lager med färg :( Tror inte att han tatuerar mera eller?

  SvaraRadera
 3. Tycker inte heller man skall förstöra det gud gett oss! Men många gör det ändå och vissa tatueringar kan vara helt fina som konstverk. Ändå tycker jag man kan rita på andra ställen än huden. En liten fråga? Va har du för åsikt ifall din baby vill tatuera sej där vid 15-17 års ålder?

  SvaraRadera
  Svar
  1. När mitt barn är över 18 får nog hen laga tatuering om hen vill, men innan det kommer jag inte tillåta de, det har int min mamma heller gjort och det respekterade jag o gjorde första först efter att jag fyllt 18. :)

   Radera
  2. Litet tips! Försök att förbjuda de tills de är över 20 fast di har rätt att bestämma själv vid 18. De flesta som lägger tatuering vid 18 ångrar det sen senare ;) Precis som du och jag och många andra :) Sen är det faktiskt viktigt att man funderar på saken länge och väljer en bra tatuerare

   Radera
 4. Jag rekomenderar Pitbull eller sick boy tattoo i kokkola eller så Jeppis tattoo. Har själv förstört min arm vid iguana då jag var 18 :(

  SvaraRadera
 5. Snygga tatueringar :) Gillar den bakom örat! Fint med massa små istället för en stor :) Själv har jag en liten kors tatuerad på ryggen :)

  SvaraRadera
 6. Har Sami tatueringar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej de har han inte. :)

   Radera
  2. Har han funderat på att göra det eller är han emot de?

   Radera
  3. Han har nog funderat på de flera gånger men int riktigt hittat nåt motiv han fastnat för, så då har det lämnat. :)

   Radera
  4. Barnets namn eller något sånt är alltid ett säkert val!

   Radera
 7. Hur reagerade din mamma och pappa när du visade upp första tatueringen? Vet att din bror har massor av dem men ändå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nå pappa va väl int överlycklig (han tycker att de bara e sjömän o kriminella som har tatueringar typ heheheh) men mamma har ju själv också tatueringar o ja hadd ju nog sagt före att ja fundera på de så int kom de väl som nån enorm chock.. :)

   Radera
  2. Ahoy! Här kommer sjötanten Beth! :P Va har din mamma för bild(er)?

   Radera
  3. Rosor på vaden o på överarmen. :)

   Radera
 8. Iguana var väldigt populär för några år sedan för att han var den billigaste tatueraren här i närheten. Billigt blir sällan bra. Nästan alla mina vänner gjort sin första tatuering där och nästan alla ångrar det nu. Han gjorde dem snabbt och försökte hinna med så många som möjligt varje dag. För alla som tänker på att skaffa en: Far inte till det snabbaste och billigaste stället ni hittar!

  SvaraRadera