måndag 2 mars 2015

Läsarfråga - Finlands Eurovisionsbidrag


Jaa vad kan jag säga om detta ämne..?
Faktum är, att jag skulle inte kunna bry mig mindre! (ok kanske lite mindre annars sku ja väl int orka skriv dehär ens..)

Jag har inte på många år orkat ens se eller lyssna på några bidrag som ska till Eurovisionen, sångtävlingar (om Euroviisut nu ens är det längre?) intresserar mig inte helt enkelt. Förra året hörde jag sen efteråt av nån att nån wurst vunnit nåt o ba ehh...? Wurst? Som i medwurst? har ni sett nåt avsnitt Master Chef? typ. Själv sjunger jag som en skadeskjuten kråka med angina och jag har aldrig varit intresserad av Idol (alltså jag försöker komma på nån Idolvinnares namn nu men kommer int på nån annan än Darin..), X factor, Voice of whatever o såna program.

Nu när det pratats så mycket om detta bidrag som vi tydligen ska skicka iväg så har jag faktiskt lyssnat på låten. Och nej, jag kan inte säga att jag älskar låten, det är inte min typ av musik över huvud taget! Men int behöver ju alla tycka som jag heller, så skick iväg den ni bara! Lordi var ju int heller inom min musiksmaks gränser (ok på den tiden kanske de faktiskt var det..? Det råkade vara under min svarta tonårings-döskalleperiod iaf..) o ni minns väl hur det gick för dem? :) 

Åtminståne jag minns! För jag, mamma och syrran råkade vara i Helsingfors när de kom hem från Euroviisut och hade en konsert på Salutorget för 90 000 pers!


Sen att folk tydligen har åsikter om att de är funktionshindrade.. EH, ursäkta? 
Vad har det med saken att göra? 
Är de inte likvärdiga människor p.g.a. det eller vad? 

8 kommentarer:

 1. Darin vann faktist int idol ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ne ja börja funder he san men han e enda ja kommer på som sku ha nating me idol ti göras över huvutage. :D

   Radera
 2. Hahaha.. du ser ut att njuta av Lordis keikka ;) Va lyssnar du på för musik om inte Rock/punk hör till ditt genre? Kanske du har samma musiksmak som storebror ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är nog så mainstream att jag hör typ på det nya som kommer på radio, eller toplistorna på spotify. :) Så mest typ pop/house eller va e nu heter, hehe, e int så insatt. :) Va Kicki hör på nufötiden har ja ingen aning om, men gissar att he kanske int e riktigt samma som jag iaf. ;)

   Radera
 3. vem e hode längst ti höger? Ho har så bussi hår tycker ja ;)

  SvaraRadera
 4. Det är ju precis det att de är funktionshindrade som är det häftiga - de spelar instrument bättre än de många "normala" människor någonsin skulle kunna... Sen lär ju låten ha ett väldigt fint budskap (har fortfarande inte orkat söka upp texten/översättning på texten, för min finska är dålig + av nån anledning klarar jag inte av att uppfatta orden i såna här musikstilar där man skriker). Finns mera åsikter om bidraget på min blogg ifall du är intresserad :) --> http://marvelicious.blogg.se/2015/march/finlands-eurovision-bidrag-2.html#comment

  SvaraRadera