lördag 21 mars 2015

Läsarfråga - Byxor

Fick en fråga igår angående ett verkligt problem i mitt liv..


För det första; KUL med nån annan att dela mitt tall-girl problem med! Känner att vi är lite av soulmates redan faktiskt.

Jaa.. varifrån köper jag tillräckligt långa byxor där det inte ser ut som att jag väntar högvatten 24/7, you ask..? Svar: I DON'T. 
För det tillverkas tydligen inte många byxor åt sånahär 182 cm's långbeningar, hehe.


Nu när jag dessutom är ganska så preggolishious så har jag exakt 1 par jeans jag använder, annars har jag bara pösiga collegebyxor på mig. Hittade ett par preggojeans från H&M som var naasånäär så de fick duga. Jag HATAR att köpa byxor, för man blir bara besviken hela tiden! Antigen så är de för alldeles för korta eller så är de alldeles för stora i midjan.

I en New Look butik i London har de faktiskt en "Tall" avdelning, DIT ska jag nog igen nån vacker dag! Tänk er! - tröjor där ärmlängderna räcker till! Och alla överdelar inte ser ut som magtröjor! Där tunikor och klänningar inte ser ut som vanliga toppar.. maxiklänningar som inte slutar på halva smalbenen. En plats där alla byxben inte är för korta..
HEAVEN ON EARTH!

Och om nån korting nu tycker att "det är nog lika jobbigt när alla byxor är för långa..!" 
I say to you - BULLSHIT. De går iallafall att korta av! Inte så snyggt att försöka förlänga jeans kan jag säga er.

Sen för att inte tala om alla andra problem man har när man är lång - man ser ut som en jätte i klackar, slår i huvudet lite överallt, kan inte sitta med benen i kors under skrivbord, ytterst obekvämt att sitta i bussar, tåg o flygplan, folk som heeeela tiden frågar och kommenterar hur lång man är, och så vidare i all evighet..

Så tyvärr kan jag inte komma med några bra tips på var man kan köpa byxor, men om nån annan har - TELL US!


Jag rakade faktiskt mina ben i förrgår och var andfådd typ en halvtimme efteråt.

9 kommentarer:

 1. I feel you , I got the same deal going on. Speciellt jobbigt tycker ja de e att stå/sitta/umgås med kortisar, man känner sig som en giant. Åså säir all bara-nej men de e ju stiligt o va lång, Jaa,lätt för dom ti säg :/ :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men du e vell int över 180cm eller har ja helt fel? :D int fö ja menar du int e lång men sku ha för mig att du inte är lika lång som mig och jag är över 180cm :)

   Radera
  2. Jag lr?! Ja e circus 175-176 nånting så nä int över 180 men känner nog mig ändå längre än average :)

   Radera
 2. :D Tack för svaret!! Hade int heller förvänta mig en lång lista på butiker *suck* Men det tröstar redan att veta att man inte är ensam om problemet! Men du, någonting positivt...långa kvinnor har vanligen ett superfint bäcken och föder utan problem ;) Ha d bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du vill kan du ju kolla in newlook.com som Anna skrev under, de kläderna de har under "tall"-kategorin är ju för folk som är 175cm uppåt. :) Ha de bra du också! :)

   Radera
 3. He går annars att beställ via nätet från newlook.com, frakten e int så farlig heller (5-6€ om ja minns rätt) :) Såg att dom har mammakläder där också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo ja va faktiskt o såg he efter att ja hadd skriva om e! Men e ändå skiträdd att beställ byxor på näte då di aldri vill pass, men di va ju int så dyr tär heller så får si om ja chansar o beställer na då ja ha tryckt ut bebben. :) Tänkt int va preggo na myki mejr än 2 måna till så ja tror ja töjer he ja har o köper en massa nytt sen. ;)

   Radera
 4. Nåmen int ä no de sååå svårt!!! jag har varit 182 cm nästan hela livet :) o nog hittar man i välförsedda jeans affärer,bara ti koll/fråg efter 34 i längden så oftast har de nog,Code i jeppis bruk ha rikti bra,o JC i kokkola

  SvaraRadera
 5. Här är en på 185 cm som känner så igen sig och att handla byxor var värsta som fanns tills jag provade ett par crocker jeans vid JC. Längden var perfekt, så jag rekommenderar JC:s crocker jeans!!

  SvaraRadera