torsdag 12 februari 2015

Väggmålning

I söndags på kvällen när jag hade tråkigt började jag på med nåt jag funderat på en att göra en stund, nämligen att måla på en vägg! Närmare bestämt väggen i babyrummets garderob! Tänkte att det är bäst att börja i garderoben så är det bara att stänga dörren sen ifall det misslyckas.. vilket det var nära att göra!

Så detta är hur jag gick till väga


Finns säkert dom som målar o skulle kunna göra det tusen gånger bättre än mig, men ganska okej tycker jag slutresultatet blev iallfall för att vara första gången! Ganska mycket krångligare att måla nere på väggen än på papper, speciellt med en preggomage som gör att man inte kan sitta/ligga hur som helst heller!

Jag använde akrylfärger på tub jag råkar ha hemma och vanlig textmarktusch (till konturerna).

Var inte alls nöjd när jag slutade måla på söndagkväll efter att ha målat väskorna på bilens tak i gult o grönt, tyckte inte det passade alls, så idag målade jag om dem o gjorde klart detaljerna. Mycket bättre!

Jag gillar att den inte är perfekt, alla linjer och sånt. Är nästan smått allergisk mot alla dessa väggtexter som folk har överallt då de ju faktiskt ser riktigt påklistrade och för exakta ut (måste väl erkänna att vi nog har en sån i farstun menmen..), plusset med dem är ju dock att man kan ta ner dem när man tröttnar utan att lämna allt för mycke märken efter sig. Lite jobbigare att börja måla om en hel vägg när man tröttnat om man har målat texten rakt på väggen..

2 kommentarer:

  1. wow! du kan nog du. :) var har du lärt dej att måla/teckna? :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack. :) Är nog bara "självlärd" :D

      Radera