söndag 15 februari 2015

Preggoavslöjanden

Jag har lite svårt att få in i huvudet att det faktiskt bara är ca 15 veckor kvar tills vi har en liten bebis! 15 veckor, det är ju ingenting! 

Hittade ett par bilder på dropbox som jag hade glömt bort, de var från när jag skulle berätta åt mina föräldrar och syrran att jag var gravid!

Syrran råkade vara hemma från Åbo (där hon studerar) en helg och jag hade egentligen inte tänkt berätta än
då jag bara var i början på vecka 6 om jag minns rätt, men tänkte att jag ju nog vill berätta personligen och det skulle ta en stund innan jag åkte till Åbo för att hälsa på eller hon kom hem nästa gång, så jag tog tillfället i akt o åkte hem till mamma o pappas där hon var ensam hemma. Hade ett par månader tidigare varit till Åland och köpt en Pople flaska på båten som jag inte hade hunnit öppna innan vi märkte att jag var gravid, och visste ju att jag inte kommer få användning för den på ett bra tag nu heller så gav den åt henne och sa att "dehär får du ta ti Åbo fö ja behöver int a". Hon stod o tittade o vred o vände på "kortet" som var fäst på flaskan en stund o typ ba "jaha" ända tills ljuset i hjärnkontoret tändes o hon ba "ÄR I SANT!? SKA JA BLI MOSTER!?" och jag börja typ storgråta/skratta medsamma o nickade, varpå också hon började gråta/skratta. Vi kramades o det var nog ett riktigt perfekt "avslöjningsmoment"!

Mamma och pappa berättade jag åt ett par dagar senare om jag minns rätt, hade egentligen velat berätta tillsammans med S men han jobbade kvällsskifte och slutade så sent och jag orkade inte hålla mig en hel vecka till så jag åkte till Larsmo och berättade. Hade handlat nappar från Prisma och en presentpåse som jag satte en lapp utanpå med ett "citat från bebisen". När jag kom dit sa jag typ att "jaa oså har ja en present åt er, läsa högt så papp å hör va e star utanpå" o gav påsen åt mamma. Hon läste o fattade typ nada tills hon öppnade påsen, tog fram nappen o ba "NÄMEN SKA NI BLI FÖRÄLDRAR!?" varpå pappa ju också såg vad det var o det blev kramkalas igen! Båda mina föräldrar blev jätteglada medsamma och eftersom att S o jag ju nog varit tillsammans i ganska många år redan (närmare bestämt 8) var det kanske inte nån bautasurprise att vi skulle börja skaffa familj så småningom. :)

Brorsan o hans sambo berättade jag bara helt enkelt åt när jag for dit typ nästa kväll. Hade varit på vessan där, kom ut o ba "ja förästen så ska du bli morbror i maj!" :)

Hur har ni berättat åt er familj/vänner att ni är gravida? :) Tycker det är så intressant att höra andras historier om deras "avslöjanden"!

5 kommentarer:

 1. Vi tog klassikern och visade ultra bilden :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok nu vet ja int om du e den Netti ja tror (dvs från bosund) eller nån annan Netti, men om du e den Netti ja tror så stort Grattis till graviditeten! o e du int hon Netti så gäller nog samma lyckönskning ändå, hehe! ;)

   Radera
  2. O e du en annan Netti kanske dedär va fö länge sen o du redan har fått barnet.. Blev invecklat dehär nu. Grattis hur som helst! :)

   Radera
  3. Ja e no en helt annan Netti, dottern är 1 år & 2 månader så de är en stund sen ja va gravid :)

   Radera
  4. Heheheh ok :D Nå grattisar kan man sprid ut lite iallfall. ;)

   Radera